Γιαλλουρίδης: "Η Τουρκία θέλει τον έλεγχο όλης της Κύπρου-Η ΕΕ ανύπαρκτη και οι ΗΠΑ αμήχανες!"

Ο καθηγητής Διεθνών Υποθέσεων του Παντείου Πανεπιστημίου, Χριστόδουλος Γιαλλουρίδης έκρουσε τον κώδωνα του κινδύνου υποστηρίζοντας ότι στόχος της Τουρκίας είναι…

giallourides

Ο καθηγητής Διεθνών Υποθέσεων του Παντείου Πανεπιστημίου, Χριστόδουλος Γιαλλουρίδης έκρουσε τον κώδωνα του κινδύνου υποστηρίζοντας ότι στόχος της Τουρκίας είναι ο έλεγχος όλης της Κύπρου. Μιλώντας στον RealFm 97,8 είπε ότι «η συμπεριφορά των Τούρκων δεν είναι σημερινή, ειδικά από τότε που η Κύπρος άρχισε να εξερευνά τον ορυκτό της πλούτο. Η Τουρκία επιχείρησε και την πρώτη φορά να σταματήσει την εξόρυξη αλλά δεν τα κατάφερε. Ο στόχος της είναι ο έλεγχος όλης της Κύπρου».

«Υποθηκεύεται το μέλλον του τόπου στα χέρια της Τουρκίας» επισήμανε ο καθηγητής αν καταφέρει η Τουρκία να τοποθετήσει εξέδρες στην περιοχή. «Υπάρχει μα συνάντηση στο Κάιρο πολύ σημαντική για κοινή άμυνα» είπε ξεκαθαρίζοντας ότι κατά την άποψή του «δεν φθάνει η διπλωματία. Αν η Τουρκία καταλάβει ότι η Ελλάδα, η Αίγυπτος και το Ισραήλ υπερασπίζονται την Κύπρο στη Μεσόγειο, θα φύγει. Ο επεκτατισμός της Τουρκίας σταματά μόνο με άμυνα που προστατεύει την ειρήνη». «Η Ευρώπη στα θέματα εξωτερικής πολιτικής και άμυνας είναι ανύπαρκτη και οι ΗΠΑ είναι σε αμηχανία» είπε.

ΗΠΑ: Ανεστάλη η αποστολή πυρομαχικών αμερικανικής κατασκευής στο Ισραήλ

usa

ΗΠΑ: Ανεστάλη η αποστολή πυρομαχικών αμερικανικής κατασκευής στο Ισραήλ

Η κυβέρνηση Μπάιντεν ανέστειλε την περασμένη εβδομάδα την αποστολή πυρομαχικών αμερικανικής κατασκευής στο Ισραήλ για…

Μπέρναρντ Χιλ: Πέθανε ο γνωστός ηθοποιός – Οι ρόλοι του σε Τιτανικό και Άρχοντα των Δαχτυλιδιών

Bernat theoden titanikos

Μπέρναρντ Χιλ: Πέθανε ο γνωστός ηθοποιός – Οι ρόλοι του σε Τιτανικό και Άρχοντα των Δαχτυλιδιών

Ο ηθοποιός Μπέρναρντ Χιλ, γνωστός από τους ρόλους του στον Τιτανικό και στον Άρχοντα των…