1200 κλίνες ΜΕΘ: Μπείτε τώρα που γυρίζει!

Tο μεγάλο ερώτημα που θέτουν δεκάδες νεκροί προς τον Υπουργό Υγείας και την κυβέρνηση είναι: Τελικά σήμερα οι ΜΕΘ πόσες είναι; 1200 ή 647;

5214760

Στις 3 Μαΐου του 2020, το κυριακάτικο φύλο της εφημερίδας Καθημερινή, με πηχυαίο τίτλο «1200 κλίνες ΜΕΘ την επόμενη ημέρα» φιλοξενούσε συνέντευξη του τότε υπουργού Υγείας, Βασίλη Κικίλια.

Εντάξει, δεν είναι να παίρνεις αυτολεξεί τις δηλώσεις του Κικίλια, οπότε ουδείς μας περίμενε ότι την επόμενη ημέρα, τη Δευτέρα δηλαδή, θα ξημερώναμε με 1200 κλίνες. Αλλά όλοι ελπίζαμε κι ευχόμαστε, τουλάχιστον τον επόμενο χρόνο να είχαμε όλες τις αναγκαίες ΜΕΘ. Κι όταν λέμε ΜΕΘ δεν εννοούμε αραδιασμένα κρεβάτια στους διαδρόμους των νοσοκομείων. Μήτε καν δωμάτια «τύπου ΜΕΘ» και χωρίς εξειδικευμένους γιατρούς. Αλλά τα πράγματα πήγαν πολύ χειρότερα κι από τις πιο ταπεινές προσδοκίες.

Μέσα σ΄ένα χρόνο οι πομπώδεις δηλώσεις ο Κικίλιας άρχισαν να ξηλώνονται από όλα τα μέλη της κυβέρνησης, με τον τελευταίο πόντο να φεύγει όταν ο κύριος Μπάμπης -ένας είναι ο Μπάμπης της Βουλής- δήλωσε ότι οι ΜΕΘ είναι απλά ο προθάλαμος του νεκροθάφτη.

Σήμερα, το μεγάλο ερώτημα που θέτουν δεκάδες νεκροί προς τον Υπουργό Υγείας και την κυβέρνηση είναι: Τελικά σήμερα οι ΜΕΘ πόσες είναι; 1200 ή 647;
Αν είναι 647, κάποιος πρέπει να πει στους φίλους και συγγενείς των νεκρών που πήγαν οι 553 από τις 1200 κι αν αυτές υλοποιήθηκαν ποτέ.
Αν δεν υλοποιήθηκαν, κάποιος πρέπει να τους πει γιατί δεν υλοποιήθηκαν.
Αν υλοποιήθηκαν, κάποιος πρέπει να τους πει πώς μειώθηκαν.
Και στο τέλος της ημέρας, εκεί που θα μοιράζονται τα κόλλυβα των αδικοχαμένων, κάποιος πρέπει να φορτωθεί ένα κόστος. Είτε αυτός που έλεγε για 1200 είτε αυτός που πήρε 1200 και τις έκανε 647. Διότι πλέον ο 1 στους 4 που πεθαίνει βρίσκεται εκτός ΜΕΘ.

Όταν ο Κυριάκος Μητσοτάκης είχε ξεστομίσει στη ΔΕΘ το 2017: «Δεν τρέφω αυταπάτες για μια κοινωνία χωρίς ανισότητες, κάτι τέτοιο είναι αντίθετο στην ανθρώπινη φύση», δεν φανταστήκαμε ότι αυτό θα το τερμάτιζε μέχρι και τον άνισο θάνατο. Δεν φανταστήκαμε ότι θα φτάναμε στην επιβολή της ανισότητας ως κοινωνική συνθήκη, που πλέον στις μέρες μας σημαίνει ότι: ο 80χρονος ρασοφόρος αρνητής ανεμβολίαστος βρίσκει ΜΕΘ, αλλά όχι ο 56χρονος κοινός θνητός. Ο επώνυμος ακροδεξιός δημοσιογράφος διασωληνώνεται εντός ΜΕΘ αλλά όχι ο ανώνυμος νεφροπαθής.

Το δια ταύτα: Με την παρούσα κυβέρνηση ζούμε τη μεταφυσική ανισότητα που μας επέβαλε η κυβέρνηση, ως μέρος της ανθρώπινης φύσης. Γιατί βλέπετε κάποια από τα ζώα της φάρμας είναι πιο ίσα από τα άλλα. Και σύμφωνα με το βιβλίο του Όργουελ, αυτά είναι τα γουρούνια.

Ζωή σε λόγου μας…

Τα άρθρα που δημοσιεύονται στην κατηγορία «Απόψεις» εκφράζουν τον/την συντάκτη/τριά τους και οι θέσεις δεν συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη του koutipandoras.gr

Οι Προτάσεις μας

Αθήνα: Συνελήφθη αστυνομικός που ενεπλάκη σε τροχαίο δυστύχημα με την υπηρεσιακή μοτοσικλέτα – Νεκρός ένας 63χρονος

Συλλήψεις

Αθήνα: Συνελήφθη αστυνομικός που ενεπλάκη σε τροχαίο δυστύχημα με την υπηρεσιακή μοτοσικλέτα – Νεκρός ένας 63χρονος

Με τις κατηγορίες της επικίνδυνης οδήγησης και της ανθρωποκτονίας από αμέλεια οι αρχές προχώρησαν το…

ΗΠΑ: Έβγαλαν επικήρυξη των ηγετών του ιρανικού καθεστώτος – 10 εκατ. δολάρια για τον Χαμενεΐ

MOTSABA

ΗΠΑ: Έβγαλαν επικήρυξη των ηγετών του ιρανικού καθεστώτος – 10 εκατ. δολάρια για τον Χαμενεΐ

Τα «κεφάλια» των ηγετών του ιρανικού καθεστώτος και των Φρουρών της Επανάστασης ζητούν οι ΗΠΑ,…

Δολοφονία 20χρονου Καλαμαριά: Τι ισχυρίζεται ο 23χρονος φερόμενος ως δολοφόνος – Βίντεο από την επίθεση

6890539 1

Δολοφονία 20χρονου Καλαμαριά: Τι ισχυρίζεται ο 23χρονος φερόμενος ως δολοφόνος – Βίντεο από την επίθεση

Ο κατηγορούμενος, αφού ταυτοποιήθηκε από τις αστυνομικές Αρχές που άρχισαν την αναζήτησή του, αποφάσισε να…

Η Κωνσταντοπούλου δημοσίευσε βίντεο από τη στιγμή έντασης στη Βουλή: «Μαρκόπουλος και Λαζαρίδης τραμπουκίζουν»

6890565

Η Κωνσταντοπούλου δημοσίευσε βίντεο από τη στιγμή έντασης στη Βουλή: «Μαρκόπουλος και Λαζαρίδης τραμπουκίζουν»

Η κατάσταση ξέφυγε σε τέτοιο βαθμό που ο Νικήτας Κακλαμάνης ανακοίνωσε πως θα διαβιβαστούν τα…

Σχετικά με ΑΠΟΨΕΙΣ

Ο Μητσοτάκης ανοίγει την πόρτα στα πυρηνικά – Μικροί αντιδραστήρες, μεγάλοι κίνδυνοι

mitsotakis 2

Ο Μητσοτάκης ανοίγει την πόρτα στα πυρηνικά – Μικροί αντιδραστήρες, μεγάλοι κίνδυνοι

Η κυβέρνηση ανοίγει τη συζήτηση για μικρούς αντιδραστήρες στο όνομα της ενεργειακής αυτονομίας, ενώ τα…

Το χάος ως δόγμα: Ο Τραμπ, το Ιράν και η κατάρρευση της αμερικανικής αξιοπιστίας

trump 6

Το χάος ως δόγμα: Ο Τραμπ, το Ιράν και η κατάρρευση της αμερικανικής αξιοπιστίας

Η αντιφατική ρητορική του Ντόναλντ Τραμπ μετατρέπει την αμερικανική εξωτερική πολιτική σε απλό επικοινωνιακό θόρυβο…