13 κρούσματα στην Εθνική Ελπίδων – Αναβλήθηκε ο αγώνας με την Κύπρο

Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης βρίσκεται η Εθνική Ελπίδων, καθώς ανιχνεύθηκαν 13 κρούσματα κορονοϊού στη γαλανόλευκη αποστολή

NewsRoom 11/10/2021 | 23:39

Δυσάρεστα είναι νέα που προέκυψαν από το στρατόπεδο της Εθνικής Ελπίδων στο πλαίσιο της προετοιμασίας της για το εκτός έδρας παιχνίδι με την Κύπρο στα προκριματικά του Euro 2023.

Τον εντοπισμό δεκατριών κρουσμάτων κορονοϊού στην Εθνική Ελπίδων, με αποτέλεσμα την αναβολή του αγώνα της Τρίτης με την Κύπρο, ανακοίνωσε το βράδυ της Δευτέρας η ΕΠΟ.


Η ΕΠΟ γνωστοποίησε πως όσοι νοσούν έχουν πολύ ήπια συμπτώματα, ενώ έχουν ήδη εκκινήσει οι διαδικασίες για την ομαλή και ασφαλή επιστροφή της αποστολής από την Κύπρο.

Αναλυτικά η ανακοίνωση της Ελληνικής Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας:

«Η ΕΠΟ ενημερώθηκε σήμερα για την ύπαρξη 13 θετικών δειγμάτων Covid-19 στα αποτελέσματα των ελέγχων που διενεργήθηκαν από την εξουσιοδοτημένη από την UEFA ιατρική υπηρεσία μεταξύ των μελών της αποστολής της Εθνικής Ελπίδων, μετά τον αγώνα με την Λευκορωσία και ενόψει του αυριανού στην Κύπρο, ο οποίος αναβλήθηκε με απόφαση της UEFA.

Εκ μέρους της Ομοσπονδίας, τίθενται σε εφαρμογή οι προβλεπόμενες διαδικασίες, δηλαδή η τήρηση του υγειονομικού πρωτοκόλλου της UEFA και η άμεση ενημέρωση των αρμοδίων αρχών της Κυπριακής Δημοκρατίας, καθώς και των ιατρικών επιτελείων των ομάδων.

Τα μέλη της αποστολής που βρέθηκαν θετικά, παρουσιάζουν ήπια συμπτώματα και έχουν απομονωθεί τις τελευταίες ώρες για προληπτικούς λόγους.

Η Ελληνική Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία εργάζεται για την ασφαλή επιστροφή της αποστολής από την Κύπρο».