«To 2019 δεν είχαμε εκλογές. Άγιο είχαμε!»

Έχει πάψει να υπάρχει η ανοχή και η αναμονή που υπήρχε έως τώρα. Πλέον υπάρχει οργισμένη σιωπή

5418068

Η κυβέρνηση έχει χάσει πλήρως την αξιοπιστία της στην διαχείριση του COVID-19. Έχει πάψει να υπάρχει η ανοχή και η αναμονή που υπήρχε έως τώρα. Πλέον υπάρχει οργισμένη σιωπή. Κάθε καινούριο μέτρο που εξαγγέλλεται αντιμετωπίζεται από τον κόσμο με αμφιβολία, επιφυλακτικότητα, θυμηδία και εχθρότητα. Ο κόσμος δεν τους εμπιστεύεται. Θα καταρρεύσουν κάτω από το βάρος της εγκληματικής τους ανεπάρκειας. Η μοίρα της κυβέρνησης Μητσοτάκη είναι προδιαγεγραμμένη. Αργός θάνατος μέσα σε συνεχή φθορά και απαξίωση.

Μέσα σ’αυτή την παρακμιακή, βουβά απαξιωτική για την κυβέρνηση ατμόσφαιρα, υπάρχουν και ευχαριστημένοι. Σε κάποια σαλόνια του ρεβεγιόν της Πρωτοχρονιάς, με ένα ποτήρι whisky στο χέρι, με την άνεση της τρίτης δόσης του εμβολιασμού, μέσα στη χαλαρότητα και την ελαφρότητα της γιορτινής βραδιάς ακούστηκε το «ευφυολόγημα»: «To 2019 δεν είχαμε εκλογές. Άγιο είχαμε.»

Μ’αυτόν τον τρόπο εκφραζόταν η αυτάρεσκη, αυτοθαυμαζόμενη upper middle class, με την ελιτίστικη αντίληψη της ζωής, πρώην εκσυγχρονιστικά Σημιτική και μετά ιλουστρασιόν ΠΟΤΑΜΙΣΙΑ. Που μέσα στην ιδεολογική της θολούρα είδε στον Κυριάκο Μητσοτάκη το κατάλληλο πρόσωπο που θα έκανε πραγματικότητα τις νεφελώδεις ευρωπαϊκές της ονειρώξεις. Κι όταν ο Μητσοτάκης αποδείχτηκε κατώτερος και των κατώτερων φαντασιώσεων της, η ιλουστρασιόν upper middle class πεισματικά και απόλυτα εγωιστικά αρνιέται να το παραδεχτεί. Πείθουν τους εαυτούς τους ότι το παραμύθι τους δεν κατέρρευσε και ότι ζουν το όνειρο τους με τον Κυριάκο. Ένα όνειρο που για όλους εμάς τους υπόλοιπους είναι ένας καθημερινός εφιάλτης.

Την ίδια στιγμή που τα διεθνή ΜΜΕ τους έχουν πάρει χαμπάρι και τους κράζουν, την ίδια στιγμή που η θνητότητα στις ΜΕΘ στην Ελλάδα είναι ποσοστιαία διπλάσια από την αντίστοιχη των ΜΕΘ της δυτικής Ευρώπης, την ώρα που οι δείκτες των νεκρών από τον κορονοϊό ανά εκατομμύριο πληθυσμού, βρίσκουν την Ελλάδα μέσα στις χειρότερες πέντε θέσεις στην Ευρώπη, οι ιλουστρασιόν εκσυγχρονιστές έχουν το θράσος να μιλάνε και να λένε «To 2019 δεν είχαμε εκλογές είχαμε Άγιο.»

Επιτέλους ας το συνειδητοποιήσουμε. Όλοι αυτοί οι φονταμενταλιστές δήθεν προοδευτικοί, δήθεν κεντρώοι, στην πραγματικότητα φανατικά αντιαριστεροί-αντισύριζα, δεν μας αφορούν. Ας τους αφήσουμε στις γεμάτες φανατισμό τοξικές ιδεοληψίες τους. Δεν έχουμε να συνομιλήσουμε μαζί τους ούτε υπάρχει σημείο επαφής. Αναίσθητοι, χοντρόπετσοι ρινόκεροι του Ιονέσκο.

Εμάς μας αφορούν όλοι οι καθημερινοί άνθρωποι που υποφέρουν από τις καταστροφικές πολιτικές αυτής της κυβέρνησης, που πεθαίνουν αβοήθητοι έξω από τις ΜΕΘ, που βλέπουν με τρόμο την ακρίβεια να απειλεί τις ζωές τους. Μας αφορούν οι νέοι άνθρωποι, οι νέες γενιές που έχουν κόψει κάθε δεσμό με την διεφθαρμένη αυτή κυβέρνηση και τις πολιτικές της. Μας αφορούν οι γυναίκες που υφίστανται την καθημερινή έμφυλη βία. Μας αφορούν όλοι οι πολίτες και η υπεράσπιση των δικαιωμάτων τους. Και βέβαια μας αφορούν οι αριστεροί , δημοκρατικοί, προοδευτικοί άνθρωποι που στις εκλογές του 2019 είδαν την αντιδημοκρατική λαίλαπα του Μητσοτάκη που ερχόταν, αγκάλιασαν τον ΣΥΡΙΖΑ και τον εκτόξευσαν από το 23,75% των ευρωεκλογών στο31,53% των εθνικών εκλογών. Μας αφορά ο κόσμος που επέλεξε συνειδητά την αποχή. Πρέπει να τον πείσουμε ότι αξίζει να συμμετέχει.

Αυτός ο κόσμος μας αφορά. Οι χοντρόπετσοι ρινόκεροι του Ιονέσκο που θεωρούν την Κεραμέως μεταρρυθμίστρια και τον Χρυσοχοΐδη εκσυγχρονιστή, απολογητές ότι ποιο σάπιου κυβέρνησε από την μεταπολίτευση και μετά την Ελλάδα, ας μείνουν με τις εμμονές τις αυταπάτες και τις προκαταλήψεις τους.

Και με ένα ποτήρι whisky στο χέρι, ας απολαύσουν σε επανάληψη και slow motion το show της παραμονής της πρωτοχρονιάς από τον Λυκαβηττό, με πρωταγωνιστές τον Σάκη Ρουβά, τον Κώστα Μπακογιάννη και τις εκσυγχρονιστικές διμοιρίες των ΜΑΤ…

Τα άρθρα που δημοσιεύονται στην κατηγορία «Απόψεις» εκφράζουν τον/την συντάκτη/τριά τους και οι θέσεις δεν συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη του koutipandoras.gr

Κακοκαιρία Gori: Καμπανάκι Τσατραφύλλια για Θεσσαλία – Σε 20 ώρες θα πέσει το νερό τριών μηνών

Θεσσαλία

Κακοκαιρία Gori: Καμπανάκι Τσατραφύλλια για Θεσσαλία – Σε 20 ώρες θα πέσει το νερό τριών μηνών

Ο μετεωρολόγος του ALPHA, Γιώργος Τσατραφύλλιας προειδοποίησε για πολύ δύσκολες συνθήκες τη Παρασκευή και το…

World Press Photo: Η Παλαιστίνια που «νανουρίζει» τη νεκρή ανιψιά της είναι η φωτογραφία της χρονιάς

ΓΑΓ

World Press Photo: Η Παλαιστίνια που «νανουρίζει» τη νεκρή ανιψιά της είναι η φωτογραφία της χρονιάς

«Ήταν μία δυνατή και θλιβερή στιγμή και αισθάνθηκα ότι η εικόνα συνόψιζε με την ευρεία…

«Δημήτρη μου νικάμε»: Η αντίδραση του Π. Ασλανίδη για το πειθαρχικό κατά της εισαγγελέα που «έβγαλε λάδι» τον Τριαντόπουλο

InCollage 20240418 171302478

«Δημήτρη μου νικάμε»: Η αντίδραση του Π. Ασλανίδη για το πειθαρχικό κατά της εισαγγελέα που «έβγαλε λάδι» τον Τριαντόπουλο

«Όποιος έχει την ευθύνη για τον θάνατο τόσων ανθρώπων αλλά και για την πλήρη αλλοίωση…