Newsroom

Newsroom

Συλλήψεις με άρωμα τρομοκρατίας στη Χίο

Η Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία μελετά εξονυχιστικώς υπόθεση μεταφοράς οπλισμού και εκρηκτικών από δύο Έλληνες και δύο Τούρκους με φουσκωτό σκάφος, οι…

Η Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία μελετά εξονυχιστικώς υπόθεση μεταφοράς οπλισμού και εκρηκτικών από δύο Έλληνες και δύο Τούρκους με φουσκωτό σκάφος, οι οποίοι εντοπίστηκαν τα ξημερώματα στη Χίο. Τους συνδέει με τρομοκρατικές ενέργειες που είχαν σχεδιαστεί να πραγματοποιηθούν στην Τουρκία.

Σκάφος του Λιμενικού Σώματος εντόπισε μεταξύ Χίου και Οινουσσών ένα ταχύπλοο φουσκωτό σκάφος επτά μέτρων, το οποίο είχε προορισμό την Τουρκία, και το προσέγγισε για έλεγχο ρουτίνας. Οι επιβάτες του διαπιστώθηκε ότι μετέφεραν δύο αντιαρματικούς όλμους, τέσσερις χειροβομβίδες, δύο πιστόλια, σφαίρες, καθώς και μεγάλο αριθμό έτοιμων εκρηκτικών μηχανισμών. Το φουσκωτό οδηγήθηκε στο λιμάνι της Χίου, όπου κατασχέθηκε, ενώ οι επιβαίνοντες σε αυτό συνελήφθησαν.

Την υπόθεση ανάλαβε η Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία, η οποία πραγματοποιεί έρευνες σε σπίτια που σχετίζονται με τους συλληφθέντες σε Αθήνα, Θεσσαλονίκη και Κόρινθο. Ο ένας από τους Έλληνες, 22χρονος σπουδαστής στη Σχολή του Εμπορικού Ναυτικού στον Ασπρόπυργο, δήλωσε πως προσλήφθηκε με αμοιβή 500 ευρώ για να οδηγήσει το φουσκωτό στην Τουρκία κι ότι δεν ήξερε τί μετέφερε. Οι δύο Τούρκοι, πάντως, είναι γνωστοί στις αρχές για ένοπλη δράση στη χώρα τους, καθώς κι ο έτερος έλληνας συνεργάτης τους.

Στέφανος Κασσελάκης: «Αλέξη, έλα πάνω» – Η στιγμή που ο Τσίπρας ανεβαίνει στο βήμα (video)

ΤΣΙΠΡΑΣ ΣΥΡΙΖΑ

Στέφανος Κασσελάκης: «Αλέξη, έλα πάνω» – Η στιγμή που ο Τσίπρας ανεβαίνει στο βήμα (video)

«Πάμε μπροστά. Αλέξη, έλα πάνω», ανέφερε ο Στέφανος Κασσελάκης με αποδέκτη τον τέως αρχηγό του…