Newsroom

Newsroom

Vprc: Μεγάλη πτώση ΔΗΜΑΡ, μπροστά ο ΣΥΡΙΖΑ με 0,5%

Μεγάλη πτώση της ΔΗΜΑΡ, η οποία μπορεί και να μην βρίσκεται εντός Κοινοβουλίου στις επόμενες εκλογές και οριακή πρωτιά ΣΥΡΙΖΑ…

Μεγάλη πτώση της ΔΗΜΑΡ, η οποία μπορεί και να μην βρίσκεται εντός Κοινοβουλίου στις επόμενες εκλογές και οριακή πρωτιά ΣΥΡΙΖΑ είναι τα κύρια χαρακτηριστικά της τελευταίας δημοσκόπησης της VPRC που πραγματοποίησε για το tvxs.gr

Η δημοσκόπηση επεκτάθηκε και σε άλλους τομείς, μέσω των οποίων γίνεται έκδηλη η δυσφορία και η αγανάκτηση του κόσμου. Μόλις το 9% των ερωτηθέντων είναι υπέρ του νέου σχήματος κυβέρνησης, ενώ το 81% δηλώνουν δυσαρεστημένοι. Ακόμη, το 59% πιστεύει πως η χώρα θα δει πρόωρες εκλογές, ενώ το 22% πως η κυβέρνηση θα εξαντλήσει την τετραετία.

Η απόφαση Κουβέλη να αποχωρήσει δίχασε τις γνώμες, με το μεγαλύτερο ποσοστό (44%) να τη θεωρούν λάθος έναντι 35% που τη θεωρούν σωστή. Το μόνο βέβαιο είναι πως η ΔΗΜΑΡ από υπολογίσιμη δύναμη, πασχίζει να επιβιώσει σε ένα αβέβαιο 2,5%. Την ίδια στιγμή, η Χρυσή Αυγή σημειώνει οριακή αύξηση, αγγίζοντας το 14,5%.

Ο ανασχηματισμός φαίνεται πως δεν γύρισε κεφάλια, το ότι το 73% των ερωτηθέντων θεωρεί πως η χώρα βαδίζει προς λάθος κατεύθυνση, μιλάει από μόνο του.

Τέλος, αξίζει να σημειωθεί πως ακόμη και με την επίσημα καταγεγραμμένη ανεργία να ξεπερνά το 27%, μόλις το 45% δηλώνουν εκλογική προτίμηση, ενώ το 26% δηλώνει πως δεν θα ψηφίσει καθόλου ή θα ρίξει άκυρο/λευκό.

Τι συμβαίνει με την Εισαγγελία Οικονομικού Εγκλήματος και τις προκλητικές αρχειοθετήσεις

ΑΡΕΙΟΣ ΠΑΓΟΣΔΩροκ

Τι συμβαίνει με την Εισαγγελία Οικονομικού Εγκλήματος και τις προκλητικές αρχειοθετήσεις

Προκλητική αρχειοθέτηση δικογραφίας με καταγγελίες για δωροδοκίες κρατικών αξιωματούχων που αποκάλυψε το Documento.

«Έντονη ανησυχία» από το Συμβούλιο της Ευρώπης για τη μεταχείριση του Τζούλιαν Ασάνζ

787d150d feef 462a 8f81 ac5c45f4178b AP Britain Assange Protest

«Έντονη ανησυχία» από το Συμβούλιο της Ευρώπης για τη μεταχείριση του Τζούλιαν Ασάνζ

Τη Δευτέρα δικαστήριο αναμένεται να εξετάσει τις αμερικανικές εγγυήσεις για τη μεταχείριση του Τζούλιαν Ασάνζ…