Newsroom

Newsroom

Το 2015 μπαίνουν οι μπουλντόζες στο Ελληνικό

«Ο δρόμος για να μπουν μπουλντόζες στο χώρο θα είναι επίπονος», δήλωσε για τη διαδικασία ξεπουλήματος (ή, πιο ευγενικά, αποκρατικοποίησης)…

elliniko 0

«Ο δρόμος για να μπουν μπουλντόζες στο χώρο θα είναι επίπονος», δήλωσε για τη διαδικασία ξεπουλήματος (ή, πιο ευγενικά, αποκρατικοποίησης) του Ελληνικού στη Lamda, συμφερόντων Λάτση, ο πρόεδρος του ΤΑΙΠΕΔ, Κωνσταντίνος Μανιατόπουλος, δίνοντας διευκρινίσεις για το πώς θα προχωρήσει το έγκλημα στο παλιό αεροδρόμιο.

Όπως σημείωσε ο ίδιος, υπάρχει μία γραφειοκρατική διαδικασία που πρέπει να ακολουθηθεί για να μπουν οι μπουλντόζες στο Ελληνικό. Αν όμως όλα πάνε βάσει σχεδίου, τότε οι εργασίες στο Ελληνικό θα ξεκινήσουν το 2015, ενώ το πρώτο κομμάτι του έργου θα παραδοθεί το 2017.

Όσο για το αν θα δοθεί άδεια για καζίνο στο Ελληνικό, η διοίκηση του ΤΑΙΠΕΔ εξήγησε πως το Δημόσιο δεν έχει δεσμευθεί να παραχωρήσει τέτοια άδεια, η οποία, αν τελικά παραχωρηθεί, αυτό θα γίνει με ξεχωριστό διεθνή διαγωνισμό (στον οποίο μάλλον πάλι θα συμμετέχει μόνο μία εταιρεία, να μαντέψουμε;).

Υπενθυμίζεται ότι to ΤΑΙΠΕΔ αποδέχθηκε την πρόταση της Lamda, ύψους 915 εκατομμυρίων ευρώ, για το 100% του «φιλέτου» του παλιού αεροδρομίου του Ελληνικού, με το 33% του ποσού αυτού να καταβάλλεται άμεσα με την ολοκλήρωση της συμφωνίας και το υπόλοιπο εντός 10 ετών.

Την ίδια στιγμή, η εταιρία Lamda Development παρουσιάζει το 2013 ζημιές ύψους 48,6 εκ. ευρώ, ενώ προχωρά σε αύξηση μετοχικού κεφαλαίου ύψους 150 εκ. ευρώ, όπως αποφάσισε το Διοικητικό Συμβούλιο, το οποίο συγκαλεί για τις 19 Απριλίου Έκτακτη Γενική Συνέλευση Μετόχων με θέμα την άντληση κεφαλαίων.

Αγρίνιο: Άγριο οπαδικό επεισόδιο – Επιτέθηκαν σε φίλους του Ολυμπιακού που βγήκαν να πανηγυρίσουν (video)

astynomia skai

Αγρίνιο: Άγριο οπαδικό επεισόδιο – Επιτέθηκαν σε φίλους του Ολυμπιακού που βγήκαν να πανηγυρίσουν (video)

Επίθεση σε τρεις 18χρονους έκαναν άτομα με κουκούλες στο Αγρίνιο

Μούκανος για τον τραγικό θάνατο του Θόδωρου Αγγελόπουλου: Εκτινάχθηκε και έπεσε σε ένα φρεάτιο (video)

1291496

Μούκανος για τον τραγικό θάνατο του Θόδωρου Αγγελόπουλου: Εκτινάχθηκε και έπεσε σε ένα φρεάτιο (video)

«Ήμουν απέναντι. Έπεσαν οι μηχανές, σερνόντουσαν οι αναβάτες. Φωνές, πανικός, ουρλιαχτά», περιέγραψε για ο Αλέξανδρος…