24χρονη στην Καλαμάτα: «Δεν έριξα το παιδί μου μέσα στον κάδο, το άφησα πάνω»

Η μητέρα ισχυρίστηκε πως δεν άφησε το μωρό της μέσα στον κάδο αλλά πάνω, ενώ περίμενε μέχρι να περάσει κάποιος να το πάρει. Αυτή τη στιγμή βρίσκεται σε κατ΄οίκον περιορισμό.

Ανατροπή φαίνεται να υπάρχει στην υπόθεση της 24χρονης μητέρας που σόκαρε το πανελλήνιο. Νέα στοιχεία ήρθαν σήμερα στο φως μετά και την απολογία της, με την ανακρίτρια και την εισαγγελέα να έρχονται σε διχογνωμία αναφορικά με το αν θα έπρεπε να τεθεί σε προσωρινή κράτηση η 24χρονη ή με περιοριστικούς όρους. Ωστόσο, διχογνωμία υπήρξε- και ίσως είναι το πιο σοβαρό- και ως προς τον χαρακτηρισμό της πράξης.

Να υπενθυμίσουμε ότι η 24χρονη που κατηγορείται για απόπειρα ανθρωποκτονίας, προσήλθε στις 10:20 το πρωί και απολογήθηκε, σε μια μαραθώνια απολογία που κράτησε πάνω από πέντε ώρες, δηλώνοντας ότι ουδέποτε πέταξε το νεογέννητο αγοράκι της στον κάδο απορριμμάτων αλλά απλώς ότι το άφησε γύρω στις 02.00 τα ξημερώματα με τη χάρτινη σακκούλα πάνω σε αυτόν, ενώ παράλληλα παρακολουθούσε με την ελπίδα να περάσει κάποιος και να το πάρει.

Αυτό ισχυρίστηκε στην απολογία της, δίνοντας πλέον νέα διάσταση στην πολύκροτη υπόθεση, αφού το νεογέννητο βρέθηκε στις 06.30 το πρωί μέσα στον κάδο. Ταυτόχρονα η 24χρονη ισχυρίστηκε πως ο πατέρας του βρέφους από την πρώτη στιγμή αδιαφόρησε τόσο για την ίδια όσο και για το παιδί του, με την ίδια να βρίσκεται σε απόγνωση, καθώς δεν μπορούσε να διακόψει την εγκυμοσύνη της, μιας και ήταν σχεδόν 5 μηνών όταν αντιλήφθηκε πως ήταν έγκυος.

Όπως δήλωσαν σήμερα οι δικηγόροι της, Κώστας Κρόμπας και Νίκος Μουτεβελής, τα στοιχεία αυτά δίνουν νέα διάσταση στην υπόθεση, και τη λύση στη διχογνωμία ανακρίτριας και εισαγγελέως θα δώσει το Δικαστικό Συμβούλιο, το οποίο και θα αποφασίσει για την τύχη της 24χρονης μητέρας αλλά και για τον χαρακτηρισμό της κατηγορίας που τη βαρύνει.

Ταυτόχρονα δεν αποκλείεται να κληθεί και ο πατέρας του βρέφους. Από τη Γεωργία έρχεται και η γιαγιά του βρέφους που έχει εκδηλώσει το ενδιαφέρον της να αναλάβει την κηδεμονία του νεογέννητου εγγονού της. Στο μεταξύ, έως ότου εκδοθεί η απόφαση του Δικαστικού Συμβουλίου, η 24χρονη θα βρίσκεται σε κατ’οίκον περιορισμό σε φιλικό της σπίτι στην Καλαμάτα.

*Πηγή: Messinialive

Χιονοθύελλα Μπαρμπαρα: Νέα έκτακτη οδηγία – Πότε σταματάνε τα delivery, ποια καταστήματα θα λειτουργήσουν

Χιονοθύελλα Μπαρμπαρα: Νέα έκτακτη οδηγία – Πότε σταματάνε τα delivery, ποια καταστήματα θα λειτουργήσουν

Tα εμπορικά καταστήματα θα είναι κλειστά τη Δευτέρα σε περιοχές της Αττικής, ενώ παράλληλα θα…

Κακοκαιρία Μπάρμπαρα: Κλειστοί δρόμοι στην Αττική – Αποκλείστηκε λεωφορείο στην Εύβοια

Κακοκαιρία Μπάρμπαρα: Κλειστοί δρόμοι στην Αττική – Αποκλείστηκε λεωφορείο στην Εύβοια

Από το απόγευμα της Κυριακής χιόνια θα πέσουν στα ορεινά κυρίως των βόρειων Κυκλάδων καθώς…