Newsroom

Newsroom

Φατίχ Ακίν προς Γκιουλ: "Σταματήστε αυτήν την τρέλα"

Τον πρόεδρο της Τουρκίας, Αμντουλάχ Γκιουλ να «σταματήσει την τρέλα που έχει μετατρέψει τη χώρα σε ένα πεδίο μάχης ανάμεσα…

Τον πρόεδρο της Τουρκίας, Αμντουλάχ Γκιουλ να «σταματήσει την τρέλα που έχει μετατρέψει τη χώρα σε ένα πεδίο μάχης ανάμεσα στην αδίστακτη αστυνομία και τους ανυπεράσπιστούς διαδηλωτές», καλεί ο γεννημένος στη Γερμανία τουρκικής καταγωγής σκηνοθέτης Φατίχ Ακίν.

Διαβάστε ολόκληρη την επιστολή του πολυβραβευμένου σκηνοθέτη:

“Σας γράφω για να σας ενημερώσω για τα γεγονότα που συνέβησαν το βράδυ του Σαββάτου, γιατί τα τουρκικά μέσα μαζικής ενημέρωσης δεν φρόντισαν να τα καλύψουν ούτε στο ελάχιστο. Το Σάββατο το βράδυ εκατοντάδες πολίτες τραυματίστηκαν για ακόμη μια φορά από τις αστυνομικές αρχές στην Κωνσταντινούπολη. Ένας 14χρονος χτυπήθηκε στο κεφάλι από ένα δακρυγόνο και έχει υποστεί εγκεφαλική αιμορραγία. Μεταφέρθηκε μετά από εγχείρηση σε τεχνητό κώμα και σε θανάσιμη κατάσταση. Εθελοντές γιατροί που ήθελαν να βοηθήσουν τους τραυματισμένους διαδηλωτές συνελήφθησαν με την αιτιολογία της τρομοκρατίας. Αυτοσχέδια νοσοκομεία βομβαρδίστηκαν με δακρυγόνα. Οι δικηγόροι που εκλήθησαν για να υπερασπίσουν τους διαδηλωτές, συνελήφθησαν και αυτοί. Οι δράσεις της αστυνομίας στην Κωνσταντινούπολη είναι όσο τρομακτικές όσο αυτές στη συνάντηση των G8 στη Γένοβα: Η αστυνομία έριξε δακρυγόνα σε κλειστά δωμάτια όπου ζούσαν παιδιά.

Απείλησαν τουρκικούς σταθμούς να δείχνουν μόνο άσχετα ντοκιμαντέρ την ώρα των επεισοδίων. Όσοι προσπάθησαν να κάνουν ρεπορτάζ για τα γεγονότα, τους επέβαλλαν πρόστιμα και άλλα ποινικά μέτρα. Επίσης απαγορεύτηκε η επικήδεια τελετή για τον Εθέμ Σαρισουλούκ που πέθανε κατά τη διάρκεια των διαδηλώσεων. Αντί αυτών, ένας βοηθός γραμματέας της κυβέρνησης ονομάζει όλους τους διαδηλωτές στην πλατεία Ταξίμ ως “τρομοκράτες”. Και εσύ τιμημένε Πρόεδρε είσαι σιωπηλός. Δέκα χρόνια πριν εσύ και το κόμμα σου εκλεχθήκατε με την υπόσχεση να πάρετε θέση για τα βασικά ανθρώπινα δικαιώματα όλων των πολιτών της Τουρκίας. Δεν θέλω να πιστέψω ότι εγκαταλείψατε τη συνείδησή σας με σκοπό να αποδείξετε τη δύναμή σας. Απευθύνομαι στη συνείδησή σας: Σταματήστε αυτήν την τρέλα”!

Στέφανος Κασσελάκης: «Αλέξη, έλα πάνω» – Η στιγμή που ο Τσίπρας ανεβαίνει στο βήμα (video)

ΤΣΙΠΡΑΣ ΣΥΡΙΖΑ

Στέφανος Κασσελάκης: «Αλέξη, έλα πάνω» – Η στιγμή που ο Τσίπρας ανεβαίνει στο βήμα (video)

«Πάμε μπροστά. Αλέξη, έλα πάνω», ανέφερε ο Στέφανος Κασσελάκης με αποδέκτη τον τέως αρχηγό του…