Newsroom

Newsroom

15χρονος από τη Συρία νεκρός από εξάντληση στην Κω

Αίσθηση έχει προκαλέσει η υπόθεση με τον νεαρό Σύριο που εντοπίστηκε νεκρός χτες το απόγευμα από Σαμαρείτες διασώστες του ΕΕΣ Κω σε δύσβατη περιοχή πίσω στου Χαβάρου (πίσω απ' το βουνό).

kos 5

Αίσθηση έχει προκαλέσει η υπόθεση με τον νεαρό Σύριο που εντοπίστηκε νεκρός χτες το απόγευμα από Σαμαρείτες διασώστες του ΕΕΣ Κω σε δύσβατη περιοχή πίσω στου Χαβάρου (πίσω απ’ το βουνό).

Ο 15χρονος Σύριος έφτασε μαζί με 50 ομοεθνείς του με μεγάλο σκάφος (σύμφωνα με όσους είδαν το βίντεο επρόκειτο για γιοτ) τα ξημερώματα της 13ης Αυγούστου στην ακτή πίσω από αυτή την δύσβατη περιοχή (ανάμεσα σε Αγ. Ζαχαρία και Αγ. Ειρήνη).

Μάλιστα κάποιος από τους Σύριους που κατέβηκαν πρώτοι απ’ το σκάφος τράβηξε βίντεο με το κινητό τηλέφωνό του στο οποίο φαίνεται και ο νεαρός Σύριος που αποβιβάζεται.

Όμως στην  πορεία λόγω σωματικής κόπωσης (ήταν υπέρβαρος) δεν ακολούθησε τους υπόλοιπους στην ανηφορική πορεία, στη συγκεκριμένη δύσβατη και ερημική περιοχή μένοντας πίσω.

Ο μεγαλύτερος αδερφός του, γνωρίζοντας ότι επρόκειτο να περάσει από την Τουρκία στην Κω, ήρθε από την Σουηδία στην Κω για να τον παραλάβει (καθότι ανήλικος). Ρωτώντας τους υπόλοιπους ομοεθνείς του να μάθει τι έγινε, άρχισε να τον αναζητά και με την βοήθεια του Ερυθρού Σταυρού εντόπισαν το πτώμα του το απόγευμα της 15ης Αυγούστου, στη συγκεκριμένη περιοχή.

Σύμφωνα με όλες τις ενδείξεις ο θάνατος του άτυχου 15χρονου οφείλεται σε εξάντληση στη συγκεκριμένη δύσβατη και ερημική περιοχή (φωτό), χωρίς νερό και τροφή, σε συνθήκες καύσωνα.

Πηγή: aegeannews.gr