“Κακός μπάτσος” πλέον ο Γιουνκέρ, σε γραμμή Σόιμπλε ο Ντάισελμπλουμ

Ενώ Άγκελα Μέρκελ κι Αλέξης Τσίπρας δείχνουν να έχουν βρει διαύλους επικοινωνίας, ο μέχρι πρότινος “σύμμαχος” της Ελλάδας Ζαν-Κλωντ Γιουνκέρ επιχειρεί να παγώσει τις διαπραγματεύσεις σε υψηλό πολιτικό επίπεδο και να τις ξαναρίξει στα τεχνικά κλιμάκια, εκεί που όλα θυμίζουν... μνημόνιο. Ο Γερούν Ντάισελμπλουμ από τη μεριά του έκανε λόγο για ανάγκη δύσκολων αποφάσεων από την Ελλάδα. 

jucker dij

Ενώ Άγκελα Μέρκελ κι Αλέξης Τσίπρας δείχνουν να έχουν βρει διαύλους επικοινωνίας, ο μέχρι πρότινος “σύμμαχος” της Ελλάδας Ζαν-Κλωντ Γιουνκέρ επιχειρεί να παγώσει τις διαπραγματεύσεις σε υψηλό πολιτικό επίπεδο και να τις ξαναρίξει στα τεχνικά κλιμάκια, εκεί που όλα θυμίζουν… μνημόνιο. Ο Γερούν Ντάισελμπλουμ από τη μεριά του έκανε λόγο για ανάγκη δύσκολων αποφάσεων από την Ελλάδα. 

Οι διαπραγματεύσεις μεταξύ της Ελλάδας και των δανειστών της ξαναρχίζουν αλλά πρώτα σε τεχνικό επίπεδο και μετά σε πολιτικό, δήλωσε στο γαλλικό ραδιόφωνο France Culture ο πρόεδρος της Κομισιόν, Ζαν-Κλωντ Γιουνκέρ, μετά την αποχώρηση από τις συνομιλίες, αλλά όχι τη διαπραγμάτευση, του ΔΝΤ.

Όπως εξήγησε ο κ. Γιουνκέρ, έθεσε στον Έλληνα πρωθυπουργό έναν αριθμό παρατηρήσεων και προτάσεων, τις οποίες η ελληνική κυβέρνηση εξέταζε το βράδυ της Πέμπτης. Επίσης, ερωτηθείς σχετικά με το αν είναι δυνατή συμφωνία μέσα στις επόμενες ημέρες, απάντησε ότι κάτι τέτοιο είναι απαραίτητο, συμπληρώνοντας ότι «η μπάλα είναι στο γήπεδο της Ελλάδας».

Παίζει” ως άλλος Σόιμπλε

Ενώ η Άγκελα Μέρκελ έχει περιθωριοποιήσει το Βόλφγκανγκ Σόιμπλε από τη διαδικασία της διαπραγμάτευσης με την Ελλάδα, ο επικεφαλής του Eurogroup, Γερούν Ντάισελμπλουμ “ξεσηκώνει” τις ατάκες του: “Η μόνη επιλογή που έχει η Ελλάδα είναι να πάρει τις σκληρές αποφάσεις που ζητούν οι δανειστές της, εάν θέλει να εξασφαλίσει περαιτέρω δάνεια και να αποφύγει τη χρεοκοπία”, δήλωσε ο Ολλανδός αξιωματούχος, σε συνέντευξή του στη φινλανδική εφημερίδα Helsinging Sanomat.

«Εάν η ελληνική κυβέρνηση δεν μπορεί να αποδεχθεί το γεγονός ότι δεν υπάρχουν εύκολες λύσεις και ότι οι δύσκολες αποφάσεις πρέπει απλά να ληφθούν, είναι μόνη της. Δεν μπορούμε να βοηθήσουμε την Ελλάδα εάν η Ελλάδα δεν θέλει να βοηθήσει τον εαυτό της», φέρεται να δήλωσε ο πρόεδρος του Eurogroup.

Ο Ντάισελμπλουμ είπε ότι συνεχίζει να είναι δυνατή η επίτευξη μιας συμφωνίας εγκαίρως προκειμένου να αποδεσμευτεί η βοήθεια πριν από το τέλος του μήνα, προσθέτοντας ότι οι πιστωτές της Ελλάδας είναι ακόμα ανοιχτοί σε διαπραγματεύσεις, εάν οι προτάσεις της Αθήνας έχουν νόημα από οικονομικής άποψης.

Χαμός στο αεροδρόμιο Ηρακλείου: Αναγκαστική προσγείωση αεροσκάφους λόγω μεθυσμένων επιβατών

αεροδρόμιο 1

Χαμός στο αεροδρόμιο Ηρακλείου: Αναγκαστική προσγείωση αεροσκάφους λόγω μεθυσμένων επιβατών

Το ζευγάρι είχε ανάρμοστη συμπεριφορά με αποτέλεσμα το αεροπλάνο να προσγειωθεί στο αεροδρόμιο Ηρακλείου

Κασσελάκης: «Ισχύει ότι επικοινώνησα με τον Καλλιάνο – Ήταν από την καρδιά μου, το έκανα σε ανθρώπινο επίπεδο» (video)

kasselakis19

Κασσελάκης: «Ισχύει ότι επικοινώνησα με τον Καλλιάνο – Ήταν από την καρδιά μου, το έκανα σε ανθρώπινο επίπεδο» (video)

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, παραδέχτηκε οτι συνομίλησε με τον Γιάννη Καλλιάνο, μετά την απώλεια του…

Αμετανόητος ο Βαρτζόπουλος: «Η έκφρασή μου “η γυναικοκτονία έχει βιολογική βάση” είναι σωστή επιστημονικά»

6184096

Αμετανόητος ο Βαρτζόπουλος: «Η έκφρασή μου “η γυναικοκτονία έχει βιολογική βάση” είναι σωστή επιστημονικά»

Ο υφυπουργός Υγείας, Δημήτρης Βαρτζόπουλος, επιμένει στις αδιανόητες δηλώσεις του για τις γυναικοκτονίες