Σωτήρης Τσαφούλιας για Τέμπη: «Τα νέα παιδιά πλήρωσαν τις παθογένειες του κράτους» (video)

«Οι δημοσιογραφικές εκπομπές που ανέδειξαν το θέμα – και τους ευχαριστούμε –  έχουν ευθύνη γιατί το 1/10 να αφιέρωναν στα πράγματα που δεν γίνονται σωστά για την ασφάλειά μας σε σχέση με τον χρόνο που αφιερώνουν στους παίκτες των ριάλιτι ή σε άλλα πράγματα που δεν έχουν αξία κάτι θα είχε φτιάξει», είπε χαρακτηριστικά.

τσαφουλιας 1

Ο γνωστός σκηνοθέτης μίλησε για το δυστύχημα στα Τέμπη, τη στάση του πρώην Υπουργού Μεταφορών, Κώστα Καραμανλή και τις τεράστιες ευθύνες της πολιτείας στην εκπομπή «Επίλογος» στο Ert News.

«Είτε έχει ποινική ευθύνη για τα ψέματα του, είτε ήταν διακοσμητικός υπουργός», είπε για τον Κώστα Καραμανλή.

«Το δυστύχημα στα Τέμπη δεν ανέδειξε τίποτα άλλο από την παθογένεια και την ανικανότητα της ελληνικής Πολιτείας τα τελευταία 23 χρόνια. Το έγκλημα αυτό είναι συλλογικής ευθύνης» δήλωσε αρχικά. «Όχι μόνο της πολιτικής εξουσίας. Είναι ένα δυστύχημα με νεκρούς και το μόνο χειρότερο είναι να έχεις νέους νεκρούς. Αυτά τα παιδιά πλήρωσαν τις παθογένειες του κράτους. Είναι μία στιγμή που πρέπει να κάνουμε όλοι την αυτοκριτική μας. Όποιος χρησιμοποίησε γνωστό για να σβήσει κλήση, για να βάλει το παιδί του κάπου καλά στον στρατό έχει ευθύνη. Οι δημοσιογραφικές εκπομπές που ανέδειξαν το θέμα – και τους ευχαριστούμε –  έχουν ευθύνη γιατί το 1/10 να αφιέρωναν στα πράγματα που δεν γίνονται σωστά για την ασφάλειά μας σε σχέση με τον χρόνο που αφιερώνουν στους παίκτες των ριάλιτι ή σε άλλα πράγματα που δεν έχουν αξία κάτι θα είχε φτιάξει», πρόσθεσε.

«Για τους πολιτικούς δεν το συζητάμε. Οι όροι πολιτική ευθύνη και ευθιξία απέχουν κατά πολύ. Μου κάνει έκπληξη το πόσο γρήγορα μπήκαμε στο παιχνίδι “εσύ φταις”, εγώ φταίω”».

Η άποψη του για τον Υπουργό Μεταφορών ήταν ότι θα έπρεπε να παραιτηθεί τη στιγμή που η Ευρώπη παρέπεμψε τη χώρα μας στα δικαστήρια για τις ελλείψεις στην ασφάλεια των τρένων.

«Βλέπω τη στάση του υπουργού και το βίντεο της ομιλίας του για την ασφάλεια που έλεγε “θα έπρεπε να ντρέπεστε”. Βλέποντας την ομιλία αυτή, ή αυτός ο άνθρωπος ήξερε ότι λέει ψέματα άρα η ευθύνη του είναι ποινική και όχι απλά πολιτική ή δεν το ήξερε και ήταν ένας διακοσμητικός υπουργός και οι συνεργάτες του τον εξέθεσαν. Αν έπρεπε να αναληφθεί μία ευθύνη, θα έπρεπε να παραιτηθεί όταν η Ευρώπη μας παρέπεμψε στο δικαστήριο για την ασφάλεια των τρένων».

«Καμπανάκι» του ΕΟΦ που διαφημίζεται για τους πόνους των αρθρώσεων -«Μην το χρησιμοποιήσετε»

eof

«Καμπανάκι» του ΕΟΦ που διαφημίζεται για τους πόνους των αρθρώσεων -«Μην το χρησιμοποιήσετε»

Το σκεύασμα αυτό δεν είναι εγκεκριμένο φαρμακευτικό προϊόν και ως εκ τούτου δεν έχει αξιολογηθεί…