Newsroom

Newsroom

Ασφαλιστικό: "Ωρολογιακή βόμβα"…ελλειμμάτων και υποχρηματοδότησης

Σε ασφαλιστικό σύστημα τριών Ταμείων, ένα για τους μισθωτούς, ένα για όλους τους ελεύθερους επαγγελματίες κι ένα τρίτο για τους…

asfalistiko

Σε ασφαλιστικό σύστημα τριών Ταμείων, ένα για τους μισθωτούς, ένα για όλους τους ελεύθερους επαγγελματίες κι ένα τρίτο για τους αγρότες καλείται να καταλήξει η κυβέρνηση. Αφετηρία η έκθεση του Κέντρου Προγραμματισμού και Οικονομικών Ερευνών (ΚΕΠΕ) που αναμένει το υπουργείο Εργασίας και πρόκειται να δημοσιοποιηθεί το επόμενο διάστημα με στόχο, όπως γράφει η «Καθημερινή», το σχετικό νομοσχέδιο να κατατεθεί στη Βουλή το Νοέμβριο.

Να σημειωθεί ότι στην τελευταία έκθεση αξιολόγησης ορίζεται ότι ο νέος νόμος πρέπει να ισχύσει από την 1η Ιανουαρίου του 2015. Πάντως, στο χώρο των ταμείων επικρατεί μεγάλη ανησυχία όχι τόσο για το ταμειακό έλλειμμα των 2 δισ. ευρώ για φέτος όσο για το σοβαρό πρόβλημα υποχρηματοδότησης που εντοπίζεται από το 2016 και μετά. Η κρισιμότητα του συστήματος αν και δεν αναφέρεται ως τέτοια, εκτιμάται ότι θα οδηγήσει οπωσδήποτε στη λήψη πρόσθετων μέτρων. Σε διαφορετική περίπτωση, η διοικητική μεταρρύθμιση δεν θα έχει κανένα νόημα.

ΗΠΑ: Ανεστάλη η αποστολή πυρομαχικών αμερικανικής κατασκευής στο Ισραήλ

usa

ΗΠΑ: Ανεστάλη η αποστολή πυρομαχικών αμερικανικής κατασκευής στο Ισραήλ

Η κυβέρνηση Μπάιντεν ανέστειλε την περασμένη εβδομάδα την αποστολή πυρομαχικών αμερικανικής κατασκευής στο Ισραήλ για…

Μπέρναρντ Χιλ: Πέθανε ο γνωστός ηθοποιός – Οι ρόλοι του σε Τιτανικό και Άρχοντα των Δαχτυλιδιών

Bernat theoden titanikos

Μπέρναρντ Χιλ: Πέθανε ο γνωστός ηθοποιός – Οι ρόλοι του σε Τιτανικό και Άρχοντα των Δαχτυλιδιών

Ο ηθοποιός Μπέρναρντ Χιλ, γνωστός από τους ρόλους του στον Τιτανικό και στον Άρχοντα των…