ΑΚ

Ανδρέας Κουρέας

200 χρόνια ανευθυνότητας

Το 1821 κάποιοι ανεύθυνοι αποφάσισαν να βγούμε από τη μεγάλη μας Οθωμανική οικογένεια. Αγράμματοι, φτωχοί και μικρόνοες, δεν έβλεπαν πόσο σημαντικό ήταν για την μικρή ασήμαντη Ελλάδα να ανήκει σε μια υπερδύναμη αντί να είναι μόνη και έρημη.

Δυστυχώς αυτοί οι ανεύθυνοι παρέσυραν μια μεγάλη μερίδα του λαού μαζί τους. Τότε δεν υπήρχαν τηλεοράσεις και κανάλια για να εξηγήσουν στους πολίτες πως «δε γίνονται αυτά τα πράγματα». Πώς δε θα σταθούμε οικονομικά χωρίς τους εταίρους μας, που μας δίνουν τόσα κονδύλια (ασχέτως πως είναι από τα λεφτά που μας παίρνουν).

Μετά τους Οθωμανούς υποταχθήκαμε στους πολιτισμένους δυτικούς Βαυαρούς που φρόντιζαν για εμάς. Το 1843 όμως οι ίδιοι ανεύθυνοι ξεσηκώθηκαν και ήθελαν Σύνταγμα. Ο Σουλτάνος δεν τους έκανε, ο Βασιλιάς δεν τους έκανε, ήθελαν Σύνταγμα λες και ήξεραν να το διαβάσουν οι βλάχοι.

Δυστυχώς τα ίδια έγιναν και αργότερα, σε όποιον ήρθε να βοηθήσει την Ελλάδα. Ήρθαν ο Ιταλοί να μας εντάξουν στη νέα υπερδύναμη που γεννιόταν, «Όχι» εμείς. Ήρθαν οι Γερμανοί να μας δώσουν μια 2η ευκαιρία. Τα ίδια και χειρότερα οι ανεύθυνοι ελληναράδες. Πάρτε βλάχοι κατοχή, πόλεμο και πείνα.

Μας βάζουν τη Χούντα του Παπαδόπουλου οι Αμερικάνοι, πολυτεχνεία εμείς. Και μάλιστα λίγο πριν προχωρήσει στη φιλελευθεροποίηση. Μας αλλάζουν τον Παπαδόπουλο οι Εβραίοι και μας βάζουν τον Ιωαννίδη, και πάλι παράπονα.

Όλους τους έφαγε η μιζέρια, η γκρίνια και η αχαριστία μας. Κανένας δε μας άντεξε, παρά μόνο η Ευρωπαϊκή Ένωση που ανέχθηκε δημοψηφίσματα και άλλες ανοησίες και δε μας πέταξε έξω. Μετά από 200 χρόνια ιδιοτροπίας φαίνεται βρήκαμε επιτέλους κάποιον να μας ανέχεται. Ας μην τα κάνουμε πάλι θάλασσα.

Τα άρθρα που δημοσιεύονται στην κατηγορία «Απόψεις» εκφράζουν τον/την συντάκτη/τριά τους και οι θέσεις δεν συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη του koutipandoras.gr

Συναγερμός στην Καρδίτσα: Άντρας ανέβηκε στην ταράτσα του Δικαστικού Μεγάρου και απειλεί να αυτοκτονήσει

Συναγερμός στην Καρδίτσα: Άντρας ανέβηκε στην ταράτσα του Δικαστικού Μεγάρου και απειλεί να αυτοκτονήσει

Στο σημείο έχει σπεύσει η ΕΛ.ΑΣ, όπου έχει αποκλείσει περιμετρικά το σημείο και έχει κληθεί…