Newsroom

Newsroom

20 χρόνια Υπόγεια Ρεύματα – Συναυλία στο Holywood Stage

Τα Υπόγεια Ρεύματα του 2015 (Γρηγόρης Κλιούμης, Νίκος Γιούσεφ, Μάριος Τσάγκαρης καιΤάσος Πέππας) συνεχίζουν τιςσυναυλίες τους στις πόλεις του παράξενου τόπου μας. Το Σάββατο 28…

ipogeia reumata

Τα Υπόγεια Ρεύματα του 2015 (Γρηγόρης Κλιούμης, Νίκος Γιούσεφ, Μάριος Τσάγκαρης καιΤάσος Πέππας) συνεχίζουν τιςσυναυλίες τους στις πόλεις του παράξενου τόπου μας. Το Σάββατο 28 Μαρτίου, θα βρεθούν στη σκηνή τουHolyWood stage παρέα με τουςEmpty Frame και νέο διπλό δίσκο. 

Στο άλμπουμ “20.14”, που παρουσιάζουν αυτόν τον καιρό, εμπεριέχονται σε ένα cd είκοσι αγαπημένα κομμάτια του συγκροτήματος στις ολοκαίνουργιες εκτελέσεις που κυκλοφόρησαν με τον γενικό τίτλο “20” , και σε ένα δεύτερο cd 14 φρέσκα τραγούδια για τον χρόνο που κυλάει, την πολιτικοκοινωνική κρίση και τους φόβους μας, αλλά και για όλα εκείνα τα μικρά πράγματα που μας δίνουν κουράγιο να σταθούμε όρθιοι: την εσωτερική νεότητα, την υπέρβαση και την ομορφιά του κόσμου.  Στις συναυλίες του 2015, ο Πασχάλης Κολέντσης είναι υπεύθυνος για τον ηχητικό σχεδιασμό και για τις επιπρόσθετες κιθάρες που παίζει στην σκοτεινή περιοχή της κονσόλας, ενώ επί σκηνής ο Γρηγόρης Κλιούμης, με την χαρακτηριστική φωνή του και το σκληρό παίξιμο της κιθάρας του, συναντά το στιβαρό μπάσο του Νίκου Γιούσεφ, τα απογειωμένα πλήκτρα του Μάριου Τσάγκαρη και τα απρόβλεπτα τύμπανα του Τάσου Πέππα. Ο ηλεκτρικός, νέος, ατίθασος ήχος των Υπογείων Ρευμάτων συναντάει την λυρική και στοχαστική διάθεση των στίχων τους, με αποτέλεσμα έναν ζωηρό, απρόβλεπτο και ανήσυχο ήχο που έρχεται να συμπληρώσει την εικοσαετή πορεία του γκρουπ με ένα εφηβικό, άγριο και συγχρόνως τρυφερό, νέο ξεκίνημα.

Οι Empty Frame είναι σίγουρα μια από τις πιο ενδιαφέρουσες και πολυάσχολες μπάντες της ελληνικής αγγλόφωνης εναλλακτικής σκηνής. Συνδυάζοντας με άψογο τρόπο τα ηλεκτρικά όργανα (κιθάρες, μπάσο, τύμπανα) με κλασσικά (πιάνο, τσέλο , βιολί) παρουσιάζουν έναν μοναδικό ήχο γεμάτο δυναμισμό που περιλαμβάνει alternative, indie, folk, gypsy, post-rock και κλασσικά στοιχεία. Αεικίνητοι και δημιουργικοί έχουν στις αποσκευές τους δύο δίσκους, They Think We Are Eskimos” (2011), The Blackbird Flies” (2014) και πιο πρόσφατα το soundtrack/original score για την τηλεοπτική σειρά «Ηρωίδες» (2015), αποσπώντας εξαιρετικές κριτικές και airplay σε ραδιόφωνο και Διαδίκτυο. Από το 2005, όταν και δημιουργήθηκαν, μέσω συνεχόμενων μουσικών αναζητήσεων και πειραματισμών έχουν καταφέρει να είναι από τα πιο πολυσυζητημένα συγκροτήματα της Αθήνας με εμφανίσεις σε μεγάλους συναυλιακούς χώρους και συμμετοχές σε φεστιβάλ της χώρας, ενώ παράλληλα έχουν «ανοίξει» σπουδαίες συναυλίες για μεγάλα διεθνή ονόματα όπως οι Woven Hand και ο Sivert Hoyem. Αυτή την περίοδο παρουσιάζουν ζωντανά την έως τώρα δουλειά τους, ενώ ετοιμάζουν μια μουσικοχορευτική παράσταση με νέες αυθεντικές συνθέσεις.

Holy Wood Stage, Λεωφ. Βουλιαγμένης 289 (πλησίον σταθμών μετρό Δάφνη και Αγ. Δημήτριος)

Ημερομηνία: Σάββατο 28 Μαρτίου 2015, 9:30 μ.μ.

Τιμές εισιτηρίων: 10€ με μπύρα/κρασί (κράτηση σε τραπέζι χωρίς ελάχιστη κατανάλωση)

Πληροφορίες: Τηλ.: 210 9700418 & 6945 314 316

Μητσοτάκης: Σε πανικό στη Βουλή – Αντί για απαντήσεις, επίθεση και «δεν ντρέπεστε» στην αντιπολίτευση (video)

6167665

Μητσοτάκης: Σε πανικό στη Βουλή – Αντί για απαντήσεις, επίθεση και «δεν ντρέπεστε» στην αντιπολίτευση (video)

«Ουδέποτε, δόθηκε καμία εντολή για συγκάλυψη», τόνισε ο Κυριάκος Μητσοτάκης κοιτώντας τους συγγενείς των θυμάτων

Βουλή: Ο λόγος για τα άδεια έδρανα του ΚΚΕ και της Νέας Αριστεράς στην ομιλία της Κωνσταντοπούλου

6167422

Βουλή: Ο λόγος για τα άδεια έδρανα του ΚΚΕ και της Νέας Αριστεράς στην ομιλία της Κωνσταντοπούλου

Μετά την ολοκλήρωση της ομιλίας της Ζωής Κωνσταντοπούλου, οι βουλευτές των δύο κομμάτων επέστρεψαν στις…

Μητσοτάκης: Όλο το παρασκήνιο για τις εκκαθαρίσεις Μπρατάκου και Παπασταύρου

InCollage 20240328 205245331

Μητσοτάκης: Όλο το παρασκήνιο για τις εκκαθαρίσεις Μπρατάκου και Παπασταύρου

O Κυριάκος Μητσοτάκης φαίνεται πως «παραίτησε» τους δύο στενούς του συνεργάτες προκειμένου να μην απολογηθεί…

«Η ΛΑΡΚΟ ανήκει στους εργάτες» – Μαζικό συλλαλητήριο για τη ΛΑΡΚΟ στο κέντρο της Αθήνας

6167427

«Η ΛΑΡΚΟ ανήκει στους εργάτες» – Μαζικό συλλαλητήριο για τη ΛΑΡΚΟ στο κέντρο της Αθήνας

Στο μαζικό συλλαλητήριο για την ΛΑΡΚΟ συμμετέχουν και άλλα σωματεία, φορείς, συνδικάτα αλλά και φοιτητικοί…