Newsroom

Newsroom

24ωρη απεργία στον "Παπουτσάνη" τη Δευτέρα

Την πραγματοποίηση 24ωρης απεργίας τη Δευτέρα 23 Δεκέμβρη, ενάντια στις απολύσεις, αποφάσισαν ομόφωνα οι εργαζόμενοι στη σαπωνοποιία «Παπουτσάνης», σε γενική…

papoutsanis

Την πραγματοποίηση 24ωρης απεργίας τη Δευτέρα 23 Δεκέμβρη, ενάντια στις απολύσεις, αποφάσισαν ομόφωνα οι εργαζόμενοι στη σαπωνοποιία «Παπουτσάνης», σε γενική συνέλευση που πραγματοποίησαν την Κυριακή στη Χαλκίδα.

Την Παρασκευή η εργοδοσία κοινοποίησε με δικαστικό κλητήρα τις απολύσεις σε 6 εργαζόμενους. Σε πρόσφατη ανακοίνωσή της προς τους εργαζόμενους δήλωσε ότι εκτός από τις 6 απολύσεις το Δεκέμβρη θα προχωρήσει και σε άλλες δύο τον επόμενο μήνα. Είναι χαρακτηριστικό ότι 3 εκ των 6 απολυμένων ήταν μέλη της Εργοστασιακής Επιτροπής. Οι λόγοι που επικαλείται είναι ότι θα υπάρξει μείωση της παραγωγής, εάν φύγει ένας μεγάλος πελάτης.

Αστραπιαία ήταν η απάντηση του Σωματείου των εργαζομένων και της Πανελλαδικής Ένωσης Προσωπικού Ελαιουργοσαπωνοποιείων,  καθώς την Παρασκευή σταμάτησαν την παραγωγή σε ένδειξη διαμαρτυρίας απαιτώντας την άμεση ανάκληση των απολύσεων.

Η εργοδοσία, με νεότερη ανακοίνωσή της και επιχειρώντας με εκβιαστικούς ελιγμούς να κλιμακώσει την τρομοκρατία της σε βάρος των εργαζομένων, κάνει λόγο ότι θα ανασταλούν οι 2 επόμενες απολύσεις που ήταν προγραμματισμένη να κάνει το Γενάρη του 2014, «εφόσον όμως υπάρξει η διατήρηση του κλίματος εργασιακής ειρήνης». Από τη μεριά τους το σωματείο κατήγγειλε τη νέα προσπάθεια τρομοκράτησης των εργαζομένων, καλώντας την εταιρεία να ανακαλέσει τις απολύσεις και να προσέλθει σε διάλογο με το σωματείο.

Σε ανακοίνωσή της η Πανελλαδική Ένωση Προσωπικού Ελαιουργοσαπωνοποιείων σημειώνει ότι η εταιρεία ουσιαστικά αρνήθηκε το διάλογο με το σωματείο και τους εργαζόμενους.

«Το γεγονός αυτό από μόνο του αλλά και η στιγμή που επέλεξε δείχνει τους πραγματικούς λόγους της εταιρείας, η οποία είναι να τρομοκρατήσει τους εργαζόμενους, να διαλύσει το σωματείο στο χώρο, ώστε μετά να έχει εργαζόμενους φοβισμένους με μισθό 580 ευρώ χωρίς δικαιώματα.

Οι εργαζόμενοι από την πρώτη στιγμή δήλωσαν ότι δε θα επιτρέψουν να γίνει κάτι τέτοιο. Θα σταθούν στο πλευρό των απολυμένων με κάθε τρόπο και μέσο.

Καλούμε ακόμα και τώρα την εταιρεία να μην προχωρήσει στις απολύσεις και να κάνει ουσιαστικό διάλογο με το σωματείο». www.902.gr

Άδωνις: Νέα απάντηση σε Καλλιάνο – «Παρότι μου τηλεφώνησε δεν πήρε ΜΕΘ γιατί δεν προβλεπόταν» (video)

kallianos adonis 654 new 102 1

Άδωνις: Νέα απάντηση σε Καλλιάνο – «Παρότι μου τηλεφώνησε δεν πήρε ΜΕΘ γιατί δεν προβλεπόταν» (video)

«Ήταν ένας άνθρωπος που είχε πολλά νοσήματα, η ανακοπή δεν είναι κάτι που προβλέπεται», τόνισε…

Ένοχοι έξι κατηγορούμενοι στη δίκη για το Μάτι – Αθώοι Ρένα Δούρου και Ηλίας Ψινάκης

ματι

Ένοχοι έξι κατηγορούμενοι στη δίκη για το Μάτι – Αθώοι Ρένα Δούρου και Ηλίας Ψινάκης

Την ενοχή συνολικά έξι από τους συνολικά 21 κατηγορουμένους για την τραγωδία στο Μάτι αποφάσισε…