Newsroom

Newsroom

27 Δεκεμβρίου και η Αγιά Σοφιά "γίνεται" 1.476 ετών

“Ιστορική” μέρα η 27η Δεκεμβρίου. Σαν σήμερα, τελέστηκαν τα εγκαίνια του ναού της Αγίας Σοφίας στη Κωνσταντινούπολη, το 537 μ.…

agia sofia

“Ιστορική” μέρα η 27η Δεκεμβρίου. Σαν σήμερα, τελέστηκαν τα εγκαίνια του ναού της Αγίας Σοφίας στη Κωνσταντινούπολη, το 537 μ. Χ. απο τον Πατριάρχη Ευγένιο και τον Αυτοκράτορα Ιουστινιανό.

Σαν σήμερα επίσης, το 1831 ξεκίνησε το ταξίδι του ο Κάρολος Δαρβίνος, με το πλοίο Beagle. Ένα ταξίδι που θα οδηγήσει τον Δαρβίνο σε σημαντικές επιστημονικές ανακαλύψεις που θα αλλάξουν μια για πάντα την ιστορία της ανθρωπότητας.

27 Δεκεμβρίου του 1904 ήταν κι όταν έκανε πρεμιέρα η θεατρική παράσταση Πίτερ Παν του Τζέιμς Μάθιου Μπάρι ενώ την ίδια ημέρα, το 2007 δολοφονήθηκε η πρώην πρωθυπουργός του Πακιστάν, Μπεναζίρ Μπούτο.

Τέτοια μέρα το 1822 γεννήθηκε ο γάλλος χημικός και μικροβιολόγος Λουί Παστέρ, γνωστός κι ως “πατέρας της μικροβιολογίας”. Ανακάλυψε μεταξύ άλλων το πρώτο εμβόλιο για τη λύσσα καθώς και την διαδικασία παστερίωσης του γάλακτος.

Σαν σήμερα ακόμα, γεννήθηκε το 1571 ο γερμανός αστρονόμος Γιοχάνες Κέπλερ, το 1822 ο ιταλός επιχειρηματίας Τζιοβάνι Πιρέλλι που έδωσε το όνομα του στη γνωστή μάρκα ελαστικών, το 1901 η μεγάλη γερμανίδα ηθοποιός Μάρλεν Ντίτριχ, το 1948 ο γάλλος ηθοποιός Ζεράρ Ντεπαρντιέ και το 1950 η ελληνίδα τραγουδίστρια, συνθέτης και στιχουργός Χάρις Αλεξίου.

 

Άδωνις: Νέα απάντηση σε Καλλιάνο – «Παρότι μου τηλεφώνησε δεν πήρε ΜΕΘ γιατί δεν προβλεπόταν» (video)

kallianos adonis 654 new 102 1

Άδωνις: Νέα απάντηση σε Καλλιάνο – «Παρότι μου τηλεφώνησε δεν πήρε ΜΕΘ γιατί δεν προβλεπόταν» (video)

«Ήταν ένας άνθρωπος που είχε πολλά νοσήματα, η ανακοπή δεν είναι κάτι που προβλέπεται», τόνισε…

Ένοχοι έξι κατηγορούμενοι στη δίκη για το Μάτι – Αθώοι Ρένα Δούρου και Ηλίας Ψινάκης

ματι

Ένοχοι έξι κατηγορούμενοι στη δίκη για το Μάτι – Αθώοι Ρένα Δούρου και Ηλίας Ψινάκης

Την ενοχή συνολικά έξι από τους συνολικά 21 κατηγορουμένους για την τραγωδία στο Μάτι αποφάσισε…