22 νεκροί και 120 τραυματίες από την επίθεση – Ανάμεσα τους και παιδιά

Ισχυρή έκρηξη σημειώθηκε μετά το τέλος συναυλίας της Αριάνα Γκράντε στο Manchester Arena στην Αγγλία. Δεκάδες είναι οι νεκροί και οι τραυματίες, μεταξύ αυτών και παιδιά. Σκοτώθηκε επιτόπου ο δράστης.

59240eb81dc52444678b48a1 1

Στους 120 ανεβαίνουν οι τραυματίες από τη χθεσινή τρομοκρατική επίθεση στο Manchester Arena από 59 που ήταν ο αρχικός αριθμός ενώ 22 άτομα έχασαν τη ζωή τους. Ακαθόριστος παραμένει ο αριθμός των μικρών παιδιών που βρίσκονται μεταξύ των θυμάτων, καθώς τα στοιχεία τους δεν έχουν ακόμα γνωστοποιηθεί από τις αρχές. Με αρκετούς ανήλικους να θεωρούνται ακόμα αγνοούμενοι, αρκετοί εκφράζουν φόβους πως ο συνολικός αριθμός των θυμάτων θα αυξηθεί, σύντομα, ακόμα περισσότερο.

«Συνολικά οι γιατροί έδωσαν τις πρώτες βοήθειες και μετέφεραν στο νοσοκομείο 59 ανθρώπους και περίπου 60 τραυματίες που δεν ήταν σε σοβαρή κατάσταση αντιμετωπίστηκαν επίσης από τα πληρώματά μας αλλά δεν πήγαν στο νοσοκομείο», ανέφερε ο  γενικός διευθυντής της υπηρεσίας ασθενοφόρων Derek Cartwright, όπως ανέφερε η εφημερίδα Manchester Evening News.

Οι βρετανικές αρχές προχώρησαν σήμερα στη σύλληψη ενός 23χρονου υπόπτου στην περιοχή του Νότιου Μάντσεστερ χωρίς ωστόσο, να έχει γίνει γνωστό πώς συνδέεται με το χτύπημα.

Είναι πλέον πέραν πάσης αμφιβολίας ότι οι κάτοικοι του Μάντσεστερ έπεσαν θύματα τρομοκρατικής επίθεσης, με στόχο τους νεότερους πολίτες δήλωσε η βρετανίδα πρωθυπουργός Τερέζα Μέι

Ο μοναδικός φυσικός αυτουργός της επίθεσης στο Μάντσεστερ, που κόστισε τη ζωή σε 22 ανθρώπους και τον τραυματισμό άλλων 59, έχει ταυτοποιηθεί, δήλωσε η πρωθυπουργός του Ηνωμένου Βασιλείου Τερέζα Μέι. Πρόσθεσε δε ότι είναι πλέον αναμφισβήτητο ότι επρόκειτο για τρομοκρατική ενέργεια, με στόχο την πρόκληση των μεγαλύτερων δυνατών ανθρώπινων απωλειών. 

Η βρετανίδα πρωθυπουργός ανέφερε ότι η προεκλογική δραστηριότητα έχει διακοπεί από τη νύχτα της Δευτέρας, ενώ σημείωσε ότι μια νέα τρομοκρατική επίθεση παραμένει «ισχυρά πιθανή».

Ο αποκλεισμός της Manchester Arena και του σταθμού Βικτόρια θα συνεχιστεί όσο διαρκούν οι έρευνες και μέχρι να επανέλθει το αίσθημα ασφάλειας, συμπλήρωσε η κ. Μέι, ενημερώνοντας ότι, με βάση τα διαθέσιμα στοιχεία, η εκτέλεση της πράξης έγινε από έναν και μόνο δράστη, του οποίου όμως το όνομα δεν μπορεί προς το παρόν να ανακοινωθεί.

«Θα αναζητήσουμε τους υπεύθυνους και θα τους οδηγήσουμε ενώπιον της Δικαιοσύνης. 22 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους και 59 έχουν τραυματιστεί, πολλοί εκ των οποίων αντιμετώπιζουν κίνδυνο για τη ζωή τους», είπε ακόμη η επικεφαλής της κυβέρνησης της Μεγάλης Βρετανίας.

“Να δείξουμε στους τρομοκράτες ότι οι αξίες μας και ο δικός μας τρόπος ζωής πάντοτε θα επικρατούν”, ανέφερε εμφατικά η Τερέζα Μέι.

Γιούνκερ: Σήμερα θρηνούμε μαζί σας

«Άνανδρη επίθεση» χαρακτήρισε το χτύπημα στο Μάντσεστερ ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ζαν Κλοντ Γιούνκερ.

«Μου σπαράζει την καρδιά να σκέφτομαι ότι, για μία ακόμη φορά, η τρομοκρατία προσπάθησε να εμπνεύσει φόβο εκεί που έπρεπε να υπάρχει χαρά, να σπείρει την διχόνοια εκεί όπου νέοι άνθρωποι και οικογένειες θα έπρεπε να γιορτάζουν μαζί», ανέφερε ο πρόεδρος της Κομισιόν σε ανακοίνωσή του.

«Σήμερα θρηνούμε μαζί σας. Αύριο θα εργασθούμε στο πλευρό σας εναντίον εκείνων που επιδιώκουν να καταστρέψουν τον τρόπο ζωής μας. Αυτές οι άνανδρες επιθέσεις το μόνο που θα καταφέρουν είναι να ενισχύσουν την αποφασιστικότητά μας να εργασθούμε από κοινού για να νικήσουμε τους αυτουργούς τέτοιων άθλιων πράξεων», πρόσθεσε.

Συλληπητήρια από τους ξένους ηγέτες

Tη θλίψη και τον αποτροπιασμό της για την επίθεση στο Μάντσεστερ, που είχε ως αποτέλεσμα να χάσουν τη ζωή τους τουλάχιστον 22 άνθρωποι, εξέφρασε η Γερμανίδα καγκελάριος Άγκελα Μέρκελ. «Η Γερμανία είναι στο πλευρό» των Βρετανών, ανέφερε η Γερμανίδα καγκελάριος σε ανακοίνωσή της.

«Αυτή η τρομοκρατική επίθεση μόνο θα ενισχύσει την αποφασιστικότητά μας να συνεργαστούμε με τους Βρετανούς φίλους μας ενάντια σε αυτούς που διαπράττουν τόσο απάνθρωπες ενέργειες», πρόσθεσε.

Τα συλλυπητήριά προς την πρωθυπουργό της Βρετανίας, Τερέζα Μέι, εξέφρασε ο Ρώσος πρόεδρος, Βλαντίμιρ Πούτιν, τονίζοντας ότι η Μόσχα είναι έτοιμη να ενισχύσει τη συνεργασία της με το Λονδίνο για την αντιμετώπιση της τρομοκρατίας.  

ΣΥΡΙΖΑ: Φρίκη και βαρβαρότητα

«Δεν υπάρχουν λόγια για να περιγράψει κανείς τη φρίκη και τη βαρβαρότητα της πολύνεκρης τρομοκρατικής επίθεσης στο Μάντσεστερ, με θύματα παιδιά και εφήβους», αναφέρει σε ανακοίνωσή του ο ΣΥΡΙΖΑ και εκφράζει αλληλεγγύη στον βρετανικό λαό και θερμά συλλυπητήρια στις οικογένειες των θυμάτων.

Ακόμη σημειώνει ότι «αυτές τις εξαιρετικά δύσκολες ώρες για τη Μεγάλη Βρετανία αλλά και για ολόκληρη την Ευρώπη, η περιφρούρηση της Δημοκρατίας και η απομόνωση των δυνάμεων που τρέφονται από το μίσος και τον φόβο, είναι καθήκον κάθε δημοκρατικού πολίτη».

Το χρονικό

Σύμφωνα με τις βρετανικές αρχές 

ο δράστης της επίθεσης

ανατινάχθηκε μετά το τέλος της συναυλίας της Αριάνα Γκράντε στο φουαγέ του συναυλιακού χώρου Manchester Arena, όπου πωλούνταν t-shirt και άλλο υλικό.Ο αρχηγός της αστυνομίας επιβεβαίωσε ότι ο δράστης σκοτώθηκε αφού πυροδότησε εκρηκτικό μηχανισμό.

Άνθρωποι έβγαιναν τρέχοντας τρομοκρατημένοι από τον χώρο της συναυλίας, αμέσως μετά το τέλος, ενώ ματωμένοι θεατές δέχθηκαν τις πρώτες βοήθειες από ομάδα επειγόντων περιστατικών έξω από την αρένα. Την ίδια ώρα πάνοπλοι αστυνομικοί επιθεωρούσαν τον χώρο.

Η Evie Brewster, που βρέθηκε στην συναυλία είπε ότι «η Αριάνα Γκράντε είχε μόλις τελειώσει το τελευταίο τραγούδι της και έφυγε από τη σκηνή όταν ακούστηκε μια πολύ ισχυρή έκρηξη. Ξαφνικά όλοι άρχισαν να ουρλιάζουν και να τρέχουν προς την έξοδο. Μπορούσαμε να ακούσουμε τις σειρήνες από τα περιπολικά και τα ασθενοφόρα. Ήταν τρομακτικό. Υπήρχαν χιλιάδες άνθρωποι που προσπαθούσαν να βγουν έξω παράλληλα. Όλοι ούρλιαζαν και έκλαιγαν. Το μέρος είχε γεμίσει καπνό και μύριζε καμένο. Η έκρηξη ακούστηκε μέσα από το κτήριο».

Εν τω μεταξύ και εκτός Μάνστεστερ, ενισχύεται η αστυνόμευση στη Βρετανία. 

Αυτό ανακοίνωσε ο δήμαρχος του Λονδίνου Σαντίκ Καν, έπειτα από την πολύνεκρη επίθεση αυτοκτονίας στο Μάντσεστερ.

«Βρίσκομαι σε διαρκή επικοινωνία με την Μητροπολιτική Αστυνομία, η οποία επανεξετάζει το θέμα της ασφάλειας στο Λονδίνο. Οι κάτοικοι του Λονδίνου θα δουν περισσότερους αστυνομικούς στους δρόμους του σήμερα» ανέφερε ο Καν σε ανάρτησή του στο Twitter.




>

>

Καλλιάνος: Η συγκινητική ανάρτηση για τον πατέρα του – «Έκανα ότι μπορούσα, δεν τα κατάφερα. Σου ζητώ συγγνώμη»

4950603

Καλλιάνος: Η συγκινητική ανάρτηση για τον πατέρα του – «Έκανα ότι μπορούσα, δεν τα κατάφερα. Σου ζητώ συγγνώμη»

«Εύχομαι τα παιδιά τους να μην τους δουν ποτέ όπως σε είδα εγώ. Ο Θεός…

Συγκλονίζει η σύζυγος του Καλλιάνου: «Δεν είναι καλά ψυχολογικά, έχουν στερέψει τα δάκρυα» (Video)

kallianos copy 4

Συγκλονίζει η σύζυγος του Καλλιάνου: «Δεν είναι καλά ψυχολογικά, έχουν στερέψει τα δάκρυα» (Video)

«Είναι στο αυτοκίνητο, κάνει βόλτες, δε μπορεί να ηρεμήσει, δεν τον χωράει ο τόπος. Δεν…

Πλακιάς για Φλέσσα: «Εγώ τα παιδιά μου φοιτήτριες τα έστειλα – Δεν φταίω και δεν σκότωσα κανέναν»

InCollage 20240425 140114310

Πλακιάς για Φλέσσα: «Εγώ τα παιδιά μου φοιτήτριες τα έστειλα – Δεν φταίω και δεν σκότωσα κανέναν»

«Θα ήθελα να μην αναφέρετε πάλι το όνομα ΤΕΜΠΗ ,δεν γνωρίζετε μην μιλάτε», τόνισε ο…

Δίκη Ιάσονα: «Φτου σου, ψεύτη» – Χαμός στην αίθουσα μετά την κατάθεση του συνοδηγού αστυνομικού

604e6647825e631a983d9b22 1

Δίκη Ιάσονα: «Φτου σου, ψεύτη» – Χαμός στην αίθουσα μετά την κατάθεση του συνοδηγού αστυνομικού

Ούτε λίγο ούτε πολύ κατέθεσε πως δεν έφταιγε το όχημα για το τροχαίο που στέρησε…