Newsroom

Newsroom

«Χαστούκι» Politico σε Μητσοτάκη :Στη «μαύρη λίστα» των ηγετών του 2023-Ταραξίας ευρωπαίος

Σε τρεις κατηγορίες κατατάσσει το Politico τους επιδραστικότερους Ευρωπαίους: τους αποτελεσματικούς, τους ονειροπόλους και τους ταραξίες. Στην τελευταία ειδικά φιγουράρει ο Κυριάκος Μητσοτάκης

politco

Η φετινή λίστα του Politico με τους 28 πιο επιδραστικούς ανθρώπους στην Ευρώπη για το 2023 χωρίζεται, όπως κάθε χρόνο, σε τρεις κατηγορίες: εκείνους που δρουν, εκείνους που ονειρεύονται και εκείνους που προκαλούν προβλήματα ή αλλιώς οι αποτελεσματικοί, οι ονειροπόλοι, οι ταραξίες.Στην τελευταία ειδικά φιγουράρει ο Κυριάκος Μητσοτάκης

Ο πρωθυπουργός εμφανίζεται στην κατηγορία των προσώπων που προκαλούν «ταραχές», ενώ ο χαρακτηρισμός που τον συνοδεύει είναι η «ξεθωριασμένη ασπίδα».

politco

Το Politico σημειώνει ότι «όσον αφορά τα δικαιώματα, οι Βρυξέλλες δεν κατάφεραν να τον πείσουν να σταματήσει αυτό που ομάδες ανθρωπίνων δικαιωμάτων λένε ότι είναι η παράνομη επαναπροώθηση μεταναστών πίσω στα διεθνή ύδατα. Αντ’ αυτού, η πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν, επαίνεσε την Ελλάδα για τις προσπάθειές της να επιβάλει τα σύνορά της, αποκαλώντας την «ασπίδα της Ευρώπης».

Τονίζεται επίσης το ρεκόρ της κυβέρνησης όσον αφορά την ελευθερία του Τύπου το οποίο συνεχίζει να πέφτει κατακόρυφα. Παράλληλα γίνεται αναφορά στην ετήσια έκθεση της ΕΕ για το κράτος δικαίου που επανέλαβε τις ανησυχίες αρκετών ομάδων για τα δικαιώματα των μέσων ενημέρωσης σχετικά με την αυξανόμενη βία κατά των δημοσιογράφων και την επιλεκτική χρηματοδότηση των μέσων ενημέρωσης από το κράτος.

Με το βλέμμα του στραμμένο στις εκλογές του επόμενου έτους, όπως υπογραμμίζει το Politico, ο Μητσοτάκης επιθυμεί να αποφύγει τις κατηγορίες ότι η κυβέρνησή του παρακολουθεί παράνομα πολιτικούς αντιπάλους και επικριτικούς δημοσιογράφους, τις οποίες έχει επανειλημμένα αρνηθεί.

Νέο βίντεο της Χαμάς με ομήρους: Ένας Αμερικάνος και ένας Ισραηλινός ελπίζουν σε συμφωνία (video)

Screenshot 2024 04 27 204402

Νέο βίντεο της Χαμάς με ομήρους: Ένας Αμερικάνος και ένας Ισραηλινός ελπίζουν σε συμφωνία (video)

Στο βίντεο, διάρκειας τριών λεπτών, οι Σίγκελ και Μιράν αναφέρουν τα ονόματά τους, και λένε…

ΚΚΕ για διάρρηξη στο Υπουργείο Εσωτερικών: Η κυβέρνηση οφείλει να δώσει άμεσα εξηγήσεις

kke

ΚΚΕ για διάρρηξη στο Υπουργείο Εσωτερικών: Η κυβέρνηση οφείλει να δώσει άμεσα εξηγήσεις

«Οι πολιτικές ευθύνες της κυβέρνησης είναι δεδομένες, όσα πορίσματα κι αν εκδώσει για να καλύψει…