Newsroom

Newsroom

150.000 δολάρια στο χάκερ που θα "σπάσει" τα συστήματα ασφαλείας του Πενταγώνου

Διαγωνισμό με τίτλο «Χάκαρε το Πεντάγωνο» («Hack the Pentagon») «τρέχει» στις ΗΠΑ από τις αρχές Μαρτίου. Η αμερικανική κυβέρνηση καλεί προγραμματιστές να εισβάλλουν στα καλά φυλαγμένα αρχεία των υπηρεσιών του υπουργείου προσφέροντας σε όποιον τα καταφέρει 150.000 δολάρια.

5716073b1dc524ce718b476d

Η προσπάθεια για τους διαγωνιζόμενους έχει ξεκινήσει από τις 31 Μαρτίου, ενώ έχει δοθεί προθεσμία μέχρι δυόμισι περίπου μηνών έως τις 12 Μάιου.

Η ομάδα προγραμματιστών, που θα συμμετάσχει σε αυτόν τον πολλά υποσχόμενο άθλο, θα πρέπει να δεχτεί αρχικά ελέγχους από τις αμερικανικές υπηρεσίες ασφαλείας, ώστε οι άνθρωποί τους να γνωρίζουν ποιοι είναι εκείνοι που θα τολμήσουν να προσπαθήσουν να μπουν στα ενδότερα της ασφάλειας των ΗΠΑ.

Όρος, επίσης, για τη συμμετοχή στον πρωτότυπο αυτό διαγωνισμό είναι οι συμμετέχοντες να είναι Αμερικανοί πολίτες, όπως αναφέρει το Reuters στο σχετικό του ρεπορτάζ.

Οπως δήλωσε ο υπουργός Άμυνας των ΗΠΑ, Άστον Κάρτερ (Ashton Carter), στην ιστοσελίδα του υπουργείου:

«Η πρωτοβουλία αυτή είναι σημαντική για να εξακριβώσουμε ότι δεν υπάρχει κάποιο πρόβλημα με τον τοίχο προστασίας του Υπουργείου. Ενθαρρύνω όλους τους χάκερ που θέλουν να αναμετρηθούν με τα προγράμματα ασφαλείας μας να λάβουν μέρος και να δώσουν τον καλύτερο τους εαυτό».

Η Αλεξία Μπακογιάννη υπέβαλλε μήνυση στον Στέφανο Χίο– Καταγγέλλει φραστική επίθεση

Αλεξια

Η Αλεξία Μπακογιάννη υπέβαλλε μήνυση στον Στέφανο Χίο– Καταγγέλλει φραστική επίθεση

«Θερμό επεισόδιο» καταγράφηκε σε γνωστό καφέ της Αθήνας, το μεσημέρι της Τετάρτης, μεταξύ της Αλεξίας…