1.000 Πανεπιστηµιακοί στέλνουν ηχηρό μήνυμα στην Κεραμέως – Όχι στην Πανεπιστημιακή Αστυνομία

Οι πανεπιστημιακοί αποφάσισαν να εκδώσουν ένα κοινό δελτίο τύπου ώστε να ακουστούν τα αιτήματά τους και να απαντήσουν στην υπουργό Παιδείας σχετικά με το νέο νομοσχέδιο για τα ΑΕΙ.

4573493 1

Τη δική τους απάντηση δίνουν 1.000 πανεπιστηµιακοί από όλα τα ΑΕΙ της χώρας στην επιστολή που απηύθυνε η υπουργός Παιδείας Νίκη Κεραµέως στο σύνολο του διδακτικού προσωπικού στα ΑΕΙ με αφορμή το νοµοσχέδιο για την Ανώτατη Εκπαίδευση.

Όπως επισημαίνουν στην ανακοίνωσή τους οι πανεπιστημιακοί, με την επιστολή της αυτή η υπουργός προσπάθησε να τους πείσει να δεχθούν τον νέο νόµο τάζοντάς τους την κατάργηση του ανώτατου ορίου στα εισοδήµατά τους και νέους τρόπους απόκτησης πρόσθετου εισοδήµατος.

Και τονίζουν ότι «διδάσκοντες και διδάσκουσες µέλη ΔΕΠ, ΕΔΙΠ και ΕΕΠ, συµβασιούχοι διδάσκοντες, αφυπηρετήσαντες και οµότιµοι καθηγητές που για δεκαετίες δίδαξαν και συνεχίζουν να υπηρετούν το ελληνικό πανεπιστήµιο δηλώνουν προσβεβληµένοι από το σύνολο του νοµοσχεδίου, το οποίο διαπνέεται από βαθιά περιφρόνηση, καχυποψία και απαξίωση για τους Έλληνες και Ελληνίδες πανεπιστηµιακούς».

Στην ανοικτή απαντητική επιστολή οι Πανεπιστηµιακοί τονίζουν ότι, εάν ψηφιστεί ο νέος νόµος, το ελληνικό δηµόσιο πανεπιστήµιο θα κλείσει τις πόρτες του στα παιδιά εκείνα που δεν έχουν την οικονοµική δυνατότητα να σπουδάσουν, ενώ οι νέοι και νέες επιστήµονες θα δυσκολευτούν να βρουν θέση στο πανεπιστήµιο. Υπογραµµίζουν ότι οι πανεπιστηµιακοί είναι η µόνη κατηγορία δηµοσίων λειτουργών που υπόκειται σε συνεχείς κρίσεις και αξιολογήσεις, ότι οι διδάσκουσες και οι διδάσκοντες στα ελληνικά πανεπιστήµια έχουν εξαιρετικά βιογραφικά µε διεθνείς σπουδές και δηµοσιεύσεις και ότι η Ελλάδα παράγει πολύ περισσότερα ερευνητικά αποτελέσµατα από όσα αναλογούν στο µέγεθός της.

Οι «νέοι ορίζοντες» που υπόσχεται το νέο νοµοσχέδιο επιστρέφουν την τριτοβάθµια εκπαίδευση σε αυταρχικές πρακτικές του παρελθόντος, µε ιδεοληπτική εµµονή στο νόµο και την τάξη.

Δηλώνουν τέλος ότι θα συνεχίσουν να υπηρετούν το Δηµόσιο Πανεπιστήµιο και τις αξίες της δηµοκρατικής παιδείας και ζητούν, έστω την ύστατη στιγµή, να αποσυρθεί το νοµοσχέδιο που υπονοµεύει το µέλλον της ελληνικής τριτοβάθµιας εκπαίδευσης.

Επίσης, εκφράζουν τη διαφωνία τους για την εισαγωγή της πανεπιστημιακής αστυνομίας.

Ολόκληρο το κείμενο και τα ονόματα των πανεπιστημιακών εδώ.

Ο έντονος διάλογος που είχαν Πρετεντέρης και Τζίμα: «Ευχαριστώ για την οδηγία» – Η αντίδραση Κασσελάκη 

Πρετεντέρης Τζίμα Κασσελάκης

Ο έντονος διάλογος που είχαν Πρετεντέρης και Τζίμα: «Ευχαριστώ για την οδηγία» – Η αντίδραση Κασσελάκη 

Η συνέντευξη του Στεφάνου Κασσελάκη στο MEGA είχε πολλές έντονες στιγμές