Newsroom

Newsroom

Το Ισλαμικό Κράτος απειλεί τις ΗΠΑ: "Θα σας πνίξουμε όλους στο αίμα"

Το Ισλαμικό Κράτος, η οργάνωση των ακραίων τζιχαντιστών που έχει καταλάβει μεγάλο μέρος του Ιράκ και προκάλεσε τις πρώτες αεροπορικές…

ikil

Το Ισλαμικό Κράτος, η οργάνωση των ακραίων τζιχαντιστών που έχει καταλάβει μεγάλο μέρος του Ιράκ και προκάλεσε τις πρώτες αεροπορικές επιδρομές των ΗΠΑ στη χώρα μετά την αποχώρηση των αμερικανικών στρατευμάτων, το 2011, προειδοποίησε την Ουάσινγκτον ότι θα πλήξει Αμερικανούς «όπου κι αν βρίσκονται», εάν από τις επιδρομές αυτές χτυπηθούν οι μαχητές του.

Στο βίντεο που έδωσε στη δημοσιότητα η οργάνωση εμφανίζεται η φωτογραφία ενός Αμερικανού ο οποίος είχε αποκεφαλιστεί την περίοδο της κατοχής του Ιράκ από τις αμερικανικές δυνάμεις. «Θα σας πνίξουμε όλους στο αίμα», αναφέρει στα αγγλικά η ανακοίνωση που συνοδεύει τη φωτογραφία.

Παράλληλα, οι μαχητές του Ισλαμικού Κράτους ανέλαβαν την ευθύνη για την απαγωγή ενός Ιάπωνα πολίτη στη Συρία, με σχετική αναφορά τους στο διαδίκτυο.

Ένα βίντεο που ανέβηκε στο YouTube τις προηγούμενες ημέρες έδειχνε έναν άνδρα που φορούσε T-shirt να βρίσκεται στο έδαφος και να ανακρίνεται από ομάδα αγνώστων. Ο άντρας, απαντώντας στις ερωτήσεις των απαγωγέων του, ανέφερε ότι ονομάζεται Αρούνα Γιουκάβα και ότι είναι γιατρός και δημοσιογράφος.

Το ΚΚΕ χαρακτηρίζει “αντικομμουνιστική αθλιότητα”, προεκλογικό διαφημιστικό σποτ της Ευρωβουλής

ΚΚΕ

Το ΚΚΕ χαρακτηρίζει “αντικομμουνιστική αθλιότητα”, προεκλογικό διαφημιστικό σποτ της Ευρωβουλής

«Το ανιστόρητο σποτ προσφέρει άθελα του και μια πολύτιμη υπηρεσία. Φανερώνει ποιον πραγματικά θεωρεί αντίπαλο…