Ομόφυλα ζευγάρια: Άνω κάτω η ΝΔ για το νομοσχέδιο

Και ο Αθανασίου καταψηφίζει το νομοσχέδιο για τα ομόφυλα ζευγάρια

ΒΟΥΛΗ

Τριγμούς στο εσωτερικό του κυβερνώντος κόμματος έχει προκαλέσει το νομοσχέδιο για τα ομόφυλα ζευγάρια , με γαλάζιους βουλευτές να δηλώνουν ότι θα απέχουν ή θα καταψηφίσουν.

Με βουλευτές του κυβερνώντος κόμματος να έχουν εκφράσει από την αρχή έντονες αντιδράσεις , η κυβέρνηση επιδιώκει τώρα με κάθε τρόπο να μην υπάρξει μεγάλη απώλεια «γαλάζιων» στελεχών. Έτσι ασκούνται παρασκηνιακές πιέσεις στους «διαφωνούντες» προκειμένου να επιλέξουν την αποχή, αντί της καταψήφισης, καθώς η τελευταία όπως περιγράφεται θα αποτελούσε «επιθετική ενέργεια» κατά της ηγεσίας της ΝΔ.

Την ίδια ώρα υπάρχουν φόβοι ότι «ακροδεξιά πτέρυγα» του κυβερνώντος κόμματος θα περάσει στη αντεπίθεση. Άλλωστε πληροφορίες θέλουν τον πρώην πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά -ο οποίος εξαρχής είχε πάει κόντρα στον Κυριάκο Μητσοτάκη, εκφράζοντας ανοιχτά την αντίθεσή του- να αναμένεται να σηκώσει ψηλά τους τόνους κατά την αυριανή (15/2) του ομιλία στη Βουλή και να καλεί  σε καταψήφιση του νομοσχεδίου τους βουλευτές της κυβερνητικής πλειοψηφίας. Δημοσιεύματα αναφέρουν ότι ο ίδιος θα θέσει γενικότερο θέμα «ιδεολογικής καθαρότητας» για τις επιλογές Μητσοτάκη στην πρωθυπουργία.

Ο Στέλιος Πέτσας και ο Θάνος Πλεύρης, ανακοίνωσαν σήμερα (14/2) ότι θα απέχουν, εκφράζοντας ανοιχτά την διαφωνία τους με το νομοσχέδιο.  Οι τριγμοί που έχει προκαλέσει στο εσωτερικό του κυβερνώντος κόμματος για το νομοσχέδιο, συνεχίστηκαν και στην πορεία  και από τους βουλευτές της ΝΔ, που ανακοίνωσαν σήμερα ότι καταψηφίζουν, με τους Μίλτο Χρυσομάλλη, ‘Αννα Καραμανλή, Ευριπίδη Στυλιανίδη και Χαράλαμπο Αθανασίου να τάσσονται ανοιχτά κατά του νομοσχεδίου.  

 

 

«Πυρά» τις Έλενας Ακρίτα για το κακοστημένο ρατσιστικό show του δημάρχου Περάματος στους εξαθλιωμένους Ρομά

lagoudakos 1024x683 1

«Πυρά» τις Έλενας Ακρίτα για το κακοστημένο ρατσιστικό show του δημάρχου Περάματος στους εξαθλιωμένους Ρομά

«Ο κ. Λαγουδάκος δίνει συνειδητά χώρο σε ρατσιστικές και ακροδεξιές πρακτικές, σε μια περιοχή που…

Ο ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ καταδικάζει απερίφραστα την παραβίαση της Συμφωνίας των Πρεσπών από τον αρχηγό του VMRO Χρίστιαν Μίτσκοσκι

VMRO

Ο ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ καταδικάζει απερίφραστα την παραβίαση της Συμφωνίας των Πρεσπών από τον αρχηγό του VMRO Χρίστιαν Μίτσκοσκι

Ο ΣΥΡΙΖΑ καλεί τον πρωθυπουργό της Βόρειας Μακεδονίας «να συμμορφωθεί επιτέλους με το διεθνές δίκαιο»…