Newsroom

Newsroom

2 νεκρές σε χριστιανική αδελφότητα στη Θεσσαλονίκη – Αρνήτριες όλες οι μοναχές

Η πλειοψηφία των μελών δεν έχει εμβολιαστεί - Οι μοναχές αρνούνται να συνεργαστούν με τον ΕΟΔΥ - Θερίζει ο κορονοϊός και το διπλανό μοναστήρι 

4529395

Ανησυχία έχει προκληθεί από τη μεγάλη διασπορά κρουσμάτων κορονοϊού σε γυναικεία μονή που βρίσκεται στην ανατολική Θεσσαλονίκη, στα περίχωρα του δήμου Θέρμης, και η οποία, σύμφωνα με πληροφορίες, μετρά ήδη τρεις απώλειες από τη νόσο του Covid-19.

Από τις 17 μοναχές του μοναστηριού (μαζί με αυτές που έχασαν τη ζωή τους), οι 11 ήταν ανεμβολίαστες, σύμφωνα με το voria.gr

Σύμφωνα με το ίδιος ρεπορτάζ, χθες έφυγε από τη ζωή μία μοναχή 60 ετών από κορονοϊό, ενώ πριν λίγες μέρες μία μοναχή 80 ετών έχασε επίσης τη ζωή της από κορονοϊό. Οι ίδιες πηγές αναφέρουν ότι κάποιες από τις μοναχές νοσηλεύονται σε ΜΕΘ νοσοκομείων της Θεσσαλονίκης, η μία εκ των οποίων σε σοβαρή κατάσταση.

Από το πρωί η είσοδος στο μοναστήρι έχει απαγορευτεί σε όλους τους επισκέπτες, ενώ σημειώνεται πως η μία εκ των αδελφών που νόσησε ελαφρά έχει αναλάβει τη φροντίδα όσων μοναχών νοσούν βαρύτερα.

Μάλιστα, σύμφωνα με δημοσιεύματα, προκαλεί έντονο προβληματισμό το γεγονός ότι οι μοναχές αρνούνται να συνεργαστούν με τον ΕΟΔΥ και την πολιτική προστασία παρότι υπάρχουν αναφορές ότι νοσούν με κορονοϊό και άλλες γυναίκες,

Θερίζει ο κορονοϊός και στο διπλανό μοναστήρι της Επανομής 

Επειδή η συγκεκριμένη αδελφότητα στεγάζεται σε μοναστήρι του Πλαγιαρίου που συνορεύει με την Επανομή, επικρατεί ανησυχία από τη μεγάλη διασπορά του κορωνοϊού στις δύο περιοχές λόγω των μετακινήσεων ανεμβολίαστων. Όπως αναφέρεται σε ρεπορτάζ του ThessToday.gr, στη Δημοτική Ενότητα Επανομής έχει εμφανιστεί δραματική αύξηση των κρουσμάτων. Ο λόγος έξαρσης του κορονοϊού που τείνει σε «εστία διασποράς» στην περιοχή είναι η καθημερινή μετακίνηση πολιτών, καθώς και η συμμετοχή σε λειτουργίες της Αδελφότητας.

**Φωτογραφία αρχείου

 

Τρόμος στη Νέα Υόρκη: Αεροσκάφος έπεσε σε παραλία ενώ προσπαθούσε να κάνει αναγκαστική προσγείωση- Καρφώθηκε με τη μύτη (video)

Καταγραφή 4

Τρόμος στη Νέα Υόρκη: Αεροσκάφος έπεσε σε παραλία ενώ προσπαθούσε να κάνει αναγκαστική προσγείωση- Καρφώθηκε με τη μύτη (video)

Ευτυχώς οι δυο επιβαίνοντες είναι καλά στην υγεία τους