Δεν πειράζει, θα το αντέξεις!

Η εξαπάτηση των άλλων είναι μια αναπόδραστη δεύτερη φύση του Μητσοτάκη. Στην παρούσα όμως φάση, το ζωτικό ψεύδος είναι αναγκαία προϋπόθεση για την πολιτική του επιβίωση.

ΕΚ - Μητσοτακης γκομενος

Μετά τις τελευταίες δηλώσεις τού κυβερνητικού εκπροσώπου, τεκμαίρεται ότι «ο Σύριζα έχει απλώσει τα πλοκάμια του παντού και ελέγχει τον παγκόσμιο τύπο» και πίσω από κάθε έγκριτο διεθνές ενημερωτικό έντυπο, κρύβεται ένας εντεταλμένος μαδουραίος δημοσιογράφος.

Πέρα από τις όποιες φαιδρότητες του Γ. Οικονόμου, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος συνεχίζει συστηματικά τα ad hominem επιχειρήματα. Με αυθαίρετο αν όχι ολιγαρχικό τρόπο, τοποθετεί τον εαυτό του στο υψηλότερο ράφι της αυθεντίας και της αξιοπιστίας και ως τέτοιος μοιράζει «καταδίκες» και αφορισμούς. Στρέφεται δηλαδή εναντίον των δημοσιογράφων, τους προσβάλει και τους διαβάλει δημόσια, επιδιώκοντας έτσι να απαξιώνεται και η αρθρογραφία τους. Όπως ακριβώς κάνει ο πρώτος διδάξας Μητσοτάκης:

-Με προσβάλλετε κύριε Πρωθυπουργέ…

-Δεν πειράζει, θα το αντέξεις!

Η εξαπάτηση των άλλων είναι μια αναπόδραστη δεύτερη φύση του Μητσοτάκη. Στην παρούσα όμως φάση, το ζωτικό ψεύδος είναι αναγκαία προϋπόθεση για την πολιτική του επιβίωση. Γι’ αυτό, τις επόμενες ημέρες στη βουλή, η Δημοκρατία θα ζήσει επώδυνες στιγμές. Οφθαλμοφανή γεγονότα κι αδιάσειστα επιχειρήματα θα εκσφενδονίζονται στο κενό μαζί με αυτούς που θα τα παρουσιάζουν.

Δυστυχώς όμως για την κυβέρνηση, τη γιούχα δεν θα την αποφύγει.

Στους Νew Υork Τimes, στο Politico, στην Guardian και αλλού δεν αρθρογραφούν Πρετεντέρηδες, Παπαπαναγιώτηδες και λοιποί Παρατρεχάμενοι της λίστας Πέτσα, που αγνοούν τους νόμους της Λογικής, τις αρχές της Δημοκρατίας, τελευταίως και βασικά άρθρα του Συντάγματος. Mήτε συνηθίζεται η κατάθεση φαύλων επιχειρημάτων.

Η αλήθεια λοιπόν θα τους επανέρχεται δριμύτατη από τα ξένα. Από δημοσιογράφους που δεν μπορούν να τους τυλίξουν σε μια κόλλα χαρτί και να τους πηγαίνουν δικαστικά με στημένο κατηγορητήριο για σύσταση συμμορίας. Από συναδέλφους που δεν κατοικούν στη χώρα της άρνησης και που στηρίζουν την εγχώρια αποκαλυπτική έρευνα.

Όσο για τη Νέα Δημοκρατία και τους εκλεγμένους της, η μόνη τους σκορδοκαΐλα είναι να μην αμαυρωθεί το image τους στα μάτια των ψηφοφόρων τους, αυτών που δεν ασχολούνται καθόλου με το τι συμβαίνει εκτός του σαλονιού τους. Αν διατηρήσουν αυτό το ποίμνιο και τους ξαναψηφίσει, χαλάλι η αποσταθεροποίηση του πολιτικού μας συστήματος.

Τα άρθρα που δημοσιεύονται στην κατηγορία «Απόψεις» εκφράζουν τον/την συντάκτη/τριά τους και οι θέσεις δεν συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη του koutipandoras.gr

Ρουβίκωνας: Παρέμβαση αλληλεγγύης στον Παλαιστινιακό λαό έξω από την αμερικάνικη πρεσβεία (Photos)

ρουβικωνας

Ρουβίκωνας: Παρέμβαση αλληλεγγύης στον Παλαιστινιακό λαό έξω από την αμερικάνικη πρεσβεία (Photos)

Η αστυνομία προχώρησε σε προσαγωγές των μελών της οργάνωσης που συμμετείχαν στην παρέμβαση, οι οποίοι…

Κατεχάκη: Ανεξέλεγκτη πορεία ΙΧ – Τράκαρε παντού, και ο οδηγός… συνέχιζε να οδηγεί (video)

katexaki821

Κατεχάκη: Ανεξέλεγκτη πορεία ΙΧ – Τράκαρε παντού, και ο οδηγός… συνέχιζε να οδηγεί (video)

Τρόμο προκάλεσε ο οδηγός που κυκλοφορούσε με παραμορφωμένο αυτοκίνητο και χτυπούσε σε κιγκλιδώματα και πεζοδρόμια

Στις Σέρρες η Βίκυ Φλέσσα κάνει προεκλογικές εκδηλώσεις με δημόσιο χρήμα από κονδύλια της Αντιπεριφέρειας!

flessa 1

Στις Σέρρες η Βίκυ Φλέσσα κάνει προεκλογικές εκδηλώσεις με δημόσιο χρήμα από κονδύλια της Αντιπεριφέρειας!

Ο Γιάννης Μυλόπουλος ζητά να ενημερωθεί για τα κριτήρια με τα οποία επέλεξε η Περιφερειακή…