Newsroom

Newsroom

Τηλεφωνικό "ραντεβού" των ηγετών της Γερμανίας, της Γαλλίας, της Ρωσίας και της Ουκρανίας

Σημειώνεται «πρόοδος» όσον αφορά την κατάσταση στην Ουκρανία, αλλά αυτή πρέπει να «βελτιωθεί» περισσότερο, συμπέραναν ο πρόεδρος της Γαλλίας Φρανσουά…

tetrameris oukrania

Σημειώνεται «πρόοδος» όσον αφορά την κατάσταση στην Ουκρανία, αλλά αυτή πρέπει να «βελτιωθεί» περισσότερο, συμπέραναν ο πρόεδρος της Γαλλίας Φρανσουά Ολάντ, η καγκελάριος της Γερμανίας Άνγκελα Μέρκελ, ο πρόεδρος της Ρωσίας Βλαντίμιρ Πούτιν και ο πρόεδρος της Ουκρανίας Πέτρο Ποροσένκο κατά τη διάρκεια μιας τηλεφωνικής συνομιλίας το βράδυ της Δευτέρας, όπως ανέφερε η προεδρία της Γαλλίας σε ανακοίνωσή της.

Κατά τη συζήτηση αυτή «εξετάστηκε ο βαθμός της εφαρμογής του πακέτου μέτρων που συμφωνήθηκε στο Μινσκ τη 12η Φεβρουαρίου. Διαπιστώθηκε ότι έχει υπάρξει πρόοδος, ωστόσο η κατάσταση πρέπει να βελτιωθεί» περαιτέρω, σύμφωνα με την ανακοίνωση.

«Οι 4 ηγέτες συμφώνησαν να ζητήσουν από τον ΟΑΣΕ (Οργανισμός για την Ασφάλεια και τη Συνεργασία στην Ευρώπη) να διαδραματίσει αμεσότερο ρόλο προκειμένου να βελτιωθεί η εφαρμογή της κατάπαυσης του πυρός και η απόσυρση των βαρέων όπλων», αλλά και «να συντάσσει καθημερινά μία έκθεση για την εφαρμογή» της συμφωνίας του Μινσκ, διευκρινίζεται.

Οι 4 ηγέτες εξέφρασαν την εκτίμηση ότι η απελευθέρωση των κρατουμένων των δύο πλευρών «και η ανθρωπιστική βοήθεια πρέπει να διευκολυνθούν σε συνεργασία με την Διεθνή Επιτροπή του Ερυθρού Σταυρού, ενώ η γαλλική προεδρία διευκρινίζει ότι αντιπρόσωποι των υπουργών Εξωτερικών των τεσσάρων χωρών θα συναντηθούν την Παρασκευή προκειμένου να διασφαλιστεί η συνέχιση της εφαρμογής του πακέτου μέτρων που συμφωνήθηκαν στο Μινσκ.

Μετέτρεψαν σπίτι στην Ιπποκράτειο Πολιτεία σε παράνομο κέντρο απεξάρτησης – Πέντε συλλήψεις

5653777 1

Μετέτρεψαν σπίτι στην Ιπποκράτειο Πολιτεία σε παράνομο κέντρο απεξάρτησης – Πέντε συλλήψεις

Μετά από επιχείρηση αστυνομικών, εντοπίστηκε το εν λόγω σπίτι, μέσα στο οποίο διέμεναν 14 άτομα…

Νέο βίντεο της Χαμάς με ομήρους: Ένας Αμερικάνος και ένας Ισραηλινός ελπίζουν σε συμφωνία (video)

Screenshot 2024 04 27 204402

Νέο βίντεο της Χαμάς με ομήρους: Ένας Αμερικάνος και ένας Ισραηλινός ελπίζουν σε συμφωνία (video)

Στο βίντεο, διάρκειας τριών λεπτών, οι Σίγκελ και Μιράν αναφέρουν τα ονόματά τους, και λένε…