Newsroom

Newsroom

Καρφιά Τσίπρα για το μήνυμα Ζελένσκι στην Ελληνική Βουλή: «Ελπίζω να μιλήσει και για την κατοχή στην Κύπρο»

Παράλληλα άσκησε πολύ σκληρή κριτική στον Κυριάκο Μητσοτάκη για την αποστολή όπλων και όχι μόνο ανθρωπιστικής βοήθειας στην Ουκρανία, την ίδια στιγμή που η Τουρκία έχει αναλάβει ρόλο του ειρηνοποιού!

5407330

Σκληρά καρφιά πέταξε ο Αλέξης Τσίπρας, πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ και πρώην Πρωθυπουργός, σχετικά με την επικείμενη ομιλία Ζελένσκι στο Ελληνικό Κοινοβούλιο, κατά τη διάρκεια της πρωινής συνέντευξης που παραχώρησε στον Γιώργο Παπαδάκη, στο κανάλι του ΑΝΤ1.

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ υπενθύμισε ότι δεν μπορεί να παραβλέπεται τούτες τις ώρες ότι η πρώτη εισβολή εναντίον ανεξάρτητης χώρας στην Ευρώπη, έγινε το 1974 από τον τουρκικό ΑΤΤΙΛΑ στην Κύπρο και από τότε η διεθνής κοινότητα, η Δύση και το ΝΑΤΟ όχι απλώς αποδέχονται την παράνομη κατοχή εδαφών από την Τουρκία αλλά συνεχίζουν να την έχουν στην αγκαλιά τους και να την αντιμετωπίζουν με προνομιακή ανοχή και συμεριφορά.

Παράλληλα άσκησε πολύ σκληρή κριτική στον Κυριάκο Μητσοτάκη για την αποστολή όπλων και όχι μόνο ανθρωπιστικής βοήθειας στην Ουκρανία, την ίδια στιγμή που η Τουρκία έχει αναλάβει ρόλο του ειρηνοποιού!

Το εν λόγω απόσπασμα από την τοποθέτησή του στην πρωινή εκπομπή του Παπαδάκη, ο Αλέξης Τσίπρας το ανάρτησε και στο Twitter, γράφοντας ότι:

«Όπως μίλησε για τη διχοτόμηση του Βερολίνου στη Γερμανία, όπως μίλησε για τον Τσώρτσιλ στη Βρετανία, ελπίζω ότι, μιλώντας στο ελληνικό κοινοβούλιο, ο Πρόεδρος Ζελένσκι θα δώσει και ένα μήνυμα για την ευρωπαϊκή χώρα που εδώ και 48 χρόνια βιώνει την τουρκική εισβολή και κατοχή»

Τσίπρας: Χρειάζεται ένα σχέδιο έκτακτης ανάγκης, να παρέμβει το κράτος στις αγορές

Την ανάγκη ενός σχεδίου «έκτακτης ανάγκης» από το κράτος προκειμένου να αντιμετωπιστεί η «ζοφερή κατάσταση» στο ενεργειακό τόνισε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Αλέξης Τσίπρας σε συνέντευξη που παραχώρησε στον ΑΝΤ1.

«Δεν έχει νόημα να περιγράφουμε τη ζοφερή κατάσταση, έχει νόημα να δούμε πως θα βγούμε από αυτή», σημείωσε ο Αλ. Τσίπρας, υπογραμμίζοντας πως μεταξύ των «παραδοχών» που πρέπει πρώτα να κάνουμε είναι ότι δεν μπορεί να συνεχίζεται ένα «μοντέλο παρωχημένο που εκτινάσσει το κόστος για τον καταναλωτή», την ώρα που η «αισχροκέρδεια» φτάνει το 1,5 δισ. ευρώ.