Newsroom

Newsroom

Τραγική η κατάσταση στα νοσοκομεία: Αναμονή μηνών για ένα ραντεβού ή ένα χειρουργείο

Κλεισμένα όλα τα ραντεβού μέχρι το τέλος του χρόνου στο "Γεννηματάς" - Έχουν πάει πίσω χειρουργεία καρκίνου στο Τζάνειο

5463964 0

Τεράστιο πρόβλημα παρατηρείται στα δημόσια νοσοκομεία, καθώς τα ραντεβού και οι επεμβάσεις αποτελούν είδος προς εξαφάνιση, λόγω των αυξημένων νοσηλειών περιστατικών Covid που έχουν φέρει τα νοσοκομεία στα όριά τους, με αποτέλεσμα να μην μπορούν να ανταποκριθούν σε πολλά περιστατικά που δε σχετίζονται με τον κορονοϊό.

Είναι ενδεικτικό ότι στο Λαϊκό Νοσοκομείο, που εφημερεύει σήμερα, οι πέντε από τις είκοσι κλινικές του διατίθενται για περιστατικά Covid, μία από τις οποίες είναι η μία από τις δύο χειρουργικές κλινικές του. Αν λοιπόν θέλει καποιος ένα ραντεβού για κάποιο γαστρεντερολογικό πρόβλημα, το πιο κοντινό ραντεβού που μπορεί να του δοθεί είναι… στα τέλη Ιουνίου, σύμφωνα με ρεπορτάζ του Mega.

Την ίδια στιγμή, στο “Γεννηματάς”, μέχρι το τέλος του χρόνου είναι κλεισμένα όλα τα ραντεβού. “Κάποιος κλείνει για παράδειγμα ένα χειρουργείο τον Σεπτέμβριο που πέρασε. Λόγω του Covid και επειδή έχουν ανασταλεί τα τακτικά χειρουργεία, έχει χάσει τη θέση του, όπως και χιλιάδες άλλοι ασθενείς, με αποτέλεσμα να φτάσει, αν και εφόσον βρει θέση, τον Σεπτέμβριο ή τον Οκτώβριο”, σύμφωνα με το ίδιο ρεπορτάζ.

Εξάλλου, το Τζάνειο στον Πειραιά εξυπηρετεί μόνο τα επείγοντα ογκολογικά περιστατικά και, σύμφωνα με γιατρό, έχουν πάει πίσω χειρουργεία καρκίνου, γιατί δεν είναι σε θέση να τα αντιμετωπίσουν οι γιατροί, αφενός επειδή τους έχουν πάει στα τμήματα Covid, αφετέρου επειδή πολλές κλινικές έχουν μετατραπεί σε κλινικές Covid.

 

 

Επικεφαλής της υπηρεσίας τροφίμων του ΟΗΕ: Η Βόρεια Γάζα βρίσκεται σε κατάσταση απόλυτης πείνας

gaza 7

Επικεφαλής της υπηρεσίας τροφίμων του ΟΗΕ: Η Βόρεια Γάζα βρίσκεται σε κατάσταση απόλυτης πείνας

Το Ισραήλ έχει περιορίσει αυστηρά την είσοδο κρίσιμων ανθρωπιστικών προμηθειών στη Γάζα παρά τις προειδοποιήσεις…

Ο Θανάσης Ευθυμιάδης αποχαιρετά την Άννα Παναγιωτοπούλου: «Σ’ ευχαριστώ από καρδιάς»

Screenshot 2024 05 04 211220

Ο Θανάσης Ευθυμιάδης αποχαιρετά την Άννα Παναγιωτοπούλου: «Σ’ ευχαριστώ από καρδιάς»

Ο ηθοποιός, Θανάσης Ευθυμιάδης, αποχαιρέτησε την Άννα Παναγιωτοπούλου δημοσιεύοντας μια φωτογραφία τους από τα γυρίσματα…