Οι αυτονομιστές επιμένουν στο δημοψήφισμα, ο "πατερούλης" Πούτιν διαφωνεί

Διεξάγεται αύριο Κυριακή στο Ντονέτσκ το δημοψήφισμα που προετοιμάζουν οι φιλορώσοι αυτονομιστές της ανατολικής Ουκρανίας με το ερώτημα της ανεξαρτησίας.…

oukrania 33 1

Διεξάγεται αύριο Κυριακή στο Ντονέτσκ το δημοψήφισμα που προετοιμάζουν οι φιλορώσοι αυτονομιστές της ανατολικής Ουκρανίας με το ερώτημα της ανεξαρτησίας. Την ίδια στιγμή οι ουκρανικές δυνάμεις ασφαλείας συνεχίζουν τις επιχειρήσεις τους μετά από τις πολύνεκρες συγκρούσεις που σημειώθηκαν την Παρασκευή στη Μαριούπολη, οι οποίες είχαν ως αποτέλεσμα να σκοτωθούν 21 άνθρωποι.

Αξίζει, πάντως, να σημειωθεί πως ο ρώσος πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν, κατά την επίσκεψή του στην Κριμαία, ζήτησε από τους αυτονομιστές να αναβάλουν το δημοψήφισμα. Σε τηλεφωνική επικοινωνία που είχε την Παρασκευή με τον υπουργό Εξωτερικών των ΗΠΑ, Τζον Κέρι, ο ομόλογός του της Ρωσίας, Σεργκέι Λαβρόφ του ζήτησε να ασκήσει πιέσεις στις ουκρανικές αρχές ώστε να σταματήσουν οι στρατιωτικές επιχειρήσεις στη νοτιοανατολική Ουκρανία.

Στο Κίεβο, εξάλλου, αναμένεται την Δευτέρα ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, Χέρμαν Βαν Ρομπάι ενώ την ίδια ημέρα η Ευρωπαϊκή Ένωση, η Ρωσία και η Ουκρανία θα έχουν μια νέα συνάντηση, σε επίπεδο εμπειρογνωμόνων, για το θέμα του ανεφοδιασμού της Ε.Ε. και της Ουκρανίας με ρωσικό φυσικό αέριο.

ΗΠΑ: Ανεστάλη η αποστολή πυρομαχικών αμερικανικής κατασκευής στο Ισραήλ

usa

ΗΠΑ: Ανεστάλη η αποστολή πυρομαχικών αμερικανικής κατασκευής στο Ισραήλ

Η κυβέρνηση Μπάιντεν ανέστειλε την περασμένη εβδομάδα την αποστολή πυρομαχικών αμερικανικής κατασκευής στο Ισραήλ για…

Μπέρναρντ Χιλ: Πέθανε ο γνωστός ηθοποιός – Οι ρόλοι του σε Τιτανικό και Άρχοντα των Δαχτυλιδιών

Bernat theoden titanikos

Μπέρναρντ Χιλ: Πέθανε ο γνωστός ηθοποιός – Οι ρόλοι του σε Τιτανικό και Άρχοντα των Δαχτυλιδιών

Ο ηθοποιός Μπέρναρντ Χιλ, γνωστός από τους ρόλους του στον Τιτανικό και στον Άρχοντα των…