Newsroom

Newsroom

Τζον Λένον: Ένας ανεπανάληπτος ονειροπόλος της μουσικής

8 Δεκεμβρίου 1980. Το πρωί ο Τζον Λένον υπέγραψε ένα αυτόγραφο στο εξώφυλλο του δίσκου Double Fantasy, στον θαυμαστή του Μαρκ Ντέιβιντ Τσάπμαν.

λενον2

Το βράδυ, ο ίδιος θαυμαστής τον πυροβόλησε, πέντε φορές στην πλάτη, έξω από το σπίτι του στη Νέα Υόρκη. Ο ανεπανάληπτος ονειροπόλος της μουσικής, ο ακτιβιστής, η ψυχή της μουσικής έπεσε νεκρός. Και πέρασε στην ιστορία.

Ο δολοφόνος, μετά την πράξη του έμεινε εκεί, κοιτώντας τον ετοιμοθάνατο Λένον. Λίγα λεπτά αργότερα ο Λένον ξεψύχησε. Μία από τις σφαίρες διαπέρασε την αορτή και του προκάλεσε εσωτερική αιμορραγία.

Ο Τσάπμαν παρακολουθούσε “ατάραχος”. Συνελήφθη και η αστυνομία βρήκε απάνω του εκτός από το όπλο, τον δίσκο που το πρωί είχε υπογράψει το “σκαθάρι”, κασέτες με τραγούδια των Beatles και το θρυλικό μυθιστόρημα “Ο Φύλακας στη σίκαλη” του Σάλιντζερ. 

Σύμφωνα με τις πληροφορίες που έχουν βγει στο φως της δημοσιότητας όλα αυτά τα χρόνια, ο Μαρκ Τσάπμαν ήταν ένα άτομο το οποίο είχε έμμονες ιδέες με αρκετά πράγματα και πρόσωπα (για παράδειγμα το βιβλίο του Σάλιντζερ) και ήταν φανατικός οπαδός του Τζον Λένον, μέχρι που διαπίστωσε ότι ο τραγουδιστής των Beatles ήταν πιο διάσημος ακόμα και από τον Ιησού Χριστό, με αποτέλεσμα να τον μισήσει θανάσιμα.

“Θύμωσα μαζί του γιατί είχε πει πως δεν τον ένοιαζε ο Θεός, ότι δεν πίστευε σε κανέναν, ούτε καν στους Beatles. Ήθελα να φωνάξω δυνατά: μα ποιος νομίζει ότι είναι που μπορεί να λέει αυτά τα πράγματα για τη θρησκεία. Το μυαλό μου γέμισε θυμό και οργή”.

Ο Τσάπμαν είχε σκεφτεί ότι σκοτώνοντας κάποιον διάσημο άνθρωπο θα γινόταν ο ίδιος σημαντικός και θα έδινε στη ζωή του κάποιο νόημα. Αργότερα όμως είπε: “Ένοιωσα ότι με τη δολοφονία του Τζον Λένον θα γινόμουν κάποιος, αλλά τελικά έγινα δολοφόνος και οι δολοφόνοι δεν είναι τίποτα”.

Η δολοφονία του Τζον Λένον συνέβη σαν σήμερα στις 8 Δεκεμβρίου του 1980.

Κατεχάκη: Ανεξέλεγκτη πορεία ΙΧ – Τράκαρε παντού, και ο οδηγός… συνέχιζε να οδηγεί (video)

katexaki821

Κατεχάκη: Ανεξέλεγκτη πορεία ΙΧ – Τράκαρε παντού, και ο οδηγός… συνέχιζε να οδηγεί (video)

Τρόμο προκάλεσε ο οδηγός που κυκλοφορούσε με παραμορφωμένο αυτοκίνητο και χτυπούσε σε κιγκλιδώματα και πεζοδρόμια

Στις Σέρρες η Βίκυ Φλέσσα κάνει προεκλογικές εκδηλώσεις με δημόσιο χρήμα από κονδύλια της Αντιπεριφέρειας!

flessa 1

Στις Σέρρες η Βίκυ Φλέσσα κάνει προεκλογικές εκδηλώσεις με δημόσιο χρήμα από κονδύλια της Αντιπεριφέρειας!

Ο Γιάννης Μυλόπουλος ζητά να ενημερωθεί για τα κριτήρια με τα οποία επέλεξε η Περιφερειακή…