Newsroom

Newsroom

1,5 εκ ευρώ παραπάνω για το Ίδρυμα της Βουλής για τον Κοινοβουλευτισμό και τη Δημοκρατία

Υπερδιπλάσιo από το αρχικώς προϋπολογισθέν ποσό διατέθηκε αδιαφανώς, στο Ίδρυμα της Βουλής για τον Κοινοβουλευτισμό και τη Δημοκρατία. Το εν…

vouli1Υπερδιπλάσιo από το αρχικώς προϋπολογισθέν ποσό διατέθηκε αδιαφανώς, στο Ίδρυμα της Βουλής για τον Κοινοβουλευτισμό και τη Δημοκρατία. Το εν λόγω ίδρυμα, σύμφωνα με την εφημερίδα Καθημερινή στον προϋπολογισμό του 2011 είχε εγγραφεί με 1 εκατομμύριο ευρώ, στα «ψιλά γράμματα» του απολογισμού, καταγράφεται κονδύλι ύψους 2,5 εκατομμύρια ευρώ. Ο προϋπολογισμός του ιδρύματος παραμένει απόρρητος και δεν δημοσιοποιείται. Το Ίδρυμα της Βουλής των Ελλήνων για τον Κοινοβουλευτισμό και τη Δημοκρατία συστάθηκε, με ομόφωνη απόφαση της Ολομέλειας της Βουλής, το 2000 και άρχισε να λειτουργεί το 2003. Σκοπός του Ιδρύματος είναι η μελέτη και η διάδοση των αρχών του Κοινοβουλευτισμού και της Δημοκρατίας.
Εντωμεταξύ, μειωμένος σε σχέση με πέρυσι είναι ο προϋπολογισμός της Βουλής, ωστόσο η μείωση προέρχεται από τις περικοπές που υφίστανται οι υπάλληλοι, ενώ οι βουλευτές διατηρούν σχεδόν ανέπαφο το εισόδημα τους, αφού δικαιούνται χωρίς μειώσεις το επίδομα γραφείου, τα έξοδα κίνησης, και την οικογενειακή παροχή τους.