ΧΓ

Χρήστος Γρίβας

21 Μάη: Δεν παίζουμε ζάρια

Δύο και μία μείνανε! Ως εδώ! Τέλος!

SAVE 20230509 181433

Δύο και μία μείνανε!

Κλείνει σε 3 μέρες το τελευταίο και πιό εφιαλτικό κεφάλαιο της μεταπολιτευτικής ιστορίας.

Τέλος στη μαύρη τετραετία του Κυρ. Μητσοτάκη, την πιό μαύρη τετραετία της δεξιάς.

Ένας λαός ολόκληρος βασανίστηκε χωρίς έλεος. Ακρίβεια, φτώχεια, βία, τιμωρία, αδικία απ’ τη μια. Αισχροκέρδεια, χλιδή, ασυδοσία, ακαταλόγιστο, ακαταδίωκτο από την άλλη.

Ένας λαός υπέφερε την κακοποίηση της νοημοσύνης του. Ο πολίτης υποβιβάστηκε σε υπήκοο. Μια κάστα λούμπεν έστησε κυβέρνηση ΑΕ, κράτος καθεστώς.

Ένας λαός περήφανος, βράζει αρνούμενος την ταπείνωση. Περιφρονήθηκαν οι ανάγκες επιβίωσης, ιδίως των νέων, ακόμα και η ζωή τους, για να καταλήξουμε στο «πάμε κι όπου βγεί», που βγήκε στα Τέμπη…

Ως εδώ!

Στις 21 Μάη δεν επιλέγουμε απλώς κόμμα. Επιλέγουμε δρόμο. Επιλέγουμε να σιωπήσουμε ή να απαντήσουμε. Να γονατίσουμε ή να σηκωθούμε. Να σκορπίσουμε ή να συναθροιστούμε.

Η από κεί Ελλάδα, η Ελλάδα των λίγων, όσο κι αν είναι πανούργα και αδίστακτη, είναι μικρή. Η από δώ Ελλάδα, η Ελλάδα των πολλών, είναι σήμερα στο πόδι, ανάστατη και αναστημένη. Εξοργισμένη και αποφασισμένη. Διδαγμένη και εμπνευσμένη.

Τέλος!

Οι άνθρωποι που μπορούν να ανοίξουν το νέο κεφάλαιο της ιστορίας είναι μεγάλη πλειοψηψία. Μεγάλη πλειοψηφία θα είναι και στην κάλπη, αν δεν απουσιάσουν από την αναμέτρηση. Κάθε απουσία θα είναι απώλεια. Δεν θα λείψει ένα βόλι. Θα λείψει ένας μαχητής. Και θα είναι κρίμα.

Οι πολίτες που τοποθετούνται στην από δώ Ελλάδα, στη δημοκρατική Ελλάδα των πολλών, έχουν την ευκαιρία να αναδείξουν τη δική τους ισχυρή κυβέρνηση.

Έχουν -για πρώτη φορά- και το μέσο να το πετύχουν: την απλή αναλογική.

Ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ αγωνίζεται γι’ αυτό το σκοπό. Θα είναι μακράν πρώτος, ώστε να συνεργασθεί με τις προοδευτικές δυνάμεις για το σχηματισμό κυβέρνησης του Α. Τσίπρα, με συμφωνημένο πρόγραμμα, στις 22 Μάη. Η ενότητα σώζει το λαό. Όχι οι μικροκομματικές διαιρέσεις.

Ο Κ. Μητσοτάκης -με όλο το συναπάντημα- προσπαθεί απεγνωσμένα να αποφύγει την ήττα του. Να αποτρέψει την πρωτιά του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ. Δεν θα τα καταφέρει.

Η αγανάκτηση να μη μείνει διαμαρτυρία. Να γίνει τιμωρία. Η ΝΔ να θερίσει ό,τι έσπειρε. Και μόνο με πρωτιά του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ γίνεται αυτό.

Με βάση τον εκλογικό νόμο, το πρώτο με το τρίτο κόμμα μπορούν -κατά πάσα βεβαιότητα- να σχηματίσουν κυβέρνηση. Τότε, ο δεύτερος δεν θα λάβει ποτέ την εντολή σχηματισμού κυβέρνησης. Τότε ο δεύτερος θα μείνει με τον παπά στο χέρι. Και φυσικά, δεν θα υπάρξουν τότε, δεύτερες εκλογές.

Μη γελιόμαστε, λοιπόν. Δεν παίζουμε ζάρια. Δεν υπάρχουν περιθώρια για «χαλαρες ψήφους διαμαρτυρίας» . Η αναμέτρηση είναι μία και τελειωτική: στις 21 του Μάη.

Και η νίκη είναι μία και μοναδική: μεγάλη ενίσχυση και καθαρή πρωτιά του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ. , για σχηματισμό Δημοκρατικής Προοδευτικής Κυβέρνησης συνεργασίας.

Τα άρθρα που δημοσιεύονται στην κατηγορία «Απόψεις» εκφράζουν τον/την συντάκτη/τριά τους και οι θέσεις δεν συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη του koutipandoras.gr

Ταμάγιο Πέρι: Καρχαρίας κατασπάραξε τον ηθοποιό των Πειρατών της Καραϊβικής – Θρήνος στον καλλιτεχνικό κόσμο

4b8dc6c6 pirates caribbean

Ταμάγιο Πέρι: Καρχαρίας κατασπάραξε τον ηθοποιό των Πειρατών της Καραϊβικής – Θρήνος στον καλλιτεχνικό κόσμο

Ο Ταμάγιο Πέρι ήταν επίσης επαγγελματίας σέρφερ, με τον καρχαρία να τον κατασπαράζει την ώρα…

Τραγωδία στη Νότια Κορέα: Πάνω από 15 νεκροί από πυρκαγιά σε εργοστάσιο κατασκευής μπαταριών λιθίου

κορεα

Τραγωδία στη Νότια Κορέα: Πάνω από 15 νεκροί από πυρκαγιά σε εργοστάσιο κατασκευής μπαταριών λιθίου

Λόγω της έντασης της πυρκαγιάς, οι διασώστες δυσκολεύονται να ταυτοποιήσουν τους νεκρούς

Σοκ στην Αχαΐα: Απείλησε ότι θα σκοτώσει τη γυναίκα του και τα παιδιά του – Προσπάθησε να αυτοκτονήσει η 32χρονη (video)

ενδοοικογενειακή βία 1

Σοκ στην Αχαΐα: Απείλησε ότι θα σκοτώσει τη γυναίκα του και τα παιδιά του – Προσπάθησε να αυτοκτονήσει η 32χρονη (video)

Μια 32χρονη γυναίκα στην Αχαΐα προσπάθησε να βάλει τέλος στη ζωή της μετά από απειλές…