«Φτάνει πια»: Πορεία διαμαρτυρίας στην Αθήνα για τις γυναικοκτονίες

Με κεντρικό σύνθημα «Φτάνει πια, όχι άλλη γυναικοκτονία» πραγματοποήθηκε το βράδυ της Παρασκευής συγκέντρωση διαμαρτυρίας στη Γενική Γραμματεία Ισότητας των Φύλων, στην πλατεία Κλαυθμώνος. 

5455795

Αφορμή η νέα, 16η για το 2021 γυναικοκτονία, αυτή τη φορά στην Αλεξανδρούπολη, όπου μια 29χρονη μητέρα τριών παιδιών, βρήκε τραγικό θάνατο αφού ξυλοκοπήθηκε άγρια από τον σύζυγο της και παρέμενε σοβαρά τραυματισμένη στο σπίτι χωρίς ιατρική περίθαλψη για μέρες. 

«Δεν φταίει το ποτό, δεν φταίει η ανεργία το χέρι του το όπλισε η πατριαρχία», «Τέρμα η βία, τέρμα ο σεξισμός, ούτε μια λιγότερη από δω και μπρος», «Η έμφυλη βία είναι καθεστώς όσο υπάρχει κράτος και καπιταλισμός» κάποια από τα συνθήματα που ακούστηκαν στη συγκέντρωση όπου μέλη των φεμινιστικών συλλογικοτήτων έχουν απλώσει στο έδαφος ένα κόκκινο ύφασμα έχουν τοποθετήσει κεριά, ενώ ακούγεται το σύνθημα

Λίγο μετά τις 9:30μμ οι συγκενρωμένες/οι βγήκαν στη οδό Σταδίου για να πραγματοποιηθεί πορεία προς το Σύνταγμα.

Όπως σημειώνει το Μωβ, το Πανελλαδικό σωματείο γυναικείων δικαιωμάτων με πολύπλευρη δράση, που καλεί στην συγκέντρωση, «Η κουλτούρα της έμφυλης βίας και την συγκάλυψης βρίσκονται μαζί μας, μέσα στα σπίτια μας. Ο εφιάλτης και η κτηνωδία που βιώνουμε είναι ανείπωτη. Σε μια νοσηρή κοινωνία σαν αυτή  που μένει απαθής μπροστά σε ένα τέτοιο εγκληματικό φαινόμενο, που σιωπά, δεν αντιδρά, γυναίκες «πέφτουν από τις σκάλες» κάθε μέρα. Δεν θα συνηθίσουμε τον φόβο ποτέ, δεν θα συνηθίσουμε την απώλεια ποτέ!»

«Σπάμε τη σιωπή, ζητάμε βοήθεια!» καταλήγει σε ανακοίνωση του.