ΖΧ

Ζωή Χαλιδιά

Εσείς κύριε Σάκη τι είστε τελικά;

Παρακαλώ ας τον υποδεχτούμε με ένα θερμό χειροκρότημα!

sakis rouvas

Φτάνει η ώρα της δίκης και στα πλαίσια του «φτιασιδώνουμε το προφίλ του βιαστή παιδόφιλου Λιγνάδη» κατεβάσαμε και το βαρύ μας πυροβολικό. Το enfant gâté της Νέας Δημοκρατίας, τον καπριτσιόζο κύριο Σάκη Ρουβά. Η υπεράσπιση που άρθρωσε για τον Λιγνάδη αξίζει όλα τα λεφτά. Κι ας ήταν διάρκειας μόνο 5 λεπτών. Παρακαλώ ας τον υποδεχτούμε με ένα θερμό χειροκρότημα!

1. Μας ξεκαθάρισε ο τραγουδιστής ότι δεν είναι δικαστής. Λες κι όποιος άνθρωπος δεν είναι δικαστής αυτομάτως δεν διαθέτει και νοητική ενέργεια που μπορεί να τον οδηγήσει σε μια εσωτερική απόφαση, σε ένα ατομικό συμπέρασμα. Εν τούτοις, «ο μη δικαστής» έβγαλε απόφαση ότι είναι αληθής η υπερασπιστική γραμμή του Λιγνάδη που θέλει τα θύματα να είναι «ναρκομανείς». Λες και κατέχει τις τοξικολογικές εξετάσεις των θυμάτων του κατά την περίοδο των βιασμών, που το επιβεβαιώνουν. Πάλι καλά, θα μπορούσε να ισχυριστεί απλά ό,τι τα ήθελε ο κώλος τους. Έχει μεγάλη πέραση αυτή η θέση στις δικαστικές αίθουσες και στα ΜΜΕ.

2. Δεν μας ξεκαθάρισε όμως σε ποιο έτος παράτησε την ψυχολογία. Κι έτσι δεν μπόρεσε να διαπιστώσει ότι το ψυχογράφημα του παιδο-βιαστή φίλου του ανταποκρίνεται σε όσα μαρτυρούν τα θύματά του: Άσκηση ψυχολογικής βίας, συστηματική σχέση εμπιστοσύνης για την επίτευξη των στόχων του, έντονη σεξουαλική επιθετικότητα έως τον βιασμό, κατηγορηματική άρνηση και ανάληψη ευθύνης των εγκληματικών του πράξεων. Αντ’ αυτών περιορίστηκε στην αφελή γνωμάτευση ότι ο Λιγνάδης «ταλαιπωρείται από μία παθολογία που χρήζει θεραπείας».

3. Μας ξεκαθάρισε ότι έχει διαλέξει πλευρά. Θα είναι με τον φίλο του που τόσο θαυμάζει και αγαπά. Έτσι είναι! Στον δικό του λαμπερό κόσμο κανείς δεν αγαπά και δεν θαυμάζει τα θύματα. Κανείς δεν σκύβει με συμπόνια να τα αφουγκραστεί πόσο μάλλον να τα πιστέψει. Μόνο με τον Λιγνάδη συμπάσχουν, μόνο γι΄αυτόν περισσεύει η κατανόηση. Ευτυχώς όμως, δεν είναι όλοι οι άνθρωποι στέρνες άδεις που ηχούν και που τις προσκυνάνε. Διότι αυτό ακριβώς είναι σήμερα ο Σάκης Ρουβάς. Μια άδεια στέρνα που ηχεί και δη εξαιρετικά παράφωνα. 

Απέναντι του όμως υπάρχουμε όλοι εμείς. Που πιστεύουμε ότι το βάρος της ενοχής αφορά τους θύτες ανεξαρτήτως κοινωνικής και οικονομικής ισχύος ή πολιτικής επιρροής. Και παλεύουμε γι΄αυτό. Εξ ονόματος όλων των παιδιών που βίασε ο πρώην βουλευτής της ΝΔ Νίκος Γεωργιάδης, έναντι αμοιβής στη Μολδαβία, εξ ονόματος της Γεωργίας που βιάστηκε στη σουίτα ξενοδοχείου από γόνο «καλής οικογενείας», εξ ονόματος κάθε αφανούς θύματος που δεν είχε την ψυχική δύναμη και τη στήριξη να αγωνιστεί για το δίκιο του. 

 

Τα άρθρα που δημοσιεύονται στην κατηγορία «Απόψεις» εκφράζουν τον/την συντάκτη/τριά τους και οι θέσεις δεν συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη του koutipandoras.gr

Στις Σέρρες η Βίκυ Φλέσσα κάνει προεκλογικές εκδηλώσεις με δημόσιο χρήμα από κονδύλια της Αντιπεριφέρειας!

flessa 1

Στις Σέρρες η Βίκυ Φλέσσα κάνει προεκλογικές εκδηλώσεις με δημόσιο χρήμα από κονδύλια της Αντιπεριφέρειας!

Ο Γιάννης Μυλόπουλος ζητά να ενημερωθεί για τα κριτήρια με τα οποία επέλεξε η Περιφερειακή…

Σοκάρει η Τερζή: «Στη Eurovision δέχτηκα ψυχική κακοποίηση – Εκείνο το βράδυ μέσα μου πέθαινα» (Video)

image 7

Σοκάρει η Τερζή: «Στη Eurovision δέχτηκα ψυχική κακοποίηση – Εκείνο το βράδυ μέσα μου πέθαινα» (Video)

Η γνωστή τραγουδίστρια μιλάει για την συμμετοχή της στη Eurovision και για πρώτη φορά αποκαλύπτει…

Τραγωδία στην Κρήτη: Τουρίστας έχασε τη ζωή του στην παραλία της Αγίας Μαρίνας – Δεν υπήρχε ναυαγοσώστης

εκαβ3

Τραγωδία στην Κρήτη: Τουρίστας έχασε τη ζωή του στην παραλία της Αγίας Μαρίνας – Δεν υπήρχε ναυαγοσώστης

Λόγω του ισχυρού κυματισμού και του αέρα είχε παρασυρθεί σε μεγάλη απόσταση από την παραλία…