29 κατασκευαστές πλυντηρίων συνιστούν Athens Voice – Το ξέπλυμα του Βουλαρίνου στον Άδωνη

Η επίσκεψη του Άδωνη Γεωργιάδη στο Αουσβιτς, όχι μόνο δεν πέρασε απαρατήρητη για την Athens Voice και τον Μάνο Βουλαρίνο, άλλα σχολιάστηκε και με διθυραμβικό τρόπο.

EK Adonis 1

Κάποτε μπορεί να φάνταζε σενάριο επιστημονικής φαντασίας, είδηση που ανέβηκε πρωταπριλιά ή θέμα σε σατιρικό σάιτ αν κάποιος συναντούσε τον τίτλο: «Ένα ποστ του Γεωργιάδη που είναι πιο σημαντικό από 100 αντιφασιστικά συλλαλητήρια» Κι όμως δε συνέβη τίποτα από τα παραπάνω αλλά πρόκειται για τον τίτλο της «ανάλυσης» του Μάνου Βουλαρίνου στην εφημερίδα Athens Voice μετά την επίσκεψη Γεωργιάδη στο Αουσβιτς.

Υπενθυμίζεται ότι ο Άδωνης Γεωργιάδης επισκέφτηκε το στρατόπεδο συγκέντρωσης ως εκπρόσωπος της ελληνικής κυβέρνησης για τις εκδηλώσεις μνήμης και στη συνέχεια έκανε ανάρτηση στο facebook με την οποία απολογείται «διότι στο παρελθόν και κυρίως λόγω της προσωπικής μου σχέσης με τον Κώστα Πλεύρη, επέτρεψα να θεωρήσουν πολλοί ότι ανεχόμουν, ή και συμμεριζόμουν αντισημιτικές απόψεις. Ήταν απαράδεκτη η τότε συμπεριφορά μου και τώρα καταλαβαίνω ότι αυτά τα πράγματα δεν μπορείς να τα παίρνεις ελαφρά. Ο κυριότερος λόγος δεν είναι η ασέβεια στην μνήμη τόσων αθώων ανθρώπων που υπέφεραν και στις οικογένειες τους, αλλά το ότι και σήμερα, την ώρα που μιλάμε, ο αντισημιτισμός είναι παρών. Πρέπει να τον καταπολεμήσουμε τώρα στην αρχή του και να μην επιτρέψουμε να θεριέψει.».

Η ανάρτηση Γεωργιάδη ήταν η βάση ώστε ο συντάκτης να δομήσει μια σειρά σκέψεων οι οποίες κινούνται στη γραμμή της εφημερίδας και οι οποίες μπορούν κάλλιστα να χαρακτηριστούν από ανιστόρητες έως εξαιρετικό δείγμα δεξιού αναθεωρητισμού. 

Από το άρθρο μαθαίνουμε λοιπόν, ότι η ανάρτηση Γεωργιάδη είναι πολύ σημαντικότερη από τη δράση και την παρουσία στο δρόμο του αντιφασιστικού κινήματος. Ο Άδωνης Γεωργιάδης, ένα από τα χαρακτηριστικότερα παραδείγματα ακροδεξιάς σκέψης και πολιτικού τυχοδιωκτισμού αγιοποιείται για όσα έχει εκφράσει επειδή επισκέφτηκε το Άουσβιτς, φωτογραφήθηκε και έκανε ανάρτηση στα social media. 

Το πλυντήριο της Athens Voice βάζει πρόγραμμα για δύσκολους λεκέδες και χωρίς καν στύψιμο, προσφέρει στο αναγνωστικό κοινό της έναν πεντακάθαρο πολιτικό ο οποίος οριακά δεν βαφτίζεται ως και αντιφασίστας. 

Ο Βουλαρίνος προσπερνά όλες τις δηλώσεις και τις απόψεις Γεωργιάδη και χωρίς να παραθέσει κανένα πολιτικό επιχείρημα αποστρέφεται τους τρόπους και τις μεθόδους των αντιφαιστικών διαδηλώσεων και βάζει στο ζύγι τη δήλωση Άδωνη ως πειστικότερη και πιο επιτελική για να αποστραφούν οι άνθρωποι το ναζισμό και το φασισμό. 

Ο Βουλαρίνος θα έλεγε κανείς ότι ως έμπειρος αναλυτής παρουσιάζει έως και ψυχολογικού τύπου επιχειρήματα για το πόσο αποδοτικό είναι ένας πολιτικός με αυτές τις απόψεις για να πείσει. Επειδή όπως παραδέχεται, ο Άδωνις κινείται στα πολύ δεξιά του πολιτικού φάσματος – ω τί γλυκιά περιγραφή! – είναι ο πλέον κατάλληλος για να μπορέσει να επικοινωνήσει με αυτό το ακροατήριο γιατί σχεδόν μιλά τη γλώσσα του. «Γιατί το κοινό στο οποίο απευθύνεται περιλαμβάνει αυτούς τους ανθρώπους που πρέπει να αλλάξουν μυαλά. Κι επειδή τον Γεωργιάδη τον ακούνε και τον διαβάζουν και αυτοί οι άνθρωποι, υπάρχει μια πιθανότητα κάποιοι από αυτούς να σκεφτούν. Γιατί αυτό το αντιναζιστικό μήνυμα δεν το στέλνει κάποιος αριστερός ή κάποιος «αναρχοάπλυτος» ή δεν ξέρω κι εγώ ποιος άλλος που τους ενοχλεί, αλλά ένας πολιτικός που τον αισθάνονται πιο κοντά τους και τον εμπιστεύονται», γράφει με θάρρος και παρρησία. 

Προς το τέλος μάλιστα, δε θα διστάσει να παραθέσει και μια ατάκα συμπυκνωμένης σοφίας ζωής η οποία δεν είναι τίποτα άλλο από θεωρητικοποίηση της πιο ακραίας δεξιάς σκέψης βάζοντας σχεδόν φωτοστέφανο στον θαραλλέο πολιτικό που απαρνήθηκε το σκοτεινό παρελθόν του και αποτελεί παράδειγμα για τη δημοκρατία. «Φίλες, φίλοι και οι υπόλοιποι, ο κόσμος δεν αλλάζει όταν φωνάζουμε αυτά που πιστεύουμε όσο πιο δυνατά μπορούμε. Ο κόσμος αλλάζει όταν, αυτά που πιστεύουμε, αλλάζουν.», θα γράψει ο Βουλαρίνος.

Κι ύστερα θα δώσει και το τελειωτικό χτύπημα, προσφέροντας απλόχερα και το «μπράβο του». 

Ζηλεύοντας σχεδόν το τραγελαφικό παράδειγμα του Star το οποίο έκανε θέμα με φυσιογνωμιστή για το τι δήλωνε η γλώσσα του σώματος του Κυριάκου Μητσοτάκη στη συνάντηση με τον Ερντογάν, η Athens Voice και ο Μάνος Βουλαρίνος ξεπλένουν και αγιοποιούν με χυδαίο τρόπο έναν πολιτικό που δεν έχει διστάσει μέχρι και πρόσφατα να κάνει μισάνθρωπα σχόλια για τους πρόσφυγες που πνίγηκαν στο Ιόνιο και χωρίς ντροπή βρίσκονται ένα βήμα πριν του φορέσουν φωτοστέφανο. 

Το τραγικότερο όλων, είναι ότι ο κατήφορος της σκέψης και της χυδαιότητας δεν έχει φτάσει στο χαμηλότερο σημείο.

Μείνετε συντονισμένοι…έρχονται χειρότερα.

Ελένη Βιτάλη: Το αντίο στον αδελφό της- «Πέρναγες τα πάθη του Χριστού, ματάκια μου λατρεμένα»

eleni vitali 23 940x549 1

Ελένη Βιτάλη: Το αντίο στον αδελφό της- «Πέρναγες τα πάθη του Χριστού, ματάκια μου λατρεμένα»

Δύσκολες ώρες βιώνει η Ελένη Βιτάλη καθώς έφυγε από τη ζωή ο αγαπημένος της αδελφός

Iνδονησία: Ξύπνησε το ηφαίστειο στο «Δαχτυλίδι της Φωτιάς» – Συναγερμός για τσουνάμι (video)

ηφαιστιο

Iνδονησία: Ξύπνησε το ηφαίστειο στο «Δαχτυλίδι της Φωτιάς» – Συναγερμός για τσουνάμι (video)

Τουλάχιστον 11 χιλιάδες άνθρωποι εγκατέλειψαν τα σπίτια τους εν μέσω φόβων για εξάπλωση τέφρας και…