Το 2018 του Ντόναλντ Τραμπ: Μια προεδρία-σαπουνόπερα

Πιο παράξενη κι από σαπουνόπερα, η αμερικανική προεδρία άνοιξε το 2018 με ένα τρέιλερ... αμοιβαίας πυρηνικής καταστροφής από δύο ηγέτες που τελικά αποφάσισαν να κάνουν έρωτα και όχι πόλεμο. Φαίνεται πως ο Ντόναλντ Τραμπ και ο Κιμ Γιονγκ Ουν της Βόρειας Κορέας απλά το έπαιζαν δύσκολοι ο ένας στον άλλον, σχολιάζει το Associated Press.

weird trump

Η προεδρία Τραμπ τελειώνει τη χρονιά μέσα στον αναβρασμό, με τη λειτουργία της κυβέρνησης να έχει μερικώς ανασταλεί και τον ίδιο τον πρόεδρο να τουιτάρει βίντεο στο οποίο τραγουδάει ντυμένος αγρότης μια παρωδία του θέματος του Green Acres, μιας αμερικανικής κωμωδίας της δεκαετίας του 1960, για να… επισφραγίσει την έγκριση νομοσχεδίου για τη γεωργία.

Προσθέστε στην εξίσωση έναν έξαλλο υποψήφιο για το Ανώτατο Δικαστήριο, έναν δυστυχή πρώην υπουργό Αμύνης, το παράλληλο σύμπαν στο οποίο ζει ο Ντόναλντ Τραμπ και τα δισεκατομμύρια tweets του -και δικαιολογημένα το πρακτορείο χαρακτηρίζει το φετινό κόσμο της αμερικανικής προεδρίας ως «WTF»: Weird, traumatic και fantastical.

Κάποια σημαντικά και σχετικά αναμενόμενα γεγονότα συνέβησαν μέσα στο 2018: Έγιναν ενδιάμεσες εκλογές, περισσότεροι Δημοκρατικοί βρήκαν τη θέση τους στο Κογκρέσο, η κυβέρνηση διχάστηκε το Γενάρη, όταν οι Δημοκρατικοί πήραν τον έλεγχο της Βουλής των Αντιπροσώπων, ενώ οι Ρεπουμπλικάνοι διατήρησαν τον έλεγχο της Γερουσίας.

Μέσα στο 2018 επετεύχθη ολική αναμόρφωση του συστήματος ποινικής δικαιοσύνης, περιέργως ο έλεγχος της οπλοκατοχής και οπλοχρησίας έγινε πιο σκληρός, αμερικανικά στρατεύματα αποσύρθηκαν από τη Συρία, μειώθηκε η ανεργία και άλλα πολλά.

Πού είναι, λοιπόν, η παρωδία; Πού είναι η εκκεντρικότητα του Τραμπ;

Αρχικά, στον αποχαιρετισμό που επιφύλαξε στον πρώην υπουργό Εξωτερικών, Ρεξ Τίλερσον: «Ήταν βλάκας σαν κοτρόνα και ανυπομονούσα να τον ξεφορτωθώ. Ήταν διαολεμένα τεμπέλης» (αυτό το «βλάκας σαν κοτρόνα» συνήθως το σερβίρει σε δημοσιογράφους, αυτή τη φορά έκανε μια εξαίρεση…).

Έπειτα, στο πώς χαρακτήρισε την πορνοστάρ Στόρμι Ντάνιελς, η οποία πληρώθηκε για να κρατήσει κρυφό τον ερωτικό τους δεσμό: «αλογόφατσα».

Ή στο πώς περιέγραψε τον πρώην υπουργό Δικαιοσύνης Τζεφ Σέσιονς: «φοβισμένο κουφάρι».

Επίσης στο πώς αποκάλεσε το Δημοκρατικό βουλευτή Άνταμ Σιφ (Adam Schiff) στο Twitter: «μικρούλη Adam Schitt» (όπως shit), αλλά και τα κράτη της Αφρικής «shithole countries» σε μίτινγκ με συμβούλους του.

Ο άνθρωπος προέβλεψε -και πολύ σωστά- πως ο τυφώνας Φλόρενς θα είναι «τρομερά υγρός» και δήλωσε στο Associated Press: «Δεν έχω έμφυτο ένστικτο στην επιστήμη;»

Τον Ιούλιο, ο Ντόναλντ Τραμπ στάθηκε στο πλευρό του Βλαντιμίρ Πούτιν σε συνέντευξη Τύπου στο Ελσίνκι και στήριξε την άρνηση του Ρώσου προέδρου πως είχε εμπλακεί στις εκλογές του 2016, παρότι οι έρευνες των αμερικανικών μυστικών υπηρεσιών κατέληξαν στο ρητό συμπέρασμα πως είχε ανάμειξη. «Δεν βλέπω κάποιο λόγο για τον οποίο να ήταν η Ρωσία» που ενεπλάκη, δήλωσε ο πρόεδρος των ΗΠΑ.

Πάντως, έπειτα από όλη αυτή την πορεία η χρονιά πάει να κλείσει εκεί ακριβώς όπου ξεκίνησε: με προειδοποιήσεις για έναν… πυρηνικό Αρμαγεδδώνα, αυτή τη φορά από τον Πούτιν. Ο Ρώσος πρόεδρος αντέδρασε στην πρόθεση του Τραμπ να αποσύρει τις Ηνωμένες Πολιτείες από τη σημαντική συμφωνία ελέγχου των όπλων.

Αυτό, τόνισε ο Πούτιν, «θα μπορούσε να οδηγήσει στην καταστροφή ολόκληρου του πολιτισμού μας, ίσως ακόμα και του πλανήτη μας».

Μήπως ο ένας το παίζει δύσκολος στον άλλον;…

Xριστίνα Σούζη: «Πολικός αεροχείμμαρος γιοκ! Πολικές θερμοκρασίες γιοκ!» – H πρόγνωση της για τις επόμενες μέρες (video)

Σούζη

Xριστίνα Σούζη: «Πολικός αεροχείμμαρος γιοκ! Πολικές θερμοκρασίες γιοκ!» – H πρόγνωση της για τις επόμενες μέρες (video)

Η μετεωρολόγος του ΣΚΑΪ δεν συμφωνεί με τις προβλέψεις για πολύ χαμηλές θερμοκρασίες και για…

Νίσυρος: Περισσότερα από 6 παιδιά κατήγγειλαν κακοποίηση – «Έπεσα σε παγίδα»…λέει ο αρχαιοφύλακας (Video)

2579781

Νίσυρος: Περισσότερα από 6 παιδιά κατήγγειλαν κακοποίηση – «Έπεσα σε παγίδα»…λέει ο αρχαιοφύλακας (Video)

«Ξεπεράστηκαν φόβοι και ντροπές και άρχισαν να μιλάνε» ανέφερε ο διευθυντής του Γυμνασίου – Λυκείου Νισύρου,…