Newsroom

Newsroom

Το σεξ και η συμβίωση εκτός γάμου θα τιμωρούνται με φυλάκιση στην Ινδονησία

Ανάμεσα στις αλλαγές που θα εγκριθούν θα είναι η απαγόρευση προσβολής του προέδρου ή των κρατικών θεσμών και η έκφραση οποιασδήποτε άποψης αντίθετης στην ιδεολογία του κράτους.

AP22329264245490

Νέο ποινικό κώδικα ο οποίος προβλέπει ότι το σεξ εκτός γάμου θα τιμωρείται με ποινή φυλάκισης έως ενός έτους, αναμένεται να εγκρίνει το κοινοβούλιο της Ινδονησίας, σύμφωνα με αξιωματούχους.

Επίσης θα απαγορεύεται και η συμβίωση πριν από τον γάμο. Ανάμεσα στις αλλαγές που θα εγκριθούν θα είναι η απαγόρευση προσβολής του προέδρου ή των κρατικών θεσμών και η έκφραση οποιασδήποτε άποψης αντίθετης στην ιδεολογία του κράτους.

Ο νέος ποινικός κώδικας αναμένεται να εγκριθεί στις 15 Δεκεμβρίου, δήλωσε στο Reuters ο αναπληρωτής υπουργός Δικαιοσύνης, Έντουαρντ Ομάρ Σαρίφ Χιάριετζ. “Είμαστε υπερήφανοι που έχουμε έναν ποινικό κώδικα ο οποίος είναι σύμφωνος με τις ινδονησιακές αξίες”, συμπλήρωσε.

Προηγούμενο σχέδιο του κώδικα επρόκειτο να τεθεί σε ψηφοφορία το 2019, όμως πυροδότησε διαμαρτυρίες σε όλη τη χώρα. Δεκάδες χιλιάδες άνθρωποι διαδήλωσαν διαμαρτυρόμενοι για τον περιορισμό των ελευθεριών.

Σύμφωνα με το τελευταίο προσχέδιο, με ημερομηνία 24 Νοεμβρίου, το προγαμιαίο σεξ θα μπορεί να καταγγελθεί μόνο από συγκεκριμένα άτομα, όπως στενοί συγγενείς και η μέγιστη ποινή θα είναι φυλάκιση ενός έτους.

Η προσβολή του προέδρου, την οποία μπορεί να καταγγείλει μόνο ο πρόεδρος, θα είναι αδίκημα θα τιμωρείται με ποινή φυλάκισης έως τρία χρόνια.

Οι αλλαγές αποτελούν “τεράστια οπισθοδρόμηση για τη δημοκρατία στην Ινδονησία”, επεσήμανε ο Αντρέας Χαρσόνο, του Παρατηρητηρίου Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων. Ο νέος κώδικας δεν απειλεί τις δημοκρατικές ελευθερίες, απάντησε ο αναπληρωτής υπουργός Δικαιοσύνης.

Μετέτρεψαν σπίτι στην Ιπποκράτειο Πολιτεία σε παράνομο κέντρο απεξάρτησης – Πέντε συλλήψεις

5653777 1

Μετέτρεψαν σπίτι στην Ιπποκράτειο Πολιτεία σε παράνομο κέντρο απεξάρτησης – Πέντε συλλήψεις

Μετά από επιχείρηση αστυνομικών, εντοπίστηκε το εν λόγω σπίτι, μέσα στο οποίο διέμεναν 14 άτομα…

Νέο βίντεο της Χαμάς με ομήρους: Ένας Αμερικάνος και ένας Ισραηλινός ελπίζουν σε συμφωνία (video)

Screenshot 2024 04 27 204402

Νέο βίντεο της Χαμάς με ομήρους: Ένας Αμερικάνος και ένας Ισραηλινός ελπίζουν σε συμφωνία (video)

Στο βίντεο, διάρκειας τριών λεπτών, οι Σίγκελ και Μιράν αναφέρουν τα ονόματά τους, και λένε…