Newsroom

Newsroom

Σεισμός 3,9 Ρίχτερ στη Θήβα, αισθητός και στην Αττική

Καθησυχαστικός ο Ευθύμιος Λέκκας: "Είμαστε σε καλό δρόμο"

ΕΚ - Σεισμογραφος

Σεισμική δόνηση μεγέθους 3,9 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ σημειώθηκε το πρωί στη Βοιωτία, με επίκεντρο τη Θήβα, η οποία έγινε αισθητή και στην Αττική.

Μιλώντας στην ΕΡΤ, ο καθηγητής Γεωλογίας και πρόεδρος του ΟΑΣΠ Ευθύμιος Λέκκας δήλωσε ότι δεν υπάρχει λόγος ανησυχίας, ενώ πρόκειται για μετασεισμό, καθώς εδώ και 1,5 χρόνο υπάρχει έντονη σεισμική ακολουθία στην περιοχή της Θήβας.
Ερωτηθείς αν υπάρχει κίνδυνος να εκδηλωθεί ένας μεγαλύτερος σεισμός από το συγκεκριμένο ρήγμα, ο κ. Λέκκας εξήγησε: “Υπάρχει μια μακρά σεισμική ακολουθία. Θεωρώ ότι οι κύριοι σεισμοί εκδηλώθηκαν το προηγούμενο χρονικό διάστημα και τώρα είμαστε σε μία μετασεισμική ακολουθία η οποία δεν εκτονώνεται σε σύντομο χρονικό διάστημα, εκτονώνεται σε μεγάλο χρόνο, και θεωρώ ότι μία από τις εκτονώσεις είναι και η σημερινή, αλλά και η δόνηση του Σαββάτου. Είμαστε σε καλό δρόμο“.
Εξήγησε ακόμα πως οι άλλοι σεισμοί που έχουν εκδηλωθεί το τελευταίο διάστημα σε Κρήτη και Σάμο δεν έχουν καμία συσχέτιση μεταξύ τους και δε διεγείρουν ο ένας τον άλλο.

Τρόμος στη Νέα Υόρκη: Αεροσκάφος έπεσε σε παραλία ενώ προσπαθούσε να κάνει αναγκαστική προσγείωση- Καρφώθηκε με τη μύτη (video)

Καταγραφή 4

Τρόμος στη Νέα Υόρκη: Αεροσκάφος έπεσε σε παραλία ενώ προσπαθούσε να κάνει αναγκαστική προσγείωση- Καρφώθηκε με τη μύτη (video)

Ευτυχώς οι δυο επιβαίνοντες είναι καλά στην υγεία τους