Newsroom

Newsroom

Στη Μόσχα παραμένει ο Σνόουντεν

Ο ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν επιβεβαίωσε σήμερα ότι ο καταζητούμενος από τις ΗΠΑ και κατηγορούμενος για κατασκοπεία, Έντουαρντ Σνόουντεν, εξακολουθεί…

Ο ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν επιβεβαίωσε σήμερα ότι ο καταζητούμενος από τις ΗΠΑ και κατηγορούμενος για κατασκοπεία, Έντουαρντ Σνόουντεν, εξακολουθεί να βρίσκεται στη ζώνη μετεπιβίβασης του αεροδρομίου της Μόσχας Σερεμέτιεβο, λύνοντας το μυστήριο για το που βρίσκεται ο πρώην σύμβουλος της Εθνικής Υπηρεσίας Πληροφοριών των ΗΠΑ.

Ο Σνόουντεν είναι ελεύθερος να φύγει και θα πρέπει να το κάνει το ταχύτερο δυνατό, σημείωσε ο Ρώσος πρόεδρος σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε κατά τη διάρκεια επίσκεψής του στην Φινλανδία.

Ανέφερε πως “η Ρωσία δεν έχει συνάψει με τις ΗΠΑ μια συμφωνία έκδοσης, αλλά σημείωσε ότι «όσο πιο γρήγορα ο Σνόουντεν επιλέξει έναν προορισμό, τόσο το καλύτερο θα είναι για την Ρωσία και για τον ίδιο”.

Ο Πούτιν πρόσθεσε ότι ελπίζει η υπόθεση αυτή να μην επηρεάσει τις σχέσεις με την Ουάσινγκτον, η οποία επιζητεί η Ρωσία να τον παραδώσει στις ΗΠΑ, αφήνοντας να εννοηθεί ότι η Μόσχα δεν θα τον παραδώσει, ενώ παράλληλα απέρριψε τις αμερικανικές κατηγορίες για τη Ρωσία όσον αφορά την υπόθεση αυτή χαρακτηρίζοντάς τις «ανοησίες».

Η εξέλιξη αυτή έρχεται να ρίξει φως στη χθεσινή “εξαφάνιση” του Σνόουντεν. Ο πρώην πράκτορας έκανε τους πάντες να πιστέψουν πως πετάει από Μόσχα για Κούβα. Δημοσιογράφοι και ρεπόρτερ επιβιβάστηκαν στην πτήση, μόνο για να ανακαλύψουν πως ο Σνόουντεν είχε μείνει στη Μόσχα. Το ταξίδι από Μόσχα για Κούβα διαρκεί 16 ώρες.

Διπλός ισχυρός σεισμός ταρακούνησε τη μισή Ελλάδα: Τι είναι γνωστό μέχρι τώρα – Οι πρώτες εκτιμήσεις

σεισμός

Διπλός ισχυρός σεισμός ταρακούνησε τη μισή Ελλάδα: Τι είναι γνωστό μέχρι τώρα – Οι πρώτες εκτιμήσεις

Δύο ισχυροί σεισμοί σημειώθηκαν στην Ηλεία - Οι πρώτες εκτιμήσεις από τους σεισμολόγους

Απάντηση Φαραντούρη σε Μητσοτάκη: «Έτσι λειτουργεί η δικαιοσύνη στα δημοκρατικά ευρωπαϊκά κράτη»

ΝΙΚΟΛΑΣ ΦΑΡΑΝΤΟΥΡΗΣ

Απάντηση Φαραντούρη σε Μητσοτάκη: «Έτσι λειτουργεί η δικαιοσύνη στα δημοκρατικά ευρωπαϊκά κράτη»

Η απάντηση του συμβούλου Ευρωπαϊκής Πολιτικής του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ στον πρωθυπουργό