Newsroom

Newsroom

18 Άνω για επίθεση της ΔΙΑΣ σε θεραπευόμενους: Να λογοδοτήσουν οι υπεύθυνοι

Αναίτιο έλεγχο και προκλητική συμπεριφορά σε βάρος θεραπευόντων και νοσηλευτών του από αστυνομικούς της Ομάδας ΔΙΑΣ καταγγέλλει το 18 Άνω σε ανακοίνωσή του, τονίζοντας ότι «τέτοιες ενέργειες έχουν σαν κόστος τη ζωή νέων ανθρώπων» και καλεί τους αρμόδιους υπουργούς να «δώσουν λόγο στον ελληνικό λαό για την σκανδαλώδη και εγκληματική συμπεριφορά των υφιστάμενων τους».

dias

Οκτώ αστυνομικοί σταμάτησαν 11 θεραπευόμενους του κλειστού τμήματος της Μονάδας Απεξάρτησης 18 Άνω που επέστρεφαν από το γυμναστήριο και τους υπέβαλαν σε αναίτιο σωματικό έλεγχο, αναφέρει σε καταγγελία του το 18 Άνω.

Στις διαμαρτυρίες των θεραπευτών «ότι δεν επιτρέπονται τέτοιες βίαιες συμπεριφορές απέναντι σε θεραπευόμενους με αυξημένη ευαλωτότητα και μάλιστα στη φάση της ψυχολογικής απεξάρτησης», οι αστυνομικοί απάντησαν ότι «όχι μόνο θα κάνουν έλεγχο αλλά, επιπλέον το πρόγραμμα θα πρέπει να παίρνει από αυτούς άδεια, όταν πρόκειται να κυκλοφορήσουν οι θεραπευόμενοι για θεραπευτικές δραστηριότητες».

Στην ανακοίνωσή του, το 18 Άνω καταδικάζει «αυτόν τον απαράδεκτο αυταρχισμό απέναντι στην απεξάρτηση» και συμπληρώνει: «Επειδή τέτοιες ενέργειες έχουν σαν κόστος τη ζωή νέων ανθρώπων καλούμε τους αρμόδιους υπουργούς να δώσουν λόγο στον ελληνικό λαό για την σκανδαλώδη και εγκληματική συμπεριφορά των υφιστάμενων τους».

Αναλυτικά η ανακοίνωση του 18 Άνω

Η ομάδα ΔΙΑΣ επιτίθεται στο 18ανω

Την Πέμπτη 9/1/2020 το πρωί, 11 θεραπευόμενοι του  κλειστού τμήματος της Μονάδας Απεξάρτησης 18ανω επέστρεφαν από το γυμναστήριο, όπου πηγαίνουν κάθε  πρωί  στον χώρο θεραπείας τους που βρίσκεται στην περιοχή. Συνοδεύονταν από ένα νοσηλευτή και ένα γυμναστή, όπως προβλέπεται από το πρόγραμμα. Επί της Αχαρνών τους σταμάτησαν  8 αστυνομικοί της ομάδας ΔΙΑΣ, 4 της Ασφάλειας και εντελώς αναίτια υπέβαλαν  τους θεραπευόμενους σε σωματικό έλεγχο και εξακρίβωση στοιχείων. Στη διαμαρτυρία  των συνοδών ότι δεν επιτρέπονται τέτοιες βίαιες συμπεριφορές απέναντι σε θεραπευόμενους με αυξημένη ευαλωτότητα  και μάλιστα στη φάση της ψυχολογικής απεξάρτησης, απάντησαν ότι όχι μόνο θα κάνουν έλεγχο αλλά, επιπλέον το πρόγραμμα θα πρέπει να παίρνει από αυτούς άδεια, όταν πρόκειται να κυκλοφορήσουν οι θεραπευόμενοι για θεραπευτικές δραστηριότητες.

Μια τέτοια συμπεριφορά αποτελεί  χτύπημα στη θεραπεία απεξάρτησης, στέλνοντας  το μήνυμα ότι τα εξαρτημένα άτομα παραμένουν στόχος των δυνάμεων καταστολής, ακόμα και στη διάρκεια της θεραπείας τους και αποτρέποντας τα εξαρτημένα άτομα να απευθυνθούν σε πρόγραμμα, καταδικάζοντάς  τα δηλαδή  στην κόλαση των ναρκωτικών.

Το Σωματείο ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗΣ ΤΟΥ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟΥ ΚΑΙ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΟΥ ΕΡΓΟΥ ΤΟΥ 18 ΑΝΩ   και οι ΣΥΛΛΟΓΙΚΕΣ  ΔΡΑΣΕΙΣ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΓΙΑ ΤΟ 18 ΑΝΩ καταδικάζουμε αυτό τον απαράδεκτο αυταρχισμό απέναντι στην απεξάρτηση. Επειδή τέτοιες ενέργειες έχουν σαν κόστος τη ζωή νέων ανθρώπων καλούμε τους αρμόδιους υπουργούς να δώσουν λόγο στον ελληνικό λαό για την σκανδαλώδη και εγκληματική συμπεριφορά των υφιστάμενων τους.

Καλούμε ολόκληρη την κοινωνία να σταθεί στο πλευρό των προγραμμάτων απεξάρτησης και του 18ανω.

Για το ΔΣ του ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗΣ ΤΟΥ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟΥ ΚΑΙ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΟΥ ΕΡΓΟΥ ΤΟΥ 18 ΑΝΩ

ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΜΑΤΣΑ

ΣΥΛΛΟΓΙΚΕΣ  ΔΡΑΣΕΙΣ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΓΙΑ ΤΟ 18 ΑΝΩ

Δώρα Χρυσικού: Η εξομολόγηση που συγκίνησε τη Ζαμπέτογλου – «Τον πλησίασα και του είπα ότι τα μαλλιά μου είναι περίεργα» (video)

profile player 960x540 25

Δώρα Χρυσικού: Η εξομολόγηση που συγκίνησε τη Ζαμπέτογλου – «Τον πλησίασα και του είπα ότι τα μαλλιά μου είναι περίεργα» (video)

Για την περίοδο που πάλευε με τον καρκίνο μίλησε η Δώρα Χρυσικού, αποκαλύπτοντας μια ιστορία…

Ξέσπασμα οργής από τη Σταυρούλα Μασσαλή για το χειροκρότημα στον Καραμανλή: «Τρύπησε τα αυτιά μας…» (video)

Μασσαλή Καραμανλής

Ξέσπασμα οργής από τη Σταυρούλα Μασσαλή για το χειροκρότημα στον Καραμανλή: «Τρύπησε τα αυτιά μας…» (video)

Δεν μπορούσε να πιστέψει το ηχηρό χειροκρότημα που έδωσαν οι βουλευτές της ΝΔ στον Καραμανλή…

Βόλος: Συγκλονίζει μαρτυρία 21χρονης κοπέλας – «Με βίαζε σε ξενοδοχείο από τα 11 μου χρόνια» (video)

viasmos 6

Βόλος: Συγκλονίζει μαρτυρία 21χρονης κοπέλας – «Με βίαζε σε ξενοδοχείο από τα 11 μου χρόνια» (video)

Απίστευτες αποκαλύψεις έκανε μια κοπέλα απ' τη Λάρισα, καθώς αποκάλυψε ότι βιαζόταν επί σειρά ετών…