Newsroom

Newsroom

Ιταλός Οικονομολόγος Τ. Σαπέλι: "Η Ελλάδα ράγισε τη δικτατορία της Λιτότητας"

«Παρά την εκροή καταθέσεων από τις ελληνικές τράπεζες η Κομισιόν, το ΔΝΤ και η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα αναγκάσθηκαν να δώσουν…

1 342

«Παρά την εκροή καταθέσεων από τις ελληνικές τράπεζες η Κομισιόν, το ΔΝΤ και η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα αναγκάσθηκαν να δώσουν στην Ελλάδα άλλους τέσσερις μήνες για να επεξεργασθεί ένα σχέδιο διάσωσης. Η δε ελληνική κυβέρνηση ανακοινώνει ένα σχέδιο μεταρρυθμίσεων που δεν είναι εκείνες που ευχόταν ο εκπρόσωπος του Γερμανού υπουργού Οικονομικών, Βόλφγκανγκ Σόιμπλε».
Αυτά τονίζει σε άρθρο του, στην Il Messaggero, ο Ιταλός Οικονομολόγος Τζούλιο Σαπέλι, επισημαίνοντας μεταξύ άλλων πως η Ευρώπη αφήνει πίσω της τον «μυθολογικό μονόκερο» της λιτότητας λόγω της Ελλάδας.
Επισημαίνει ακόμα πως: «Οι Γερμανοί, και στη διαπραγμάτευση αυτή, δεν δίστασαν να φορέσουν αμέσως το προσωπείο του μονόκερου και να στείλουν αμέσως το τελεσίγραφο: ισχύουν οι συμφωνίες με την τρόικα», αλλά κατά την εκτίμηση του αρθρογράφου «το παλιό αυτό προσωπείο αποσυντίθεται, ο κύκλος ζωής του έχει τελειώσει».
Προσθέτει δε πως «μέχρι την ελληνική εξέγερση, γιατί γι’ αυτό πρόκειται, ο πολιτικός κύκλος δεν υπήρχε, είχε παγώσει από τον οικονομικό και από τη στήριξη της γερμανικής τεχνοκρατικής ολιγαρχίας».
Καταλήγει δε πως η Αθήνα έχει στο σχέδιό της «κάθε άλλο παρά ένα σχέδιο αιματηρών θυσιών και περικοπών, όπως θα ήθελε ο μονόκερος».

ΣΥΡΙΖΑ για Μητσοτάκη: Εγκλωβισμένος στην ίδια του την μικροκομματική τακτική, ζητάει τώρα και τα ρέστα

μητσοτακης μουζακι

ΣΥΡΙΖΑ για Μητσοτάκη: Εγκλωβισμένος στην ίδια του την μικροκομματική τακτική, ζητάει τώρα και τα ρέστα

«Ας του θυμίσουμε ότι η ΝΔ με το VMRO είναι αδελφά κόμματα, καθώς συμμετέχουν και…

Μάνα κατήγγειλε την έφηβη κόρη της για άσκηση βίας κατά της ίδιας και της 12χρονης αδελφής της

1100 e9fe6f8d 3499 412c 810b 6c532298735a

Μάνα κατήγγειλε την έφηβη κόρη της για άσκηση βίας κατά της ίδιας και της 12χρονης αδελφής της

Το απόγευμα της Κυριακής η 42χρονη μητέρα, κάτοικος Καλαφατιώνων Κέρκυρας, κατήγγειλε την κόρη της για…