Newsroom

Newsroom

22 παιδιά δεν θα επιστρέψουν ποτέ από την εκδρομή τους

Εκδρομή χωρίς επιστροφή ήταν για τους 22  του Βελγίου. Το πούλμαν με το οποίο επέστρεφαν στη χώρα τους  από την…

Εκδρομή χωρίς επιστροφή ήταν για τους 22  του Βελγίου. Το πούλμαν με το οποίο επέστρεφαν στη χώρα τους  από την Ελβετία προσέκρουσε το βράδυ της Τρίτης σε τούνελ στην πόλη Σιέρε, στο καντόνι Βαλέ κοντά στα σύνορα με την Ιταλία, με αποτέλεσμα 28 άνθρωποι να σκοτωθούν ανάμεσά τους 22 παιδιά ηλικίας 12 ετών.
Το τουριστικό λεωφορείο μετέφερε 52 άτομα, δηλαδή δύο σχολικές τάξεις από την περιοχή της Φλάνδρας, από τις πόλεις Λόμελ και Χέβερλι. Τραυματισμένα είναι  24 παιδιά που έχουν μεταφερθεί  στο νοσοκομείο. Νεκροί ανασύρθηκαν από τα συντρίμμια του λεωφορείου έξι ενήλικες, εκ των οποίων  οι δύο ήταν οι οδηγοί του πούλμαν.

Το όχημα που κατευθυνόταν προς την περιοχή Σιόν προσέκρουσε σε τοίχο σήραγγας της εθνικής οδού μεταξύ της ανατολικής και της δυτικής εξόδου της Σιέρε.
Οι αρχές διεξάγουν έρευνα για τα αίτια του δυστυχήματος, ενώ δημιουργήθηκε ειδική τηλεφωνική γραμμή υποστήριξης των οικογενειών των θυμάτων.

Πολλοί από τους γονείς των παιδιών που βρήκαν τραγικό θάνατο αναμένεται να φτάσουν στην Ελβετία σήμερα, Τετάρτη. Δύο αεροσκάφη του βελγικού στρατού θα μεταφέρουν τις οικογένειες των θυμάτων στην Ελβετία, ενώ ομάδα ψυχολογικής υποστήριξης θα βρίσκεται στο στρατιωτικό αεροδρόμιο του Μέλσμπρεκ, από όπου θα απογειωθούν τα δύο αεροσκάφη. «Ο σκοπός είναι να συνοδεύσουν τις οικογένειες που θέλουν τα μεταβούν στην Ελβετία» είπε ο βέλγος υπουργός Εξωτερικών.

Το Βέλγιο έχει βυθιστεί στο πένθος και ο πρωθυπουργός της χώρας δήλωσε «Είναι μία τραγική ημέρα για ολόκληρο το Βέλγιο»

ΗΠΑ: Ανεστάλη η αποστολή πυρομαχικών αμερικανικής κατασκευής στο Ισραήλ

usa

ΗΠΑ: Ανεστάλη η αποστολή πυρομαχικών αμερικανικής κατασκευής στο Ισραήλ

Η κυβέρνηση Μπάιντεν ανέστειλε την περασμένη εβδομάδα την αποστολή πυρομαχικών αμερικανικής κατασκευής στο Ισραήλ για…

Μπέρναρντ Χιλ: Πέθανε ο γνωστός ηθοποιός – Οι ρόλοι του σε Τιτανικό και Άρχοντα των Δαχτυλιδιών

Bernat theoden titanikos

Μπέρναρντ Χιλ: Πέθανε ο γνωστός ηθοποιός – Οι ρόλοι του σε Τιτανικό και Άρχοντα των Δαχτυλιδιών

Ο ηθοποιός Μπέρναρντ Χιλ, γνωστός από τους ρόλους του στον Τιτανικό και στον Άρχοντα των…