Πολύνεκρη επίθεση Παλαιστινίων σε συναγωγή της Ιερουσαλήμ (βίντεο)

Δύο Παλαιστίνιοι, οπλισμένοι με τσεκούρι, μαχαίρι και πιστόλι, εισέβαλαν σε συναγωγή της Ιερουσαλήμ και επιτέθηκαν εναντίον Εβραίων οι οποίοι προσεύχονταν,…

jerusalem attack

Δύο Παλαιστίνιοι, οπλισμένοι με τσεκούρι, μαχαίρι και πιστόλι, εισέβαλαν σε συναγωγή της Ιερουσαλήμ και επιτέθηκαν εναντίον Εβραίων οι οποίοι προσεύχονταν, σύμφωνα με εκπρόσωπο της ισραηλινής υπηρεσίας Πρώτων Βοηθειών.

Η ισραηλινή αστυνομία ανακοίνωσε ότι από την επίθεση έχασαν τη ζωή τους τέσσερις άνθρωποι, ενώ τα ισραηλινά μέσα ενημέρωσης μεταδίδουν ότι πέντε άτομα σκοτώθηκαν. Εκπρόσωπος της υπηρεσίας Πρώτων Βοηθειών δήλωσε ότι υπάρχουν εννέα τραυματίες, πέντε από τους οποίους σε σοβαρή κατάσταση. Η ισραηλινή αστυνομία ανακοίνωσε επίσης ότι οι δράστες της επίθεσης πυροβολήθηκαν και σκοτώθηκαν επί τόπου.

Απάντηση Νετανιάχου

Την ήδη ευαίσθητη κατάσταση στο Ισραήλ απειλεί να δυναμιτίσει η βάρβαρη επίθεση σε συναγωγή στην Ιερουσαλήμ: Με τους νεκρούς να είναι τουλάχιστον τέσσερις, ο πρωθυπουργός Μπεντζαμίν Νετανιάχου λέει πως η απάντηση θα είναι «σκληρή», δείχνοντας όχι μόνο την Χαμάς αλλά και τον Αμπάς ως «ηθικό αυτουργό», μιλώντας για υποκίνηση. 

Καταδικάζει την επίθεση ο Αμπάς

Σε καταδίκη της δολοφονικής επίθεσης σε συναγωγή στην Ιερουσαλήμ προχώρησε ο παλαιστίνιος πρόεδρος Μαχμούντ Αμπάς καλώντας την ίδια ώρα τους Ισραηλινούς να σταματήσουν τις προκλήσεις γύρω από το όρος του Ναού.

Ο Μαχμούντ Αμπάς «καταδικάζει τη δολοφονία των προσκυνητών»  αναφέρει χαρακτηριστικά η δήλωση που εκδόθηκε από το γραφείο του παλαιστίνιου προέδρου. Κάλεσε παράλληλα το Ισραήλ να σταματήσει την εισβολή στον ιερό τόπο και από τους Ισραηλινούς υπουργούς να σταματήσουν τις προκλήσεις.

Δείτε παρακάτω το βίντεο: 

«Πυρά» τις Έλενας Ακρίτα για το κακοστημένο ρατσιστικό show του δημάρχου Περάματος στους εξαθλιωμένους Ρομά

lagoudakos 1024x683 1

«Πυρά» τις Έλενας Ακρίτα για το κακοστημένο ρατσιστικό show του δημάρχου Περάματος στους εξαθλιωμένους Ρομά

«Ο κ. Λαγουδάκος δίνει συνειδητά χώρο σε ρατσιστικές και ακροδεξιές πρακτικές, σε μια περιοχή που…

Ο ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ καταδικάζει απερίφραστα την παραβίαση της Συμφωνίας των Πρεσπών από τον αρχηγό του VMRO Χρίστιαν Μίτσκοσκι

VMRO

Ο ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ καταδικάζει απερίφραστα την παραβίαση της Συμφωνίας των Πρεσπών από τον αρχηγό του VMRO Χρίστιαν Μίτσκοσκι

Ο ΣΥΡΙΖΑ καλεί τον πρωθυπουργό της Βόρειας Μακεδονίας «να συμμορφωθεί επιτέλους με το διεθνές δίκαιο»…