Newsroom

Newsroom

200 σωματεία ενάντια στον νόμο για τα αδέσποτα: Είναι χειρότερο απ’ ότι ισχύει σήμερα

Έντονες αντιδράσεις από τις φιλοζωικές οργανώσεις κατά του σχεδίου νόμου του υπουργείου Εσωτερικών για τα ζώα συντροφιάς - Ζητάνε την άμεση απόσυρση του νομοσχεδίου - Ενάντια τοποθετείται και η Πανελλήνια Φιλοζωική Ομοσπονδία

4818438

Πολύ σκληρές είναι οι αντιδράσεις που έχει εγείρει το νέο νομοσχέδιο για τα αδέσποτα το οποίο ψηφίστηκε επί της αρχής από την αρμόδια επιτροπή της Βουλής μόνο με τις ψήφους των βουλευτών της Ν.Δ.

Όπως ήταν αναμενόμενο, οι αντιδράσεις έφεραν τη συσπείρωση και των 200 σωματείων που στέκονται ενάντια στο νομοσχέδιο, τα οποία μέσα από ένα κοινό ψήφισμα που έδωσαν στη δημοσιότητα υποστηρίζουν πως «το σχέδιο νόμου για τα αδέσποτα είναι χειρότερο από τον νόμο που ισχύει σήμερα».

Όπως σημειώνουν, πρόκειται για ένα σχέδιο νόμου το οποίο παρότι στην αρχή εισήγαγε μια σειρά από θετική σημεία, όπως αυτό της υποχρεωτικής στείρωσης των ζώων συντροφιάς, τώρα βρίθει από κακές διατάξεις.

Μάλιστα, καταγγέλουν ότι αυτή η εξέλιξη «δεν έπεσε από τον ουρανό», αλλά οφείλεται στο διάλογο για την προστασία των ζώων συμμετείχαν συνομιλητές που η δράση τους και οι ομάδες και τα κυκλώματα όπου ανήκουν έχουν πρωταρχικό σκοπό την εκμετάλλευση των ζώων και όχι την προστασία τους.

Στο κοινό ψήφισμα που έδωσαν στη δημοσιότητα, ξεχωρίζουν τα παρακάτω σημεία:

  1. Για πρώτη φορά στα χρονικά μπορεί να είναι μόνιμος ο εγκλεισμός των ζώων στα κυνοκομεία με τον Δήμαρχο να αποφασίζει – και ξέρουν οι πάντες τι θα αποφασίζει το 90%- αν θα παραμένουν πλέον του αρχικού τριμήνου. Ακόμη και στην περίπτωση που τα ζώα μετά τη παρέλευση του 3μηνου βγουν από το κυνοκομείο, θα είναι πλήρως ασυλοποιημένα και πολύ δύσκολα θα επιβιώσουν. Mέχρι τώρα ήταν παράνομο να στοιβάζονται ζώα στα κυνοκομεία βάσει του 4039/12, τώρα γίνεται νόμιμη αφού κανένα όριο ως προς τον αριθμό των ζώων δεν μπαίνει. Το αποτέλεσμα θα είναι κυνοκομεία -κολαστήρια, αφού οι Δήμοι θα στοιβάζουν νόμιμα όσα περισσότερα ζώα μπορούν, χωρίς κανένα απολύτως αποτέλεσμα για τον αριθμό των αδέσποτων στο δρόμο, αφού κανένα μέτρο δεν λαμβάνεται για να μειωθούν.
  2.  Παγκόσμια πρωτοτυπία της Κυβέρνησης αποτελεί η ανάθεση σε σωματείο ιδιωτών εκτροφέων να εκδίδουν τις άδειες σε εκτροφείς !!!.Γιάννης κερνάει, Γιάννης πίνει. Το πάρτυ ασυδοσίας στο χώρο της εκτροφής γίνεται νόμιμο και με τη βούλα του κράτους
  3. Η μεγάλη ελπίδα και προσδοκία ότι κάτι θα αλλάξει στην χώρα μας, που αποτελεί τη ντροπή των λαών της Ευρώπης, μέσω της στείρωσης των κατοικίδιων, κατέπεσε μετά τις λυσσαλέες προσπάθειες των κυκλωμάτων παράνομης εκτροφής και εμπορίας και των συντεχνιών (κυνηγών, κτηνιάτρων, κτηνοτρόφων κλπ), που είδαν να θίγονται τα συμφέροντα τους. Η δε εναλλακτική πρόβλεψη με τη μέθοδο φύλαξης του DNA περίτρανα θα ακυρωθεί στην πράξη, με τα αδέσποτα κατά εκατομμύρια και πάλι να βασανίζονται στους δρόμους. Αλλά και αν εφαρμοστεί έστω και μερικά, θα αυξήσει κατακόρυφα τις θανατώσεις των νεογέννητων για να μην υπάρχει καμία πιθανότητα να αναζητηθούν οι γεννήτορες.
  4. Οι Δήμοι φορτώνονται με επιπλέον αρμοδιότητες ενώ είναι φανερό ότι μέχρι σήμερα αδυνατούν να ανταποκριθούν στις ανάγκες. Και αφού δεν προσδιορίζονται ούτε οι πόροι, ούτε το προσωπικό, οι εγκαταστάσεις και τα μέσα που θα διαθέτουν, προφανώς παραμένουν ανεξέλεγκτοι να αυθαιρετούν, όπως και μέχρι τώρα. Η πρόβλεψη, ότι «δύναται» ο υπουργός, άμα αυθαιρετούν, να περικόπτει χρηματοδοτήσεις από άλλα έργα τους, είναι μια μεγάλη κοροϊδία. Και σα να μην έφθαναν τα έργα και οι ημέρες των περισσότερων Δήμων κατά των ζώων, αφαιρούν το δεύτερο εκπρόσωπο των φιλοζωικών συλλόγων από την γνωστή μας 5μελη επιτροπή που ορίζεται και ελέγχεται αποκλειστικά από τον Δήμαρχο.
  5. Δεν απαγορεύεται τελικά η πώληση ζώων από τα pet-shops, μια θετική πρόβλεψη που μας είχε κάνει να χαρούμε αλλά αποσύρθηκε μετά από αίτημα των ιδιοκτήτων pet-shops
  6. Νομιμοποιείται η χρησιμοποίηση, η περιφορά και θυσία ζώων σε θρησκευτικές τελετές και λαϊκές παραδόσεις! Αντί δηλαδή η ίδια η εκκλησία να δώσει ένα τέλος στα αναχρονιστικά αυτά έθιμα όπως είναι η περιφορά του βοδιού και η ζωοθυσία του στη Λέσβο, ή άλλες αντίστοιχες αγριότητες σε άλλα μέρη, η Πολιτεία θεωρεί μέρος της θρησκευτικής και λαϊκής παράδοσης το βασανισμό των αθώων ζώων!
  7.  Συντηρείται το απαράδεκτο καθεστώς των ζωολογικών κήπων και ενυδρείων χωρίς να εξαιρούνται ούτε καν τα δελφίνια που επιστημονικά αποδεδειγμένα βασανίζονται όταν διαβιούν αιχμάλωτα σε πισίνες
  8. Γίνεται πρακτικά αδύνατη η φροντίδα και η περίθαλψη λεισμανιακών σκύλων που είναι ένα μεγάλο ποσοστό των αδέσποτων της χώρας με πρακτικές τελείως ξεπερασμένες πια επιστημονικά πχ σίτες, εγκλεισμός κλπ
  9. Φιλοζωικός σύλλογος που δεν έχει καταφύγιο, δηλαδή η πλειοψηφία των συλλόγων, δεν μπορεί να κάνει ούτε περισυλλογή ούτε να ορίσει ανάδοχο. Καταφύγια και μάλιστα με τις προδιαγραφές του νόμου, έχουν μόνο λίγες ΜΚΟ οι οποίες έχουν και έσοδα, σε αντίθεση με τους συλλόγους που στηρίζονται κατά κύριο λόγο στην οικονομική αιμορραγία των μελών τους. Όταν απαγορεύεται λοιπόν η περισυλλογή τότε δεν επιτρέπεται καν στο φιλοζωικό σύλλογο ούτε να περιθάλπει, ούτε να στειρώνει, ούτε να φιλοξενεί μέχρι να βρεθεί υιοθεσία κοκ. Αν δεν έχεις καταφύγιο και προβαίνεις σε περισυλλογή είσαι ποινικά κολάσιμη πράξη.

 Τέλος, όπως επισημαίνουν:

«Εφόσον υπάρχει η παραδοχή ότι τα ζώα είναι συναισθανόμενα όντα, ο ορισμός της ευζωίας θα πρέπει να το αντικατοπτρίζει πλήρως αυτό αλλά δυστυχώς ουδόλως το αντικατοπτρίζει .

Αφού έχουμε εξαντλήσει επί μήνες μέχρι και την τελευταία στιγμή κάθε προσπάθεια για διορθώσεις, ζητάμε τώρα την απόσυρση των ως άνω αρνητικών διατάξεων με άμεση δήλωση των αρμοδίων υπουργών, διαφορετικά»

Αταμάν: «Ό,τι και να γίνει, εμείς θα πάρουμε την σειρά- Αν δεν πάμε F4 δε θα ‘μαι του χρόνου στον Παναθηναϊκό»! (video)

ataman 2 1

Αταμάν: «Ό,τι και να γίνει, εμείς θα πάρουμε την σειρά- Αν δεν πάμε F4 δε θα ‘μαι του χρόνου στον Παναθηναϊκό»! (video)

Ο τεχνικός του Παναθηναϊκού μίλησε μετά την ήττα της ομάδας του, δίνοντας σήμα ανασύνταξης και…

Ρέντη: Αποκαλυπτικοί οι διάλογοι των δραστών – «Θα σας βρούνε όλους κρύους» (video)

ΡΕΝΤΗ

Ρέντη: Αποκαλυπτικοί οι διάλογοι των δραστών – «Θα σας βρούνε όλους κρύους» (video)

Αντιμέτωποι με βαριές ποινικές διώξεις είναι πλέον οι 67 συλληφθέντες για την υπόθεση της δολοφονίας…

Μαζική δηλητηρίαση προστατευόμενων ειδών-Νεκρά 47 ζώα από δηλητηριασμένα δολώματα

εβρος

Μαζική δηλητηρίαση προστατευόμενων ειδών-Νεκρά 47 ζώα από δηλητηριασμένα δολώματα

Ένα πολύ σοβαρό περιστατικό έρχεται να προστεθεί στον μακρύ κατάλογο των περιστατικών παράνομης χρήσης δηλητηριασμένων…