Πρόταση για ποινική δίωξη κατά του Τραμπ για την επίθεση στο Καπιτώλιο

Η κοινοβουλευτική επιτροπή έρευνας προτείνει την παραπομπη του πρώην προέδρου των ΗΠΑ, μεταξύ άλλων και για υποκίνηση εξέγερσης

τραμπ 1

Η κοινοβουλευτική επιτροπή έρευνας για την επίθεση στο Καπιτώλιο, στις 6 Ιανουαρίου 2021, συνέστησε χθες ομόφωνα να ασκηθεί ποινική δίωξη κατά του πρώην προέδρου Ντόναλντ Τραμπ, μεταξύ άλλων και για υποκίνηση εξέγερσης.

Η επιτροπή, που αποτελείται από επτά Δημοκρατικούς και δύο Ρεπουμπλικάνους βουλευτές, πρότεινε επίσης να διωχθεί δικαστικά ο πρώην πρόεδρος για παρεμπόδιση επίσημης διαδικασίας, για συνωμοσία σε βάρος του αμερικανικού κράτους και για ψευδείς δηλώσεις, όπως μεταδίδει το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων.

Η παρεμπόδιση επίσημης διαδικασίας αφορά την επικύρωση των αποτελεσμάτων των προεδρικών εκλογών του 2020 που ήταν σε εξέλιξη εκείνη την ημέρα στο Κογκρέσο.

Ο Τραμπ, από την πλευρά του, κατήγγειλε τις «ψευδείς κατηγορίες» σε βάρος του, βλέποντας στην απόφαση της επιτροπής πολιτικό ελιγμό προκειμένου να εμποδιστεί η υποψηφιότητά του στις προεδρικές εκλογές του 2024.

«Όλη αυτή η ιστορία για να μου ασκηθεί δίωξη είναι ακριβώς σαν την παραπομπή μου σε δίκη στο Κογκρέσο — κομματική προσπάθεια για να αποκλειστούμε, εγώ και το ρεπουμπλικανικό κόμμα», από την κούρσα για τον Λευκό Οίκο, ανέφερε ο κ. Τραμπ μέσω του ιστότοπου κοινωνικής δικτύωσης που έχει δημιουργήσει, του Truth Social.

ΣΥΡΙΖΑ για Μητσοτάκη: Εγκλωβισμένος στην ίδια του την μικροκομματική τακτική, ζητάει τώρα και τα ρέστα

μητσοτακης μουζακι

ΣΥΡΙΖΑ για Μητσοτάκη: Εγκλωβισμένος στην ίδια του την μικροκομματική τακτική, ζητάει τώρα και τα ρέστα

«Ας του θυμίσουμε ότι η ΝΔ με το VMRO είναι αδελφά κόμματα, καθώς συμμετέχουν και…

Μάνα κατήγγειλε την έφηβη κόρη της για άσκηση βίας κατά της ίδιας και της 12χρονης αδελφής της

1100 e9fe6f8d 3499 412c 810b 6c532298735a

Μάνα κατήγγειλε την έφηβη κόρη της για άσκηση βίας κατά της ίδιας και της 12χρονης αδελφής της

Το απόγευμα της Κυριακής η 42χρονη μητέρα, κάτοικος Καλαφατιώνων Κέρκυρας, κατήγγειλε την κόρη της για…