Newsroom

Newsroom

24ωρη απεργία στα καταστήματα της Praktiker – Ζητούν Συλλογική Σύμβαση Εργασίας και ανάκληση απολύσεων

Ο Σύλλογος Εμποροϋπαλλήλων Αθήνας όπως και ο αντίστοιχος της Θεσσαλονίκης, έβγαλε ανακοίνωση με την οποία στηρίζει τις κινητοποιήσεις. 

praktiker aussen

Σε μαζικές κινητοποιήσεις προχωρούν οι εργαζόμενοι Praktiker και απεργούν σήμερα, Σάββατο 25 Ιουνίου «για να μην περάσουν απολύσεις και να υπογραφεί ΣΣΕ».

Οι εργαζόμενοι στη Γερμανική πολυεθνική παλεύουν για ουσιαστικές αυξήσεις στους μισθούς τους, για διασφάλιση των δικαιωμάτων τους και ταυτόχρονα απαιτούν να πάρει πίσω η εργοδοσία τις απολύσεις συναδέλφων, που το τελευταίο διάστημα πέφτουν βροχή, θέλοντας να ξεμπερδεύει με το λιγότερο κόστος από εργαζόμενους με κατοχυρωμένα δικαιώματα και να τους αντικαταστήσει με νέους πιο φθηνούς και ευέλικτους .

Η ανακοίνωση του Συλλόγου Εμποροϋπαλλήλων Αθήνας

Ο Σύλλογος Εμποροϋπαλλήλων Αθήνας στηρίζει με όλες του τις δυνάμεις την 24ωρη απεργία των συναδέλφων μας στα Praktiker το Σάββατο 25 Ιουνίου.

Στηρίζουμε τον αγώνα που δίνουν για υπογραφή συλλογικής σύμβασης εργασίας για να κατοχυρώσουν αυξήσεις στους μισθούς τους, τα δικαιώματα τους και ταυτόχρονα αγώνα για να πάρει πίσω η εργοδοσία τις απολύσεις συναδέλφων, που το τελευταίο διάστημα πέφτουν βροχή, θέλοντας να ξεμπερδεύει με το λιγότερο κόστος από εργαζόμενους με κατοχυρωμένα δικαιώματα και να τους αντικαταστήσει με νέους πιο φθηνούς και ευέλικτους.

Καλούμε κάθε εργαζόμενο στο εμπόριο το Σάββατο 25 Ιούνη να βρεθεί από το πρωί έξω από τα καταστήματα της Praktiker στο πλευρό των συναδέλφων μας. Ο αγώνας τους να γίνει και δικός μας αγώνας. Όπλο μας είναι η αλληλεγγύη!

Απάντηση στην όλο και εντεινόμενη επίθεση που δεχόμαστε από κυβερνήσεις και εργοδοσία, στην εργοδοτική ασυδοσία που καθημερινά βιώνουμε μέσα στα καταστήματα, στο αδιέξοδο που μας έχουν οδηγήσει, στο γεγονός ότι δεν μπορούμε να τα φέρουμε βόλτα, να καλύψουμε βασικές μας ανάγκες είναι ο μαζικός, συλλογικός, οργανωμένος αγώνας, με τα σωματεία βάζοντας μπροστά τα δικά μας δίκαια αιτήματα, τις δικές μας ανάγκες.

Το δρόμο μας τον έδειξαν οι εργαζόμενοι στην efood, στη Cosco, οι οικοδόμοι που υπέγραψαν συλλογικές συμβάσεις εργασίας με αυξήσεις. Μας το δείχνουν οι εργαζόμενοι στις τράπεζες, στα εργοστάσια τροφίμων, στο φάρμακο και οι συνάδελφοι μας στα Praktiker που διεκδικούν αγωνιστικά αυξήσεις στους μισθούς τους, που δεν συμβιβάζονται με τους αντεργατικούς σχεδιασμούς και τα “θέλω” της εργοδοσίας.

Τώρα και οι εργαζόμενοι στο εμπόριο να περάσουμε στην αντεπίθεση και να απαιτήσουμε αυξήσεις στους μισθούς μας, κατοχύρωση της Κυριακής Αργίας, σταθερά ωράρια και προγράμματα εργασίας. Τώρα να δώσουμε απάντηση στην εργοδοτική ασυδοσία, στη σφαγή που γίνεται μέσα στα καταστήματα και τις αποθήκες.

Η ανακοίνωση της Ένωσης Εμποροϋπαλλήλων Ν. Θεσσαλονίκης

«Οι συνάδελφοι δίνουν έναν πέρα για πέρα δίκαιο αγώνα για υπογραφή συλλογικής σύμβασης εργασίας με αυξήσεις στους μισθούς και τα δικαιώματα τους, όμως ταυτόχρονα δίνουν αγώνα για να σταματήσει εδώ και τώρα εργοδοτική ασυδοσία με τις μαζικές απολύσεις, θέλοντας να ξεμπερδεύει με εργαζόμενους που έχουν κατοχυρωμένα δικαιώματα και να τους αντικαταστήσει με νέους πιο ευέλικτους και φθηνούς.

Η τακτική της Praktiker δεν είναι η εξαίρεση, αλλά ο κανόνας της κατάστασης που βιώνουν οι  εμποροϋπάλληλοι σε όλη τη χώρα, μιας και αξιοποιεί όλο το αντεργατικό οπλοστάσιο που ψήφισαν όλες οι κυβερνήσεις. Ταυτόχρονα η πίεση να βγει η δουλειά, η ανασφάλεια, οι πενιχροί μισθοί  σε συνδυασμό με την ακρίβεια κάνουν την κατάσταση των εργαζόμενων σε κάθε κατάστημα εκρηκτική!!

Στην επίθεση της εργοδοσίας και του κράτους η μόνη απάντηση είναι  η οργάνωση του αγώνα για να περάσουν στην αντεπίθεση οι εργαζόμενοι για την διεκδίκηση των σύγχρονων αναγκών τους. Το Σωματείο καλεί σε συμμετοχή στην απεργιακή συγκέντρωση έξω από το κατάστημα της Praktiker το Σάββατο 25/06 στις 07:30 στη Θεσσαλονίκη για να πάρει σάρκα και οστά η ενότητα των εργαζόμενων, για να εκφραστεί στην πράξη η αλληλεγγύη.

Απαιτούμε:

  •     Υπογραφή ΣΣΕ στα Praktiker με αυξήσεις στους μισθούς
  •     Επαναπρόσληψη των απολυμένων συναδέλφων
  •     Σταθερό ωράριο και πρόγραμμα
  •     Κατοχύρωση της Κυριακάτικης Αργίας».

 

Αταμάν: «Ό,τι και να γίνει, εμείς θα πάρουμε την σειρά- Αν δεν πάμε F4 δε θα ‘μαι του χρόνου στον Παναθηναϊκό»! (video)

ataman 2 1

Αταμάν: «Ό,τι και να γίνει, εμείς θα πάρουμε την σειρά- Αν δεν πάμε F4 δε θα ‘μαι του χρόνου στον Παναθηναϊκό»! (video)

Ο τεχνικός του Παναθηναϊκού μίλησε μετά την ήττα της ομάδας του, δίνοντας σήμα ανασύνταξης και…

Ρέντη: Αποκαλυπτικοί οι διάλογοι των δραστών – «Θα σας βρούνε όλους κρύους» (video)

ΡΕΝΤΗ

Ρέντη: Αποκαλυπτικοί οι διάλογοι των δραστών – «Θα σας βρούνε όλους κρύους» (video)

Αντιμέτωποι με βαριές ποινικές διώξεις είναι πλέον οι 67 συλληφθέντες για την υπόθεση της δολοφονίας…

Μαζική δηλητηρίαση προστατευόμενων ειδών-Νεκρά 47 ζώα από δηλητηριασμένα δολώματα

εβρος

Μαζική δηλητηρίαση προστατευόμενων ειδών-Νεκρά 47 ζώα από δηλητηριασμένα δολώματα

Ένα πολύ σοβαρό περιστατικό έρχεται να προστεθεί στον μακρύ κατάλογο των περιστατικών παράνομης χρήσης δηλητηριασμένων…