Newsroom

Newsroom

"10ο Vinyl is Back": Αφιέρωμα στον Λουκιανό Κηλαηδόνη

H άνοιξη φέτος εκτός από χρώματα, αρώματα και αισιοδοξία δεσμεύεται να μας φέρει και το 10ο Vinyl Is Back, τη μεγάλη γιορτή για το βινύλιο που έχει γίνει θεσμός.

58a717551dc524f9118b4630

Το 10ο βινυλιο-τριήμερο έρχεται γεμάτο εκπλήξεις και ζωντανή μουσική την Παρασκευή 17, Σάββατο 18 και Κυριακή 19 Μαρτίου στο «Μουσείο Αυτοκινήτου» με ελεύθερη είσοδο.

Συγκροτήματα, DJs, κληρώσεις και δώρα, πλειστηριασμοί σπάνιων δίσκων, εκθέση σπάνιων πόστερ, νέες κυκλοφορίες βινυλίων, δισκογραφικές εκπλήξεις,συμμετοχή γνωστών δισκάδικων, ανεξάρτητων εταιριών και ιδιωτών, χειροτεχνίες που συναντούν την κουλτούρα της μουσικής και εκατοντάδες βινύλια, συνθέτουν το ανοιξιάτικο Vinyl Is Back.

Το Vinyl Is Back, η κορυφαία κεδήλωση για το βινύλιο στη χώρα υπόσχεται να συνεχίσει στον ίδιο ρυθμό μέχρι την ολική επανάκαμψη του βινυλίου.

Οι παράλληλες εκδηλώσεις που συνοδεύουν τη 10η διογράνωση του Vinyl is Back είναι:

Μουσικό Πανόραμα

Το Vinyl Is Back γιορτάζει και υπόσχεται ένα μουσικό πανόραμα από ελληνικά συγκροτήματα σε πολλά είδη μουσικής που θα δώσουν το δικό τους χρώμα στο τριήμερο.

Αφιέρωμα στον Λουκιανό Κηλαηδόνη

To 10ο Vinyl is Back είναι αφιερωμένο στον «Φτωχό και Μόνο Κάου-μπόυ», τον αγαπημένο σε όλους καλλιτέχνη που σύνδεσε το όνομά του με το βινύλιο. Το τιμητικό αφιέρωμα περιλαμβάνει προβολές από θρυλικές συναυλίες του, φωτογραφικό υλικό, σκίτσα του και ένα live έκπληξη με αγαπημένους τραγουδιστές – φίλους του Λουκιανού και την ορχήστρα του.

Το Δισκοπωλείο

Ο ειδικά διαμορφωμένος χώρος που είναι το αντικείμενο του πόθου κάθε φίλου του βινυλίου και της μουσικής.

Vinyl Is Back Live Sessions

Τα Υπόγεια Ρεύματα, παίζουν live και ηχογραφούν την σπάνια αυτή στιγμή για το κοινό του Vinyl Is Back.

Empty Frame Live

Οι Empty Frame ηχογραφούν σε βινύλιο και είναι μια από τις πιο αναγνωρίσιμες και καλοκουρδισμένες μπάντες της ελληνικής underground αγγλόφωνης σκηνής, έχοντας προκαλέσει αίσθηση τόσο με τον πρωτοποριακό τους ήχο, όσο και με τις εκρηκτικές live εμφανίσεις τους οι οποίες είναι πάντα σημείο αναφοράς. Έχουν ακόμη εμφανιστεί στο πλευρό μεγάλων ονομάτων όπως Woven Hand και Sivert Hoyem. Έχουν κυκλοφορήσει δυο άλμπουμ και δυο σάουντρακ.

Lefteris Christofis Live

Ο διεθνούς φήμης καλλιτέχνης της Benedetto Guitars Artist/Jazz Educator, πρωτοπόρος jazz fusion μουσικός στην Ελλάδα, κιθαρίστας και συνθέτης Λευτέρης Χριστοφής, μετά το “Nous Icons” (Blue Note Records), μόλις κυκλοφόρησε το 4ο προσωπικό του άλμπουμ «ManΤis», σε μια solo performance ειδικά σχεδιασμένη για το Vinyl Is Back.

Συλλεκτικό Live

Ο πολυσχιδής και εξελίξιμος μουσικός Άκης Περδίκης (e.x. Nicky Skopelitis, The Impatients, Sky Saxon, Παύλος Σιδηρόπουλος, Μουσικές Ταξιαρχίες, Annabouboula , Ηρακλής και Λερναία Ύδρα κ.α.) με το συγκρότημά του, παρουσιάζει τη νέα σόλο δουλειά του «No Letters Arrive» και άλλα τραγούδια από τη δισκογραφία του, σε μια σπάνια live συναυλία του.

VHS Live

Το εξαμελές συγκρότημα που ζωντανεύει τα ’80s και ’90s με ιδιαίτερη αυθεντικότητα στήνει το δικό του πάρτι στο Vinyl Is Back και υπόσχεται ένα χαρούμενο ταξίδι στο χρόνο.

Supersan d.j. project Live

Οι Supersan, το νέο μουσικό project των Panama Cardoon (συνιδρυτή της Carnibal Records) και Mister Kentro (μέλος των Balkan Riddims) συνδυάζει παραδοσιακά μουσικά μοτίβα από όλο τον κόσμο με πιο σύγχρονα και ηλεκτρονικά στοιχεία. Στο Vinyl Is Back θα παρουσιάσουν το πρώτο τους πολυδιάστατο album, που θα κυκλοφορήσει σε συλλεκτικό διπλό βινύλιο το Μάρτιο, με συνεργασίες ξένων καλλιτεχνών.

Πλειστηριασμοί δίσκων και διαδικτυακά

Τους πιο σπάνιους και αξιολογημένους δίσκους των εκθετών θα διεκδικήσουν οι vinyl maniacs σε ειδικά διαμορφωμένο χώρο στο Μουσείο Αυτοκινήτων, αλλά και διαδικτυακά.

DJs Sets

DJs θα δώσουν το δικό τους χρώμα στη διάρκεια του τριημέρου επιλέγοντας τις καλύτερες μουσικές της δισκοθήκης τους παίζοντας μόνο βινύλια στα decks του Vinyl is Back.

Η Διεθνής Λέσχη Φίλων Μουσικής 60-70-80 παρουσιάζει:

Ένα οπτικό-ακουστικό πανόραμα των συγκροτημάτων της ποπ–ροκ του ’60-’70-’80 θα παρουσιάσει η Διεθνής Λέσχη Φίλων Μουσικής 60-70-80 με τον Πέτρο Καντιάνη στα decks. Το οπτικό υλικό επιμελείται ο Σπύρος Ξυπολόπουλος.

Ποιοι συμμετέχουν στο «Vinyl is Back»

Καταστήματα πώλησης δίσκων

Ιδιώτες/ Συλλέκτες δίσκων

Δισκογραφικές εταιρείες που παράγουν δουλειές καλλιτεχνών και σε δίσκους βινυλίου

Μηχανήματα αναπαραγωγής δίσκων (πικάπ, ενισχυτές κ.ά.)

Αξεσουάρ για βινύλια

Είδη αποθήκευσης δίσκων βινυλίου

Αξεσουάρ και ανταλλακτικά για πικάπ

Έπιπλα/Βάσεις για ηχοσυστήματα

Μουσικές Αφίσες, Μουσικά T-shirts & Μπλούζες

Μουσικά Βιβλία

Handmade Express Bazaar

Πωλητές Μουσικών Οργάνων (εταιρείες/ ιδιώτες)

Ελληνικό Μουσείο Αυτοκινήτου, Γ΄ Σεπτεμβρίου 74-78 & Ιουλιανού 33-35 (4ος όροφος), Πλησίον σταθμού ΗΣΑΠ – Στάση «Βικτώρια» & Μετρό «Ομόνοια»

Είσοδος: Ελεύθερη

Ώρες λειτουργίας:

Παρασκευή 17 Μαρτίου: 17.00-21.00

Σάββατο 18 και Κυριακή 19 Μαρτίου: 11.00 – 21.00

«Η ΛΑΡΚΟ ανήκει στους εργάτες» – Μαζικό συλλαλητήριο για τη ΛΑΡΚΟ στο κέντρο της Αθήνας

6167427

«Η ΛΑΡΚΟ ανήκει στους εργάτες» – Μαζικό συλλαλητήριο για τη ΛΑΡΚΟ στο κέντρο της Αθήνας

Στο μαζικό συλλαλητήριο για την ΛΑΡΚΟ συμμετέχουν και άλλα σωματεία, φορείς, συνδικάτα αλλά και φοιτητικοί…

Θρήνος στο Ρέθυμνο: Αυτοκτόνησαν σε μια μέρα, ένας 56χρονος επιχειρηματίας και ένας 84χρονος

5860197

Θρήνος στο Ρέθυμνο: Αυτοκτόνησαν σε μια μέρα, ένας 56χρονος επιχειρηματίας και ένας 84χρονος

Τον αυτόχειρα εντόπισαν οι οικείοι του. Λίγες ώρες αργότερα, ένας 84χρονος, έκοψε το νήμα της…

Μυστήριο με την αιτία θανάτου της Χρονοπούλου: «Κανείς δεν μας έχει απαντήσει πώς έπεσε και έσπασε το κεφάλι της» (Video)

χρονοπουλου10

Μυστήριο με την αιτία θανάτου της Χρονοπούλου: «Κανείς δεν μας έχει απαντήσει πώς έπεσε και έσπασε το κεφάλι της» (Video)

«Υπάρχουν πολλά ερωτήματα και σκοτεινά σημεία σε αυτή την υπόθεση - Η ιατροδικαστική έκθεση δεν…