20.000 ευρώ έδωσε η Κεραμέως για να έχει δημοσιογραφικές υπηρεσίες

Σε μια πρωτοφανή και προκλητική απόφαση, η υπουργός Παιδείας Νίκη Κεραμέως «προσλαμβάνει» το ΑΠΕ - ΜΠΕ, για να έχει πλήρη ενημέρωση

5133210

Την ώρα που μαθητές δεν μπορούν να παρακολουθήσουν τα μαθήματά τους στο πλαίσιο της τηλεκπαίδευσης είτε λόγω έλλειψης taplet-pc είτε επειδή το σύστημα ακόμα υπολειτουργεί, το υπουργείο Παιδείας αποφασίζει να δώσει στο Αθηναϊκό – Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων, 20.000 ευρώ «για δημοσιογραφικές υπηρεσίες». Συγκεκριμένα,  ενώ κάθε υπουργείο διαθέτει γραφείο Τύπου και ο  νόμος της ΝΔ  προβλέπει πως κάθε υπουργός έχει τη δυνατότητα πρόσληψης δύο δημοσιογράφων -πέραν των υπόλοιπων μετακλητών (άρθρο 40, Ν. 4622/2019), η υπουργός Παιδείας προχώρησε σε σύμβαση με το ΑΠΕ-ΜΠΕ για παροχή δημοσιογραφικών υπηρεσιών. Αυτό που γεννά πολλά ερωτηματικά είναι ότι η σχετική απόφαση εκδόθηκε και δημοσιεύθηκε χθες, και αφορά το  το διάστημα από 1/1/20 έως τις 31/12/20.

Η συμφωνία περιλαμβάνει

«1. Εσωτερικές Ειδήσεις

Η υπηρεσία περιλαμβάνει όλες τις εσωτερικές πολιτικές, οικονομικές, κοινωνικές, πολιτιστικές και άλλες ειδήσεις από την Αθήνα, τη Θεσσαλονίκη και την ελληνική περιφέρεια, των τελευταίων 48 ωρών, με βάση τα ρεπορτάζ των δημοσιογράφων του ΑΠΕ-ΜΠΕ στην Αθήνα και τη Θεσσαλονίκη και των ανταποκριτών και συνεργατών του Πρακτορείου σε Αλεξανδρούπολη, Ζάκυνθο, Ηράκλειο, Ιωάννινα,  Καβάλα, Κέρκυρα, Λαμία, Λάρισα, Μυτιλήνη, Πάτρα, Ρέθυμνο, Ρόδο, Σάμο, Σέρρες, Τρίκαλα, Τρίπολη και Χανιά. Το ετήσιο κόστος της υπηρεσίας ανέρχεται στο ποσό των 3.000,00 €+ Φ.Π.Α., μείον έκπτωση 20% (600,00€) ήτοι 2.400,00€/ + Φ.Π.Α. ή 2.976,00 €, συμπεριλαμβανομένου Φ.Π.Α.

2. Διεθνές Δελτίο

Η υπηρεσία περιλαμβάνει τα πιο σημαντικά διεθνή γεγονότα, των τελευταίων 48 ωρών. Η υπηρεσία στηρίζεται στην άμεση συνεργασία του ΑΠΕ – ΜΠΕ με τους μεγαλύτερους ειδησεογραφικούς οργανισμούς του πλανήτη, όπως το Reuters, το Γαλλικό Πρακτορείο AFP, το γερμανικό πρακτορείο DPA, το ρωσικό ITAR – TASS, το κινέζικο XINHUA και πολλά εθνικά πρακτορεία. Επίσης, η υπηρεσία στηρίζεται στο δίκτυο ανταποκριτών του ΑΠΕ – ΜΠΕ σε Άγκυρα, Αργυρόκαστρο, Βελιγράδι, Βερολίνο, Βιέννη, Βρυξέλλες, Κάιρο, Κωνσταντινούπολη, Λευκωσία, Λονδίνο, Μελβούρνη, Μόσχα, Νέα Υόρκη, Ουάσινγκτον, Παρίσι, Σκόπια, Ρώμη, Σόφια, Στρασβούργο και Τίρανα. Το ετήσιο κόστος της υπηρεσίας ανέρχεται στο ποσό των 3.000,00 €+ Φ.Π.Α., μείον έκπτωση 20% (600,00€) ήτοι 2.400,00€/+ Φ.Π.Α. ή 2.976,00 €, συμπεριλαμβανομένου Φ.Π.Α.

3. Φώτο – Ανακοινώσεις Τύπου

Η υπηρεσία αυτή δίνει τη δυνατότητα να στέλνετε με e-mail, μέσω του δικτύου του ΑΠΕ – ΜΠΕ, όλες τις ανακοινώσεις τύπου, συνεντεύξεις, δηλώσεις κ.λπ. και φωτογραφικό υλικό, σε όλες τις εφημερίδες εθνικής κυκλοφορίας, περιφερειακές εφημερίδες, σε ραδιοτηλεοπτικούς σταθμούς εθνικής & περιφερειακής εμβέλειας, στα μεγάλα Ομογενειακά ΜΜΕ και σε όλα τα κυπριακά ΜΜΕ που είναι συνδρομητές του ΑΠΕ – ΜΠΕ. Παράλληλα όλες οι φωτο-ανακοινώσεις εντάσσονται στο ελεύθερο site του Α.Π.Ε. – Μ.Π.Ε. για 48 ώρες. Η υπηρεσία περιλαμβάνει 120 Φώτο – ανακοινώσεις το χρόνο με ετήσιο κόστος 4.800 € + Φ.Π.Α μείον έκπτωση 20% (960,00€) ήτοι 3.840,00€/ το μήνα + Φ.Π.Α. ή 4.761,60 €, συμπεριλαμβανομένου Φ.Π.Α.

4. Φωτογραφίες Ελλάδας 48 ωρών

Η υπηρεσία περιλαμβάνει καθημερινά πολλές δεκάδες φωτογραφίες επικαιρότητας που αφορούν την πολιτική, την οικονομία, τον πολιτισμό, την εκπαίδευση, την υγεία, το περιβάλλον, τον τουρισμό, τον αθλητισμό, την ψυχαγωγία, τη μόδα κλπ των τελευταίων 48 ωρών από την τρέχουσα επικαιρότητα στην ελληνική επικράτεια, αλλά και ελληνικού ενδιαφέροντος φωτο-ρεπορτάζ από ολόκληρο τον κόσμο. Παράγεται από τους επαγγελματίες φωτορεπόρτερ του ΑΠΕ – ΜΠΕ και τους φωτορεπόρτερ – συνεργάτες του Πρακτορείου στην Ελλάδα και σε χώρες του εξωτερικού, ειδικού ελληνικού ενδιαφέροντος. Το Υ.ΠΑΙ.Θ. έχει δικαίωμα λήψης 10 φωτογραφιών την ημέρα και το συνολικό ετήσιο κόστος της υπηρεσίας ανέρχεται στο ποσό των 3.000€/+ Φ.Π.Α., μείον έκπτωση 20% (600,00€) ήτοι 2.400,00€+ Φ.Π.Α. ή 2.976,00 €, συμπεριλαμβανομένου Φ.Π.Α.

5. Φωτογραφίες Διεθνείς 48 ωρών

Η υπηρεσία περιλαμβάνει καθημερινά εκατοντάδες φωτογραφίες επικαιρότητας που αφορούν την πολιτική, την οικονομία, τον πολιτισμό, τον αθλητισμό, την υγεία, το περιβάλλον, τον τουρισμό, την ψυχαγωγία, τη μόδα κλπ. των τελευταίων 48 ωρών από ολόκληρο τον κόσμο. Η υπηρεσία παράγεται από το διεθνές φωτο-ειδησεογραφικό πρακτορείο EPA (European Pressphoto Agency) στο οποίο μέτοχοι είναι 10 ευρωπαϊκά πρακτορεία ειδήσεων: το Ισπανικό EFE, το Ιταλικό ANSA, το Γερμανικό DPA, το Πολωνικό PAP, το Πορτογαλικό LUSA, το Ολλανδικό ANP, το Ελβετικό Keystone, το Ουγγρικό ΜΤΙ, το Αυστριακό APA και το Ελληνικό ΑΠΕ-ΜΠΕ (ANA-MPA). Εκτός από τους βασικούς του μετόχους, το EPA συνεργάζεται με επαγγελματίες φωτορεπόρτερ (STR) σε ολόκληρο τον κόσμο καλύπτοντας έτσι κάθε γωνιά της γης. Το Υ.ΠΑΙ.Θ. έχει δικαίωμα λήψης 10 φωτογραφιών την ημέρα.  Το ετήσιο κόστος της υπηρεσίας ανέρχεται στο ποσό των 2.640€/+ Φ.Π.Α., μείον έκπτωση 20% (528,00€) ήτοι 2.112,00€+ Φ.Π.Α. ή 2.618,88 €, συμπεριλαμβανομένου Φ.Π.Α.

6. Φωτογραφίες Ελλάδας Αρχείου

Πρόσβαση στο αρχείο φωτογραφιών ελληνικής επικαιρότητας του ΑΠΕ – ΜΠΕ, από το 1994 μέχρι σήμερα. Η αναζήτηση φωτογραφιών γίνεται από την συνδρομητική σελίδα του Πρακτορείου με τη βοήθεια μιας λειτουργικής και φιλικής μηχανής αναζήτησης με δυνατότητα πλήρους παραμετροποίησης από τον χρήστη – συνδρομητή. Το Υ.ΠΑΙ.Θ.. έχει δικαίωμα λήψης 10 φωτογραφιών την ημέρα. Το ετήσιο κόστος ανέρχεται στο ποσό των 1.341,60€/ + Φ.Π.Α., μείον έκπτωση 20% (268,32€) ήτοι 1.073,28€ + Φ.Π.Α. ή 1.330,87 €, συμπεριλαμβανομένου Φ.Π.Α.

7. Φωτογραφίες Διεθνείς Αρχείου

Πρόσβαση στο αρχείο φωτογραφιών διεθνούς επικαιρότητας του European Pressphoto Agency (EPA), του ευρωπαϊκού φωτογραφικού πρακτορείου. Η υπηρεσία περιλαμβάνει φωτογραφίες που αφορούν πολιτική, την οικονομία, την κοινωνία, τον πολιτισμό, την εκπαίδευση, την υγεία, το περιβάλλον, τον τουρισμό, την ψυχαγωγία, τον αθλητισμό, την τεχνολογία κλπ. από ολόκληρο τον κόσμο. Η αναζήτηση φωτογραφιών γίνεται από την συνδρομητική σελίδα του ΑΠΕ-ΜΠΕ με τη βοήθεια μιας λειτουργικής και φιλικής μηχανής αναζήτησης με δυνατότητα πλήρους παραμετροποίησης από τον χρήστη – συνδρομητή. Το ΥΠ.ΑΙ.Θ. έχει δικαίωμα λήψης 10 φωτογραφιών την ημέρα. Το ετήσιο κόστος ανέρχεται στο ποσό των 1.341,60€/+ Φ.Π.Α, μείον έκπτωση 20% (268,32€) ήτοι 1.073,28€ + Φ.Π.Α. ή 1.330,87 €, συμπεριλαμβανομένου Φ.Π.Α.

Οι ανωτέρω περιγραφόμενες υπηρεσίες παρέχονται από την εταιρεία Α.Π.Ε.-Μ.Π.Ε. Α.Ε. από 1- 1-2020 έως και την 31-12-2020. Στη δαπάνη περιλαμβάνονται όλες οι νόμιμες κρατήσεις για λογαριασμό του Δημοσίου και τρίτων σε βάρος της πίστωσης του ΑΛΕ 2420906001 του Ειδικού Φορέα 1019-501-0000000 του προϋπολογισμού εξόδων του ΥΠ.ΑΙ.Θ., οικονομικού έτους 2020, για την προμήθεια παροχής ειδησεογραφικών υπηρεσιών και υπηρεσιών διανομής ανακοινώσεων τύπου, για τις ανάγκες του Γραφείου Τύπου του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων. Η πληρωμή της εταιρείας θα γίνει άπαξ με έκδοση χρηματικού εντάλματος πληρωμής, μετά την προσκόμιση του τιμολογίου, την έκδοση του σχετικού πρωτοκόλλου παραλαβής από την αρμόδια Επιτροπή και την προσκόμιση όλων των νόμιμων δικαιολογητικών που προβλέπονται από τις ισχύουσες διατάξεις κατά το χρόνο πληρωμής».

 

 (Με πληροφορίες από Αυγή)

Στο πλευρό Ελλήνων αθλητών της ξιφασκίας ενόψει Ολυμπιακών Αγώνων η ΚΑΕ Παναθηναϊκός

ξοφασκια

Στο πλευρό Ελλήνων αθλητών της ξιφασκίας ενόψει Ολυμπιακών Αγώνων η ΚΑΕ Παναθηναϊκός

Η ΚΑΕ Παναθηναϊκός γνωστοποίησε μέσω ανακοίνωσής, την παράταση χρήσης του ΟΑΚΑ από την Ελληνική Ομοσπονδία…

Τέμπη: «Μας εξόργισε η κ. Αδειλίνη» – Τρεις συγγενείς θυµάτων απαντούν µέσω του Documento

Καρυστιανού 1

Τέμπη: «Μας εξόργισε η κ. Αδειλίνη» – Τρεις συγγενείς θυµάτων απαντούν µέσω του Documento

Τρεις συγγενείς θυµάτων απαντούν µέσω του Documento στους ισχυρισµούς της εισαγγελέα του Αρειου Πάγου, η…

Στέφανος Κασσελάκης: «Η καπηλεία του πατριωτισμού, της πίστης, της οικογένειας τελειώνει εδώ»

Κασσελάκης

Στέφανος Κασσελάκης: «Η καπηλεία του πατριωτισμού, της πίστης, της οικογένειας τελειώνει εδώ»

Στο μήνυμα του ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ σημείωσε ότι σε όλες τις αφηγήσεις του είναι…

Αρχαιολόγος της Ολυμπίας καταγγέλλει τους διοργανωτές Αφης της Ολυμπιακής Φλόγας

olympiaki floga

Αρχαιολόγος της Ολυμπίας καταγγέλλει τους διοργανωτές Αφης της Ολυμπιακής Φλόγας

Όπως καταγγέλλει δημόσια ο Αρχαιολόγος στην Εφορεία Αρχαιοτήτων Ηλείας Κωνσταντίνος Αντωνόπουλος που εργάζεται επί 20…

Εγκλωβισμένοι Έλληνες στο αεροδρόμιο του Ντουμπάι – Έκκληση για βοήθεια από τις ελληνικές Αρχές

dubai kakokairia arthrou

Εγκλωβισμένοι Έλληνες στο αεροδρόμιο του Ντουμπάι – Έκκληση για βοήθεια από τις ελληνικές Αρχές

Περίπου 60 Έλληνες από διάφορες περιοχές της χώρας, έχουν εγκλωβιστεί στο αεροδρόμιο μην μπορώντας να…