Newsroom

Newsroom

17χρονη προκάλεσε τροχαίο «εμπνευσμένο»… από ταινία του Netflix

Αυτοκινητιστικό ατύχημα σε αυτοκινητόδρομο προκάλεσε μια 17χρονη στη Γιούτα των Ηνωμένων Πολιτειών, καθώς οδηγούσε με τα μάτια δεμένα.

bird box netflix

Η έφηβη, της οποίας το όνομα δεν έχει δοθεί στη δημοσιότητα, συμμετείχε στο Bird Box challenge, μιας πρόκλησης που έγινε viral στα social media και βασίζεται στο ομώνυμο θρίλερ του Netflix με πρωταγωνίστρια τη Sandra Bullock. Στο πλαίσιο της πρόκλησης, οι συμμετέχοντες κάνουν διάφορες δραστηριότητες με τα μάτια δεμένα, μιμούμενοι τους χαρακτήρες του φιλμ που προσπαθούν να σωθούν από τέρατα που στοχοποιούν την όρασή τους.

Τη Δευτέρα το απόγευμα, η έφηβη οδήγησε στον αυτοκινητόδρομο με τα μάτια κλειστά, με αποτέλεσμα σύντομα να βγει σε διπλανή λωρίδα και να χτυπήσει ένα άλλο αυτοκίνητο και ένα φανάρι, πριν προσκρούσει σε έναν τοίχο.

Σύμφωνα με τον Guardian, οι αστυνομικές αρχές προτείνουν να απαγγελθεί κατηγορία για επικίνδυνη οδήγηση.

«Ειλικρινά, σχεδόν ντράπηκα που είπα “Μην οδηγείτε με τα μάτια καλυμμένα”, αλλά, βλέπετε, προφανώς χρειάζεται όντως να το πούμε», σχολίασε ο Travis Lyman, αστυνομικός στο τοπικό τμήμα. «(Η οδήγηση) είναι κάτι το πιθανώς επικίνδυνο πράγμα από μόνη της: να προσπαθήσεις να το κάνεις με τον τρόπο αυτό, είναι αδικαιολόγητο. Πραγματικά τους βάζεις όλους σε κίνδυνο».

Τραυματίες από το ατύχημα δεν υπήρξαν -κάτι που πραγματικά ανακούφισε το Netflix, που νωρίτερα αυτό το μήνα εξέδωσε προειδοποίηση προς τους fans να σταματήσουν να κάνουν πράγματα με κλειστά τα μάτια.

«Δεν πιστεύω ότι πρέπει να το πω αυτό, αλλά: ΠΑΡΑΚΑΛΟΥΜΕ ΜΗΝ ΚΑΝΕΤΕ ΚΑΚΟ ΣΤΟΝ ΕΑΥΤΟ ΣΑΝ ΜΕ ΑΥΤΟ ΤΟ BIRD BOX CHALLENGE», ανήρτησε στο Twitter το ίδιο το Netflix, μέσω του κύριου λογαριασμού του. «Δεν ξέρουμε πώς ξεκίνησε αυτό και εκτιμούμε την αγάπη σας, αλλά το Αγόρι και το Κορίτσι» (αναφορά στα δύο παιδιά του χαρακτήρα της Sandra Bullock, που δεν έχουν όνομα στην ταινία) «έχουν μόνο μία ευχή για το 2019 και αυτή είναι να μην καταλήξετε στο νοσοκομείο εξαιτίας των memes».

Παρά τις σχετικά μέτριες κριτικές, το Bird Box έχει εξελιχθεί σε ένα από τα μεγαλύτερα χιτ του Netflix με τεράστιο αντίκτυπο στα κοινωνικά δίκτυα. Σύμφωνα με την πλατφόρμα streaming, 45 εκατομμύρια χρήστες παρακολούθησαν το φιλμ τις πρώτες επτά μέρες -ρεκόρ για original ταινία μέχρι στιγμής.

Μητσοτάκης: Σε πανικό στη Βουλή – Αντί για απαντήσεις, επίθεση και «δεν ντρέπεστε» στην αντιπολίτευση (video)

6167665

Μητσοτάκης: Σε πανικό στη Βουλή – Αντί για απαντήσεις, επίθεση και «δεν ντρέπεστε» στην αντιπολίτευση (video)

«Ουδέποτε, δόθηκε καμία εντολή για συγκάλυψη», τόνισε ο Κυριάκος Μητσοτάκης κοιτώντας τους συγγενείς των θυμάτων

Βουλή: Ο λόγος για τα άδεια έδρανα του ΚΚΕ και της Νέας Αριστεράς στην ομιλία της Κωνσταντοπούλου

6167422

Βουλή: Ο λόγος για τα άδεια έδρανα του ΚΚΕ και της Νέας Αριστεράς στην ομιλία της Κωνσταντοπούλου

Μετά την ολοκλήρωση της ομιλίας της Ζωής Κωνσταντοπούλου, οι βουλευτές των δύο κομμάτων επέστρεψαν στις…