Newsroom

Newsroom

19 νεκροί στις εκλογές-παρωδία του Μπανγκλαντές

Τουλάχιστον 19 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους στο Μπανγκλαντές κατά τη διάρκεια συμπλοκών που σημειώθηκαν σε όλη τη χώρα, την…

bangladesh violence

Τουλάχιστον 19 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους στο Μπανγκλαντές κατά τη διάρκεια συμπλοκών που σημειώθηκαν σε όλη τη χώρα, την ημέρα των εκλογών-παρωδίας στις οποίες δε συμμετείχε το μεγαλύτερο αντιπολιτευόμενο κόμμα.

Χαρακτηριστικό είναι ότι λόγω των βίαιων επεισοδίων περισσότερα από 400 εκλογικά κέντρα έκλεισαν νωρίτερα, για λόγους ασφαλείας, ενώ τα μέσα ενημέρωσης της χώρας καταγράφουν εμπρηστικές επιθέσεις σε πολλά εκλογικά κέντρα.

Αν και τα τελικά αποτελέσματα των εκλογών δεν έχουν ακόμα ανακοινωθεί, οι μέχρι τώρα εκτιμήσεις δείχνουν ότι η προσέλευση στις κάλπες περιορίστηκε μόλις στο 22%, όταν στις προηγούμενες εκλογές είχε φτάσει στο 87%. Σε αποχή άλλωστε είχε καλέσει και το αντιπολιτευόμενο Εθνικό Κόμμα του Μπανγκλαντές, ώστε να πιέσει το κυβερνών κόμμα να πάει σε νέες εκλογές, αυτή τη φορά με υπηρεσιακή κυβέρνηση, ώστε να διασφαλιστεί η διαφάνεια της διαδικασίας.

Το κόμμα Awami League κατέβηκε χωρίς κανέναν αντίπαλο σε περισσότερες από τις μισές εκλογικές περιφέρειες, στις οποίες και δε διεξήχθησαν καν εκλογές.

“Νομίζω ότι αυτές οι δήθεν εκλογές απορρίφθηκαν ξεκάθαρα και απόλυτα από το λαό”, δήλωσε ο αντιπρόεδρος του αντιπολιτευόμενου κόμματος, Σαμσέρ Μπομπίν Τσοουντχούρι, όμως παραμένει ακόμα άγνωστο αν η κυβέρνηση θα υποχωρήσει στις πιέσεις και θα προκηρύξει νέες, κανονικές εκλογές.